Când va fi gata autostrada din România care va lega Orientul Mijlociu de vestul Europei. Traseul pe unde va trece A5 HĂRȚI

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 03:00
39934 citiri
Când va fi gata autostrada din România care va lega Orientul Mijlociu de vestul Europei. Traseul pe unde va trece A5 HĂRȚI
Autostradă în curs de construire în România FOTO Facebook/ Pro Infrastructură

O autostradă din sudul României ar putea fi o porțiune importantă din legătura rutieră dintre Orientul Mijlociu și vestul Europei. Însă, în acest moment, nu prezintă o prioritate pentru noi.

Este vorba despre Autostrada A5 București-Giurgiu, cea despre care de mulți ani nu se mai știe mare lucru. Aceasta a fost însă trasată pe hartă încă din anii `70 și face parte din coridorul 9.

Doi specialiști în infrastructură, Ionuț Ciurea, directorul executiv al Asociației Pro Infrastructură, și Alex Vîlvoi, președintele Asociației România Fără Gropi, au explicat pentru Ziare.com ce se întâmplă cu această autostradă, când ar putea ea deveni prioritară și care este importanța ei.

Autostrada A5 București- Giurgiu: ”Mai întâi, se face un pod nou Giurgiu Ruse”

”În acest moment nu mai prezintă o prioritate deoarece avem DN5 modernizat care face legătura dintre București și Giurgiu și în plus, avem alte priorități, cum ar fi să legăm Bucureștiul de Iași, de exemplu”, a explicat Alex Vîlvoi de la Asociația România Fără Gropi.

Iar Ionuț Ciurea, președintele API, este de părere că se va face cel mai probabil 2030. ”Este un traseu propus de mulți ani, dar nu ține numai de noi realizarea acestui proiect. Mai sunt implicați și vecinii bulgari. În plus, trebuie realizat mai întâi noul pod Giurgiu-Ruse”, a explicat Ionuț Ciurea.

Noul pod care leagă România de Bulgaria

În septembrie 2022 s-a semnat o înțelegere între România și Bulgaria cu privire la noul pod Giurgiu-Ruse. S-a vorbit de faptul că s-ar face până în 2030, însă experții spun că termenul nu va fi respectat.

”Îmi vine greu să cred că va fi gata până atunci. Poate doar partea de pregătire să se facă până în 2030. Vedeți cât durează podul de la Brăila.

În acest moment, știm doar că se dorește acest nou pod Giurgiu-Ruse, dar nu și locul exact pe unde o să treacă acesta. Trebuie făcute și de o parte și de cealaltă a Dunării studiile de fezabilitate pentru conexiunile acestuia (la noi București-Giurgiu, iar la bulgari, să vedem pe unde stabilesc)”, a spus Ionuț Ciurea.

Autostrada București-Giurgiu SURSA: Asociația ProInfrastructură HARTĂ INTERACTIVĂ

Traseul Autostrăzii A5 București-Giurgiu: ”În acest moment, există doar niște carioci pe hartă”

Traseul A5 există de foarte multă vreme. Însă acesta sigur va suferi modificări în funcție de unde va fi proiectat noul pod. În acest moment, nu există studiu de fezabilitate după normele actuale pentru această autostradă.

”Există doar niște hărți în cariocă”, a spus Ionuț Ciurea. Asociația ProInfrastructură a dezvoltat o hartă interactivă pe care se poate urmări traseul cu aproximație al viitoarei autostrăzi care va lega Bulgaria de București, dar și alte proiecte de infrastructură de la noi.

Pe unde ar putea trece, peste 10 ani, viitoarea autostradă București-Giurgiu

”Pe sud este o autostradă care se înțeapă în A0 în zona Dumitrana, la sud de Măgurele. Aceea este A6 București-Alexandria. Primul nod este în A0, apoi la Mihăilești, apoi este încă un nod. Acela este nodul cu A5. Acest nod este din studiul de fezabilitate (SF) București-Alexandria, aprobat deja.

Intersecția A6 cu A5 SURSA: Asociația ProInfrastructură HARTĂ INTERACTIVĂ

Ceea ce știm sigur este că de aici o să înceapă A5. Adică Autostrada București-Giurgiu nu începe din București, ci din A6, de lângă Mihăilești.

Intersecția A5 cu centura Giurgiu SURSA: captură Asociația ProInfrastructura

Diferențe mari de la Mihăilești spre Giurgiu nu cred că vor fi față de cel de pe hartă. Însă, trebuie văzut ce se întâmplă la Giurgiu. O parte din Centura Giurgiu (partea albastră), inaugurată de PORR în 2021. Vine din DN5 pe est. Pe vest (cea cu roșu) este cealaltă parte a Centurii Giurgiu.

Iar A5 va trebui să ajungă pe partea cealaltă a Dunării, prin noul pod, însă nu se știe exact pe unde: la est, unde este podul actual Giurgiu-Ruse sau la vest. Cel mai probabil ca să se minimizeze costurile podului, se va bate în cuie locația podului, apoi acolo va veni autostrada și pe partea noastră a Dunării și pe cea bulgară.

Probabil că până în 2030 vom vedea doar pregătirea proiectelor podului și al autostrăzii și poate vom vedea și licitații lansate.

Dar pe actualul POT (Programul Operațional de Transport) poate va fi doar pregătirea acestor proiecte.

Însă până când va fi gata A5 avem această conexiune pe DN5 care are două benzi pe sens, avem partea de Centură a Giurgiului și actualul pod. Nu este o problemă stringentă în acest moment. Doar că în sezonul de vară este aglomerat”, a explicat Ionuț Ciurea.

Autostrada A5 ar scurta calvarul românilor care pleacă în Grecia

Chiar dacă în acest moment autostrada București-Giurgiu nu este o prioritate pentru noi, importanța ei nu trebuie neglijată.

”În primul rând, dacă își fac și bulgarii treaba, ar prelua din traficul sezonier pentru că este conexiunea cu Grecia. Apoi aduce oportunități foarte bune de dezvoltare regională. Ar mai atrage trafic și pe partea aceasta dinspre Turcia, e drept nu foarte mult, însă ar fi ceva.

Asta se va întâmpla când vom avea A6 și A0 și Sibiu-Pitești, pentru ca turcilor să le convină să vină pe Ruse ca să evite Serbia.

Însă, în următorii 5 ani nu va fi nici Sibiu-Pitești gata. Practic, în cel mai fericit scenariu, în 2030, dacă se vor alinia toate planetele va fi gata Sibiu-Pitești. Cu siguranță, până atunci vom termina și A0. În scenariul cel mai fericit, în 2030 închidem coridorul Nădlac- București-Constanța. Atunci turcilor le va conveni să urce pe la noi. Acum traficul Turcia- Europa Centrală (adică Budapesta) o ia prin Serbia, chiar dacă această țară nu este nici în UE, nici în Schengen. De ce? Pentru că nu avem conexiuni.

Dacă suntem deștepți până va fi gata Sibiu-Pitești facem pregătirile super bine și pentru A5 și noul pod Giurgiu-Ruse. Ar trebui să facem și conexiunea feroviară. Ar trebui să fim proștii proștilor din tot universul să nu-l facem și feroviar. Doar că e mai scump”, a mai spus Ionuț Ciurea.

De când vrem, de fapt, să facem Autostrada A5

Ideea de a construi această autostradă este însă mult mai veche, ”de prin anii 70 de când exista celebra Iptana (prima firmă specializată în studii şi proiecte pentru lucrările publice de interes naţional n.r), cea care a cam trasat toate autostrăzile din România bazându-se pe un fapt istoric că este un drum comercial București-Giurgiu”, potrivit lui Alex Vîlvoi.

Rețeua de autostrăzi prevăzută în studiile IPTANA din 1968-1969

SURSA: Alex Vîlvoi- Asociația România Fără Gropi

”În fapt, toate autostrăzile, drumurile de mare viteză, urmează drumuri comerciale consacrate în sute de ani. Deci nu se inventează apa caldă din nou de către cei care acum 15 ani când au fost trasate niște hărți, au zis ”pe aici trebuie să treacă autostrada”. Nu, ele urmează niște lucruri normale, iar cum să conectăm niște drumuri rapide și sigure vorbim de peste 100 de ani. Însă atunci se ținea cont de tehnologia din acele vremuri.

Noi ca să putem spune că suntem o țară competitivă la nivelul Europei de sud-est ar trebui să avem 2.000 de kilometri de autostradă și drum expres pentru a putea face comerț și a produce creștere economică. Adică dublu din ceea ce aproape avem acum”, a mai spus președintele Asociației România Fără Gropi.

Prima autostradă construită în România a fost A1. Aceasta a fost realizată în perioada 1967–1972, fiind refăcută în 2000, cu noi segmente adăugate între anii 2007 și 2019.

Astfel, în ultimii 50-51 de ani noi am construit 1000 de kilometri de autostradă. Nu se știe, însă, dacă vor mai trece 50 de ani până vom avea alți 1000 de kilometri.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#autostrada A5 Bucuresti Giurgiu, #legatura Giurgiu Nadlac, #Ionut Ciurea director Asociatia Pro Infrastructura, #alex vilvoi, #romania fara gropi , #infrastructura
Comentarii
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă nu merge la munte și la mare-i 'geaba!