Grindeanu, despre ruperea autostrăzii Sebeş-Turda: ”Nu avem experienţe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul îşi face treaba”

Sambata, 11 Februarie 2023, ora 13:08
15357 citiri
Grindeanu, despre ruperea autostrăzii Sebeş-Turda: ”Nu avem experienţe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul îşi face treaba”
Alunecare de teren pe autostrada Sebeș-Turda FOTO Captură Video YouTube/ Z

Sorin Grindeanu anunţă că reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) monitorizează cu multă atenţie modul în care italienii de la compania Pizzarotti realizează lucrarea de reparaţii la autostrada A10, în zona Alba Iulia Nord, acolo unde o bucată din carosabil s-a rupt în urma unei alunecări de teren.

„Nu avem foarte multe experienţe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul îşi face treaba”, susţine ministrul Transporturilor.

„Este în perioada de garanţie şi nu avem foarte multe experienţe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul îşi face treaba. Să ştiţi că e un constructor care este extrem de monitorizat de către CNAIR şi va continua această monitorizare. Eu îmi doresc ca, dincolo de dezvoltarea infrastructurii, îmi doresc ca lucrurile să fie făcute bine (...) şi îmi doresc ca asemenea incidente să fie cât mai puţine. Dar, repet, poate aude: e un constructor care este monitorizat extrem de atent de către CNAIR tocmai pentru a evita situaţii de acest tip şi din cauza faptului că avem anumite semne de întrebare”, a afirmat Sorin Grindeanu sâmbătă, în cadrul unei conferinţe la Alba Iulia.

Întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că la autostradă nu se lucrează pentru reparaţii, ministrul admite că în această perioadă condiţiile meteo nu sunt cele mai favorabile realizării de lucrări la drumuri. El spune că speră ca odată ce vreme va fi „una potrivită” şi ritmul lucrărilor de reparaţii va fi unul „potrivit”.

Compania italiană are la dispoziţie 30 de zile, începând din 31 ianuarie, pentru realizarea reparaţiei.

O alunecare de teren în rambleu s-a produs, la sfârşitul lunii trecute, pe autostrada Sebeş-Turda, în zona Alba Iulia Nord, unde o bucată din carosabil s-a rupt după ce terenul de sub şosea a plecat la vale. Lucrarea se află în garanţie şi este realizată din banii constructorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#autostrada Sebes Turda, #autostrada rupta, #Sorin Grindeanu , #infrastructura