Imagini încurajatoare din zona montană a viitoarei Autostrăzi Sibiu-Pitești. Pe un lot se toarnă asfalt

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 21:36
11830 citiri
Imagini încurajatoare din zona montană a viitoarei Autostrăzi Sibiu-Pitești. Pe un lot se toarnă asfalt
În clipuri se văd drumurile de acces ce străbat munții între județele Sibiu și Vâlcea FOTO captură YouTube/ IOAN ADRIAN GICA

Imagini cu lotul doi al Autostrăzii Sibiu – Pitești au fost filmate cu o dronă și postate pe YouTube.

În clipuri se văd drumurile de acces ce străbat munții între județele Sibiu și Vâlcea.

Lotul 2 începe de la Boița – Sibiu și se finalizează la Cornetu, în județul Vâlcea.

„Am aruncat un ochi și pe lotul 2 acolo unde încet, încet cei de la Mapa încep să-și pregătească terenul pentru primavara viitoare, momentan se lucrează la completarea forajelor dar și la executarea unor drumuri de acces în zonele forestiere ce vor trebui defrisate.

Acțiunile acestea sunt dispuse atât la Boita cât și la Racovița în capătul celălalt al lotului”, scrie cel care a filmat totul.

Cât despre lotul 1, a început să se toarne asfaltul.

„A fost începută asternerea primului strat de asfalt pe calea Boita.

Se lucra susținut în ambele capete ale viaductul. Dacă la capătul dinspre Boita a fost așternut încă un nou strat de asfalt în capătul dinspre Talmaciu se lucra susținut la umplerea și compactarea terasamentului din capătul culeii, dar mai bine vă las pe dumneavoastră să vedeți ce și cum merg lucrurile”, mai scrie cel care a postat clipurile.

Cele mai lungi și mai scumpe tronsoane, implicit și cele mai complexe, din Autostrada A1 Sibiu Pitești, vor străbate Vâlcea, prin zona montană, la o distanță apreciabilă față de capitala județului, scrie adevărul.ro. Din acest motiv s-a decis ca Râmnicu Vâlcea să fie legat de A1 TransCarpați printr-un drum expres care se va conecta de autostrada A1, la Tigveni.

După ce s-a anunța că au fost alocate fonduri PNRR pentru realizarea drumului, la sfârșitul lui septembrie, deputatul PNL Cristian Buican a anunțat că fonduri au fost blocate. De altfel, nu a oferit alte explicații. A explicat însă de ce este atât de importantă această conexiune nu doar pentru Râmnicu Vâlcea.

„Pe culoarul reprezentat de Valea Oltului se realizează cea mai importantă legătură dintre sudul României, nordul și vestul acesteia. În prezent acest culoar trece prin Râmnicu Vâlcea. Prin realizarea Autostrăzii Pitești – Sibiu astfel încât să se realizeze traseul cel mai scurt dintre București și Sibiu, capitala județului Vâlcea se va afla la câțiva zeci de km de această importantă autostradă. Dezvoltarea în continuarea a municipiului Râmnicu Vâlcea și chiar a întregului județ depinde într-o măsură semnificativă de accesul rapid al mărfurilor și persoanelor atât spre sudul țării, cât și spre Transilvania, în special spre capitală”, a menționat parlamentarul vâlcean.

O istorie complicată

Deși s-a anunțat câștigătorul licitației care se va ocupa de documentația acestui tronson, încă este o mare necunoscută dacă și când anume se va realiza ceva efectiv.

În luna martie a anului trecut, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene publica Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care 4,5 miliarde de euro urmau să fie investite pentru transport rutier și autostrăzi. Planul arăta ce autostrăzi și drumuri urma să facă Guvernul prin PNRR, printre care și drumul expres Râmnicu Vâlcea Tigveni.

Multă vreme realizarea drumului expres a creat probleme pentru autorități, care nu s-au putut decide cu privire la cea mai bună soluție.

Una dintre variante a fost ca drumul expres să coincidă cu DN73C, actualul drum național care leagă Râmnicu Vâlcea de Curtea de Argeș, prin Tigveni.

O altă variantă, mult discutată pe plan local, n-a fost luată niciodată în considerare de oficialitățile de la București.

De asemenea, au mai existat discuții și asupra formei acestui drum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Ministrul grec al Transporturilor, Christos Staikouras, a punctat joi, 11 aprilie, importanța conexiunii dintre statul elen și România, prin extinderea unui proiect de infrastructură...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#autostrada Sibiu Pitesti, #autostrada, #drumuri , #lucrari