A fost semnat acordul pentru Autostrada Timișoara - Belgrad. Când va fi lansată licitația pentru cei 73 de km

Joi, 23 Iunie 2022, ora 23:09
3772 citiri
A fost semnat acordul pentru Autostrada Timișoara - Belgrad. Când va fi lansată licitația pentru cei 73 de km
Autostrada Timișoara-Moravița (A9) va avea o lungime de peste 73 de km FOTO imagine de arhivă / Pro Infrastructura

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi omologul său din Republica Serbia, Tomislav Momirovic, au semnat joi, 23 iunie, Memorandumul privind construcţia autostrăzii Timişoara - Moraviţa, care va lega rutier cele două ţări, până la Belgrad.

”Am semnat astăzi Acordul dintre România și Serbia pentru stabilirea conexiunii Autostrăzii Timișoara-Moravița cu drumul de mare viteza Belgrad - Vatin.

Autostrada Timișoara-Moravița (A9) va avea o lungime de peste 73 de km, iar construcția acesteia va fi finanțată din fonduri europene.

Autostrada Timișoara-Moravița este prevăzută în Master Planul General de Transport și în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2020-2030”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Studiul de fezabilitate va fi finalizat în toamna acestui an, iar licitația pentru proiectarea şi execuţia şoselei va fi lansată în primăvara anului viitor.

Valoarea proiectului va fi stabilită în urma studiului de fezabilitate, a mai spus ministrul.

”Acordul semnat astăzi, la Timișoara, este extrem de important pentru stabilirea unei conexiuni certe în zona de frontieră a infrastructurii de mare viteză a celor două state.

Autostrada Timișoara – Moravița (A9) va asigura o legătură foarte importantă între vestul României și Serbia, dar și cu reţeaua rutieră din Balcanii de Vest și din sudul Europei”, a mai scris Grindeanu.

#autostrada Timisoara Belgrad, #Sorin Grindeanu , #stiri Sorin Grindeanu