Mega-autostrada construită de bulgari până la Dunăre, de interes pentru sute de mii de români. "Centrul tuturor rutelor spre Europa" VIDEO

Miercuri, 06 Decembrie 2023, ora 14:05
5896 citiri
Mega-autostrada construită de bulgari până la Dunăre, de interes pentru sute de mii de români. "Centrul tuturor rutelor spre Europa" VIDEO
Segment din autostrada proiectată de bulgari între Ruse și Veliko Târnovo FOTO YouTube/ RuseMedia

Premierul bulgar a asistat personal la deschiderea oficială a lucrărilor pentru construirea unei autostrăzi trecute de guvernul de la Sofia pe lista priorităților 0 în următoarea decadă.

Este vorba despre un drum de mare viteză între Veliko Târnovo și Ruse, la graniță dunăreană cu România. Autostrada este proiectată pe o lungime totală de 132,84 km și este împărțită în trei secțiuni: Ruse - Byala, varianta ocolitoare a orașului Byala și Byala - Veliko Tarnovo.

Construcția autostrăzii a început pe 1 decembrie 2023, pe o porțiune de 7,9 kilometri (de la km 61+140 la km 69+040), în zona localității bulgare Tsenovo. Pentru restul autostrăzii continuă pregătirea proiectelor tehnice și asigurarea în teren a traseului.

„În ultimii șapte-opt ani, am venit de mai multe ori la Ruse, mereu în legătură cu Universitatea din Ruse și cu dezvoltarea academică a orașului. Ceea ce m-a impresionat și continuă să o facă este ambiția administrației din Ruse, ca și în trecut. A fost unul dintre orașele fruntașe din Bulgaria și va fi din nou așa. Pentru ca acest lucru să se întâmple nu trebuie să avem sentimentul că Ruse este undeva la capătul Bulgariei”, a comentat premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, prezent la inaugurarea lucrărilor, într-o declarație citată de BTA și de publicația bulgară Dnevnik.bg.

Premierul bulgar spune că Ruse - Veliko Târnovo este doar primul pas dintr-un plan complex de dezvoltare a infrastructurii Bulgariei. "Acum o lună și jumătate, am avut o întâlnire cu prim-miniștrii Greciei și României la "Euxinograd" pentru a discuta despre cum să dezvoltăm coridoarele de la sud la nord. Am pus niște hărți, ne-am uitat la ele, iar Ruse a fost în centrul tuturor rutelor spre Europa. Ruse este centrul autostrăzilor, pe care dorim să le dezvoltăm din porturile Mării Egee până în România, până în Moldova, până în Ucraina”, a adăugat premierul.

Autostrada între Ruse și Veliko Târnovo ar urma să fie finalizată în termen de 5 ani de la semnarea tuturor contractelor. În cursul anului 2024, ar urma să fie lansată licitația de execuție pentru tronsonul 3, între Byala - Veliko Tarnovo.

Ulterior, vor fi lansate licitații pentru continuarea drumului de mare viteză până la granița de sud a Bulgariei, cu Grecia.

„Atribuim și proiectarea continuării autostrăzii de la Veliko Târnovo la autostrada care trece prin Maritsa (localitate aflată în apropierea graniței cu Grecia), iar de acolo până la punctul de trecere a frontierei Lesovo și punctul de trecere a frontierei Makaza. Acest lucru urmează anul viitor ca proiectare”, a Andrei Tsekov, ministrul Transporturilor din Bulgaria.

Ruse - Veliko Târnovo - Makaza este unul dintre principalele trasee folosite anual de sute de mii de turiști români în drumul spre concediile planificate în Grecia.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intră în vigoare la 1 iulie 2024. Problema ridicată de...
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri...
#autostrada, #autostrada ruse veliko tarnovo, #drumuri bulgaria, #drum romania grecia , #infrastructura