Cea mai bună glumă din mandatul lui Sorin Grindeanu la Transporturi: ”Aktor inaugurează în 2023 lotul 3 din Autostrada A0 Sud”

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 19:05
4598 citiri
Cea mai bună glumă din mandatul lui Sorin Grindeanu la Transporturi: ”Aktor inaugurează în 2023 lotul 3 din Autostrada A0 Sud”
Ministrul Transporturilor spune că lotul 3 din Autostrada A0 Sud va fi gata în 2023 FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Asociaţia Pro Infrastructură l-a criticat recent pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, din cauza unui anunț ”aiuritor” referitor la construcția lotului 3 din Autostrada A0 Sud.

Deși ministrul a anunțat că acest lot va fi gata anul acesta, reprezentanții asociației spun că stadiul lucrărilor nu a depășit 30%. Potrivit acestora, în acest ritm, antreprenorul va ieşi din termenul contractual de 30 de luni de execuţie, scadent în aprilie 2024.

”Hat trick cu declarații aiuritoare marca Grindeanu. După ce în 27 ianuarie ministrul ne anunța că DEx6 Galați-Brăila se deschide în 2023, iar pe 10 februarie încerca să ne convingă că nu poate face nimic pe Centura Timișoara în problema Urseni, acum două zile inventează cea mai bună glumă din mandat: Aktor inaugurează în 2023 lotul 3 din Autostrada A0 Sud, adică "vii pe autostradă de la Pitești și te duci până la Constanța doar pe autostradă".

Grecii sunt la un progres fizic de nici 30% după 16 luni din cele 30 pe care le au la dispoziție pentru execuție. Faceți voi calculul. Bașca, Aktor are termen contractual de finalizare în aprilie 2024. Va fi cu siguranță mult depășit. De fapt, cu "mobilizarea" actuală, începem să avem emoții că vom circula între A1 și DN6 în 2024, ce să mai vorbim de 2023!

Mai mult, doar lotul 2 (DN6-DN5) este sigur de inaugurare în 2023, iar lotul 1 (DN5-A2) are termen septembrie 2023 dar realitatea din teren ne duce mai degrabă la limită, în decembrie”, au transmis repezentanții Pro Infrastructură.

Aceștia au criticat ”derapajele” lui Grindeanu, subliniind că fac foarte mult rău proiectelor și domeniului transporturilor.

”Înțelegem că atitudinea domnului Grindeanu din ultima perioadă are motivații politice pe care nu vrem să le comentăm. Poate dorește să inventeze obiective imposibile doar ca să aibă cu ce să-i scoată ochii celui care-i va lua locul. Sau poate s-a plictisit ori nu îl (mai) interesează ce urmări au declarațiile iresponsabile lansate public. Sau pur și simplu nu înțelege că este mințit și dezinformat chiar de oamenii din subordine.

Cert este că aceste derapaje fac foarte mult rău proiectelor și domeniului transporturilor în general, atât la nivel privat (antreprenori, proiectanți) cât și la stat, unde ministrul ar trebui să fie un lider veritabil care să aducă viziune, energie și soluții... sau măcar să aibă un minim de claritate, înțelegere și chef de muncă”, se mai arată în mesaj.

Quarterly Report - Editia 4

2024, anul avansării pe repede înainte a autostrăzilor în România. Progresul se anunță mult sub promisiuni, în ciuda campaniei electorale
2024, anul avansării pe repede înainte a autostrăzilor în România. Progresul se anunță mult sub promisiuni, în ciuda campaniei electorale
Considerând și faptul că 2024 este an electoral, ambițiile ministerului și ale autorităților din domeniu au fost mai mari pentru acest an față de promisiunile ambigue din 2023, Compania...
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
#autostrazi Romania, #autostrada A0, #lot 3 autostrada inaugurare, #Sorin Grindeanu, #Ministrul Transporturilor, #Pro Infrastructura , #stiri Sorin Grindeanu