Miliarde de euro pentru construcția de autostrăzi și căi ferate în România. Programul aprobat de Comisia Europeană

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 17:15
6891 citiri
Miliarde de euro pentru construcția de autostrăzi și căi ferate în România. Programul aprobat de Comisia Europeană
Autrostrada A7 FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 16 decembrie, că Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană.

”Undă verde de la Bruxelles pentru România. Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană. Suma alocată prin POT 2021- 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a precizat că banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) şi naval a României, în următorii 7 ani.

”Printre proiectele care urmează să fie finanţate prin POT 2021-2027 se numără: Autostrăzile Sibiu-Piteşti, Sibiu-Braşov, Ungheni-Iaşi-Ungheni-Târgu Neamţ, Braşov-Bacău, Timişoara-Moraviţa şi Paşcani-Siret. Vor mai fi finanţate extensii şi modernizări ale infrastructurii feroviare (inclusiv reţeaua de metrou), dar şi proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre”, a mai scris Grindeanu.

#autostrazi Romania, #fonduri europene, #Sorin Grindeanu, #program operational transport , #stiri Sorin Grindeanu