Sute de blocuri din Capitală rămân în continuare fără apă caldă. Primarul Sectorului 6: ”O nenorocire nu vine niciodată singură”

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 16:39
10039 citiri
Sute de blocuri din Capitală rămân în continuare fără apă caldă. Primarul Sectorului 6: ”O nenorocire nu vine niciodată singură”
Conductă veche de apă FOTO: Pixabay.com

Cel puțin 600 de blocuri din cartierul bucureștean Drumul Taberei sunt afectate de o avarie la centrala CET Vest, care și-a oprit furnizarea după ce i s-a stricat compresorul de gaze.

Cartierul ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozăvești, dar cum rețeaua primară este într-o stare proastă, au apărut o serie repetată de avarii, în zona Leul, a explicat primarul Ciprian Ciucu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Apă caldă în Drumul Taberei. O nenorocire nu vine niciodată singură

Cu toate că primăriile de sector nu au atribuții în termoficare, cineva trebuie să vă explice ceea ce se întâmplă.

Problemele sunt generate de două cauze cumulate:

1. Centralei CET Vest i s-a stricat compresorul de gaze, chestiune cu totul specială, și va mai dura câteva săptămâni până va fi importat din Germania. CET-urile sunt administrate de Elcen, aflat în subordinea Ministerului Energiei.

2. Drumul Taberei ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozăvești, dar cum rețeaua primară este într-o stare proastă, au apărut o serie repetată de avarii, în zona Leul.

Acum Termoenergetica lucrează la remedierea avariilor și așteptăm ca situația sa se amelioreze săptămâna aceasta. Au rezolvat o primă avarie luni, dar 200 de metri mai încolo a apărut o altă avarie.

Termoenergetica este o companie a Primăriei Generale.

Cum voi avea informații noi, vi le voi comunica”, a explicat Ciucu.

Termoenergetica informase sâmbătă existența avariei de la CET Vest și preluarea alimentării, în regim de vară, de către CET Grozăvești a blocurilor din Drumul Taberei, precum și apariția defecțiunilor în lanț din zona LEU, scrie b365.ro.

Compania care se ocupă cu furnizarea agentului termic în București spunea despre conducta magistrală care pleacă din CET Grozăvești că a fost pusă în funcțiune în anul 1986 și are o vechime de 35 de ani, ceea ce explică inevitabilele avarii.

„Așteptăm ca situația să se amelioreze săptămâna aceasta”

Primul termen pentru realimentarea cu apă caldă avansat de Termoenergetica, pentru luni, 11 aprilie, ora 23.00, nu mai pare atât de sigur de realizat, câtă vreme primarul Ciprian Ciucu spune în postarea de astăzi către cetățenii din Sectorul 6 că „așteptăm ca situația să se amelioreze săptămâna aceasta.”

Termoenergetica a explicat și de ce pune termenele orientative pe site-ul său, deși în realitate acestea se prelungesc aproape întotdeauna. ”Din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor și repunerea efectivă a sistemului în funcțiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite!”, a scris Termoenergetica în comunicatul de presă de sâmbătă.

Eveniment Quarterly Report

Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Economia zonei euro se va contracta probabil în trimestrul trei și nu va reveni prea curând pe creștere, apreciază managerii de achiziții chestionați în indexul PMI calculat de S&P Global....
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Printre primele dispoziții ale proiectului de Lege privind măsurile fiscal-bugetare se numără un impozit minim de 1% din cifra de afaceri pentru întărirea disciplinei fiscale care să asigure...
#avarie conducta apa, #Drumul taberei fara apa, #ciprian ciucu, #CET Vest , #infrastructura