Nicuşor Dan avertizează: "Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. E regretabil"

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 14:51
2044 citiri
Nicuşor Dan avertizează: "Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. E regretabil"
Primarul Capitalei FOTO captură YouTube

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat luni, 12 decembrie, că de trei zile, Bucureştiului stă cel mai bine în această iarnă în privinţa furnizării apei calde şi căldură, dar odată cu vremea rece este posibil să apară avarii. El a adăugat că PMB este pregătită să rezolve aceste probleme.

Edilul a mai precizat că este regretabil faptul că există persoane care stau în frig sau fără apă caldă, însă trebuie privită situaţia în ansamblu şi anume că nu au fost făcute investiţiile necesare în sistemul de termoficare timp de zeci de ani. „Acum începem să le facem şi o să mai dureze puţin”, a conchis Dan.

„Legat de întrebarea cu apa caldă, să stiţi că stăm cel mai bine în această iarnă. De vreo trei zile avem o hartă pe site-ul Termoenergetica unde putem să vedem că sunt probleme absolut punctuale, însă cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. Pentru că aşa se întâmplă când suntem nevoiţi să dăm drumul la căldură şi la presiune mai mare, este o reţea în care unele conducte au 50 de ani, au ieşit de mult din perioada lor normală de funcţionare şi atunci o să avem probleme, suntem pregătiţi să le rezolvăm. în ceea ce priveşte producţia, CET-urile funcţionează. La această oră totul funcţionează. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Nicuşor Dan, luni la TVR Info.

El a mai spus că este necesară schimbarea conductele, deoarece avem o iarnă de cinci luni de zile.

„Este o necesitate să schimbăm conductele. Avem cinci luni de iarnă. În perioadele de iarnă nu putem să schimbăm la magistrale, pentru că nu putem să oprim căldura, putem să schimbăm pe aşa numitele racorduri, care sunt porţiunile intermediare între magistralele, care sunt foarte mari şi punctele termice.

Şi mai sunt nişte conducte mai mici între punctele secundare şi blocuri. Pe aceste aşa-numite racorduri putem să lucrăm iarna, ca să mărim numărul de kilometri pe care îi schimbăm. Ca să lucrăm aici, trebuie să punem aşa-numite provizorate, adică nişte conducte de aceeaşi lungime pe trotuare şi ca să treci de la conducta normală care este acest provizorat durează o jumătate de zi, o zi cât opreşti ca să schimbi”, a explicat edilul general.

„Orice persoană care stă în frig sau nu are apă caldă, cum să zic, e regretabil, dar noi trebuie să privim în ansamblu. Avem un sistem şi producţie şi transport distribuţie pentru care nu s-au făcut investiţiile necesare zeci de ani de zile. Acum începem să le facem şi o să mai dureze puţin”, a mai precizat primarul Capitalei.

Citește și:
Mărturia unui pasager din avionul aterizat de urgență la București, după ce pilotului i s-a făcut rău: „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot”
Mărturia unui pasager din avionul aterizat de urgență la București, după ce pilotului i s-a făcut rău: „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot”
Un orădean în vârstă de 43 de ani aflat, alături de soție și cei doi copii, în avionul Tarom care s-a întors din drum și a aterizat de urgență la București, după ce pilotului i s-a...
Profesorul-criminal Dan Păcurariu a murit în pușcărie. Cum se disculpa la 20 de ani de la uciderea studentei Mihaela Fulga
Profesorul-criminal Dan Păcurariu a murit în pușcărie. Cum se disculpa la 20 de ani de la uciderea studentei Mihaela Fulga
Dan Păcurariu, profesorul-criminal care și-a ucis iubita în 1997, a murit în pușcărie, unde executa pedeapsa de 18 ani pentru crimă, fiind înmormântat într-un cimitir din Giurgiu, în...
#avarii, #Bucuresti, #apa calda, #caldura, #scadere, #temperaturi, #NIcusor Dan , #stiri Nicusor Dan