Fostul ministru PSD al Justiției Florin Iordache, recunoscut pentru replica „altă întrebare” după ce la o conferință de presă din 2017 a replicat cu această formulă la întrebările jurnaliștilor, și-a publicat cea mai recentă declarație de avere din rolul de președinte al Consiliului Legislativ.
Recompensat de PSD cu o funcție pe viață la Consiliul Legislativ, Florin Iordache și-a publicat cea mai recentă declarație de avere. Conform documentului, Iordache deține un teren intravilan de 450 de mp și o casă de locuit în Bragadiru, județul Ilfov, precum și două autoturisme, un VW Golf din 2013 respectiv o Toyota din 2019.
Șeful Consiliului Legislativ nu deține bijuterii, metale prețioase ori obiecte de artă, dar are în schimb peste 130.000 de lei în conturi, precum și alți 254.000 de lei în depozite bancare. Declarația de avere mai arată că soția sa deține titluri de stat în valoare de 97.500 de euro.
La capitolul venituri, Florin Iordache a primit anul trecut din funția de președinte al Consiliului Legislativ un salariu de 153.000 de lei, în timp ce soția sa, care este fostă judecătoare, a încasat aproape 280.000 de lei din pensia specială.
Florin Iordache a devenit cunoscut în spațiul public după ce în 2017, în calitate de ministru PSD al Justiției, a inițiat celebra OUG 13. În noaptea în care a anunțat ordonanța, fostul ministru s-a făcut remarcat în fața jurnaliștilor prin celebra replică „altă întrebare!”.
Odată cu demisia sa din guvern și preluarea conducerii PSD de către Marcel Ciolacu, Florin Iordache a fost scos din prima linie a formațiunii, pentru a spăla imaginea PSD. Iordache nu a reușit să mai prindă nici măcar un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2020. Cu toate astea, PSD n-a uitat de el, iar cu două luni înainte de alegeri i-a asigurat o funcție pe viață după ce l-a impus la șefia Consiliului Legislativ, instituție care avizează consultativ orice proiect de lege.
Totodată, întrucât funcția sa nu prevede o limită de mandat și nici vreo procedură prin care poate fi revocat, creatorul OUG 13 poate sta pe viață la Consiliul Legislativ. Predecesorul său, Dragoș Iliescu, a condus instituția timp de 18 ani până ce a ieșit la pensie. Deși înainte de alegerile din 2020 PNL promitea că va modifica legea și îl va înlocui pe Iordache de la Consiliul Legislativ, promisiunea a fost uitată. În mod ironic, în 2023 tot Florin Iordache îi sfătuiește în 2023 pe parlamentarii puterii să introducă un nou prag pentru abuzul în serviciu după ce anterior CCR recomandase stabilirea unui astfel de prag, dar fără să specifice și o valoare anume.