Avertizare de călătorie pentru Bulgaria. Mai multe regiuni se află sub cod portocaliu de ninsori și viscol

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 11:32
1276 citiri
Avertizare de călătorie pentru Bulgaria. Mai multe regiuni se află sub cod portocaliu de ninsori și viscol
Mai multe regiuni din Bulgaria se află sub cod potocaliu de nunsori FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că în perioada 4 - 5 februarie 2023 o parte însemnată a teritoriului ţării va fi afectată de precipitaţii abundente sub formă de ninsoare.

În perioada menționată este în vigoare un cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru regiunile Vidin, Vraţa, Montana, Veliko Târnovo, Sofia-regiune, Pazardjik, Blagoevgrad, Plovdiv, Loveci, Gabrovo, Sliven, Târgovişte, Razgrad şi Şumen.

În regiunile Sofia-capitală, Kjustendil, Pernik, Smolian, Kârdjali, Haskovo, Stara Zagora, Varna, Dobrici, Silistra, Ruse şi Pleven, a fost emis şi un cod galben de intensificări ale vântului.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferilor - să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţia pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităţilor bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere şi cursele aeriene să fie perturbate faţă de orarul de zbor.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel:

- cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia: pe site-ul www.sofia-airport.eu;

- cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg;

- cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră”: www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;

- cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia: pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei ”Vămi” din Bulgaria - www.customs.bg;

- cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg;

- cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_en, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și:
Atenţionare de călătorie pentru Franța. Zborurile și transportul public, perturbate de o grevă generală
Atenţionare de călătorie pentru Franța. Zborurile și transportul public, perturbate de o grevă generală
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde joi, 23 martie, este programată o grevă generală, astfel că sunt aşteptate perturbări ale...
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
#avertizare calatorie Bulgaria, #MAE, #cod portocaliu ninsori , #MAE