Un avion de luptă rusesc MiG-31K a luat foc pe un aerodrom din Belarus. Aeronava este purtătoare de rachete hipersonice

Duminica, 25 Decembrie 2022, ora 19:36
6886 citiri
Un avion de luptă rusesc MiG-31K a luat foc pe un aerodrom din Belarus. Aeronava este purtătoare de rachete hipersonice
Avion militar rusesc MiG-31K FOTO Twitter

Pe aerodromul militar Machulishchy (o suburbie a Minskului) din Belarus, un avion militar rusesc MiG-31K, care este purtătorul rachetelor hipersonice Kinzhal, a luat foc astăzi, 25 decembrie, anunță grupul de monitorizare „Belarusian Gayun” referindu-se la propriile surse.

Pe site-ul lor, jurnaliștii au scris că au informații despre aprinderea motorului aeronavei rusești. La începutul lunii decembrie, trei MiG-31K rusești au fost mutate pe aerodromul militar de lângă Minsk.

Luptătorii ruși au urcat în aer de patru ori în ultimele două săptămâni. Este de remarcat faptul că doar două dintre aparate au decolat.

Incendiul de la motorului uneia dintre aeronave, conform relatărilor din presă, a scos-o din funcțiune pentru o perioadă nedeterminată. Jurnaliştii notează că modelul indicat al aeronavei sovietice este foarte vechi, în ciuda modernizării.

MiG-urile au fost produse din 1975 până în 1994, ceea ce indică o uzură gravă a acestui tip de aeronave. Primul zbor al acestui model a fost efectuat în URSS în septembrie 1975, acum 47 de ani.

Un al doilea avion de atac, Su-25, s-a prăbușit de curând în Rusia. Potrivit surselor ruse, aeronava de luptă s-a prăbușit în regiunea Rostov, lângă granița cu Ucraina.

#avion militar, #MIG, #Rusia, #incendiu, #Belarus , #Razboi Ucraina