Rușii au adus în Belarus un imens avion de luptă. Aeronava se poate transforma în centru militar de comandă VIDEO

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 18:37
7309 citiri
Rușii au adus în Belarus un imens avion de luptă. Aeronava se poate transforma în centru militar de comandă VIDEO
Aeronava este proiectată să atace țintele aeriene și de suprafață FOTO Ministerul Apărării al Federației Ruse

Avionul A-50U „Serghei Ataiants” a aterizat pe aerodromul din Machulișchi, în Belarus, miercuri 14 decembrie.

Aeronava este proiectată să atace țintele aeriene și de suprafață. Grupul de monitorizare „Belarusian Gayun” a raportat acest lucru miercuri, 14 decembrie, pe canalul lor Telegram.

„O aeronavă radar de detectare și control cu ​​rază lungă a sosit în Belarus: Il-76 A-50U „Serghei Ataiants” cu numărul de înregistrare RF-93966”, se arată în mesaj.

Experții în monitorizare au raportat că avionul a aterizat pe aerodromul 14:27, ora Kievului. Un avion similar cu un număr de serie diferit a fost înregistrat în Belarus tot în iulie.

Avionul poate fi utilizată pentru a detecta și urmări ținte aeriene și de suprafață, pentru a notifica posturile de comandă ale sistemelor automate de control ale Forțelor Armate despre situația din aer și de la suprafață, poate fi utilizată pentru a controla aeronavele de luptă și lovire, atunci când este îndreptate către ținte aeriene, terestre și maritime și poate servi ca post de comandă aerian.

Pe 13 decembrie, liderul belarus Aleksandr Lukașenko a ordonat verificarea bruscă a capacității de luptă a trupelor regulate. După semnarea unui decret, pe teritoriul republicii a fost înregistrată redistribuirea echipamentelor militare la granița cu Ucraina.

Cu două zile mai devreme, a fost înregistrat un alt transfer de echipament militar al armatei din Belarus la granița cu Ucraina .

#avion rusesc, #Belarus, #post, #comanda, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina