Avocat Dr. Daniel MOREANU: P.N.R.R.: principalele obiective în domeniul energetic!

Advertorial
Marti, 19 Aprilie 2022, ora 09:00
9131 citiri
Avocat Dr. Daniel MOREANU: P.N.R.R.: principalele obiective în domeniul energetic!
FOTO: moreanulaw.com/ro/acasa/

În articolul precedent (aici) din aceasta serie am analizat modul în care Planul Naţional de Redresare şi Reziliență (P.N.R.R.) va influenţa domeniul fiscalităţii în următorii 5 ani.

Dintre cele aprox. 29 de miliarde Euro alocate României, aprox. 1,6 miliarde Euro sunt destinate domeniului energetic, unul dintre cele 15 capitole ale P.N.R.R.

Măsurile în domeniul energetic privesc dezvoltarea capacităţilor de energie din surse regenerabile, dezvoltarea capacităţilor de producţie a hidrogenului verde sau asigurarea eficienţei energetice în sectorul industrial.

Guvernul şi-a asumat printre obiective următoarele:

Adoptarea până la jumătatea anului 2022 a unei legislaţii privind decarbonizarea care va presupune, printre altele, dezafectarea integrală a capacităţii de producţie a energiei electrice pe bază de cărbune/ lignit până în anul 2032.

Până la jumătatea anului 2023 un pachet de 15% dintre acţiunile Hidroelectrica va fi tranzacţionat pe bursă.

Strategia Naţională în Domeniul Hidrogenului din surse regenerabile va fi adoptată în trimestrul I al anului 2023, cu ţinta 1 ianuarie 2026 privind utilizarea obligatorie de către utilizatorii finali a aparatelor şi echipamentelor pregătite pentru hidrogen.

Până la finalul anului 2023 se va semna contractul privind construirea unei reţele de distribuţie a hidrogenului în regiunea Oltenia care va trebui să transporte 100% hidrogen regenerabil până în anul 2030.

În privinţa capacităţii de stocare a bateriilor, până la finalul trimestrului III al anului 2022 se vor semna contractele pentru dezvoltarea unei capacităţi de stocare a bateriilor de minimum 240 MW, iar până la finalul anului 2025 va fi dată în funcţiune o capacitate de fabricare şi asamblare a bateriilor de cel puţin 2 GW pe an.

În domeniul industriei, până la sfârșitul anului 2025 vor fi finalizate cel puţin 50 de proiecte de creştere a eficienţei energetice în industrie prin care să se obţină o reducere cu cel puţin 30% a emisiilor indirecte.

Despre autor:

Dr. Daniel MOREANU este avocat reprezentând pe parcursul carierei companii internaţionale şi româneşti de top. În prezent coordonează activitatea MOREANU Law (www.moreanulaw.com) o firmă de avocatură dinamică din București cu expertiză extensivă în următoarele domenii: Drept Imobiliar și REITs, Fiducii și Trust-uri, Drept Corporativ și Insolvență, Fuziuni și Achiziţii, Litigii, Drept Bancar și Finanţări, Dreptul Muncii, Contracte Comerciale, Protecţia Datelor cu Caracter Personal și G.D.P.R. și Moșteniri Naționale și Internaționale.

Daniel MOREANU este Doctor în Drept cu cea mai înaltă distincţie, summa cum laudae, autorul unei lucrări care analizează instituţia Fiduciei şi a Trust-ului, precum şi a numeroase articole de specialitate în presa juridică şi de business.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#avocat, #Daniel MOREANU, #obiectivedomeniul energetic , #stiri afaceri