De ce a fost arestat avocatul din Iași a cărui iubită a căzut de la etajul 6 în urmă cu un an. Probele care îi contestă sinceritatea

Luni, 18 Iulie 2022, ora 09:40
6569 citiri
De ce a fost arestat avocatul din Iași a cărui iubită a căzut de la etajul 6 în urmă cu un an. Probele care îi contestă sinceritatea
Avocatul și iubita acestuia. Foto bzi.ro

Un avocat din Iași a fost arestat pentru 30 de zile, sâmbătă, 16 iulie, fiind acuzat că în urmă cu un an şi-ar fi aruncat iubita pe fereastră de la etajul şase, iar aceasta a murit pe loc.

Tânăra a căzut de al etajul şase al blocului în care locuia cu prietenul. Cel care a sunat la 112 a fost chiar Sebastian Felecanu, iar anchetatorii au mers iniţial pe varianta unui accident sau a unui suicid. Procurorii au adunat probe prin care susţin că femeia ar fi fost aruncată de la etaj chiar de iubitul acesteia.

În noaptea respectivă cei doi ar fi venit acasă de la o petrecere, iar ulterior s-ar fi certat violent.

Cel mai probabil, avocatul ieşean Sebastian Felecanu va contesta decizia luată de judecătorii din cadrul Curţii de Apel. Contestaţia va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Felecanu susţine că e nevinovat, dar expertizele din dosar îl contrazic.

Sâmbătă, 16 iulie, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis cererea făcută de anchetatori pe numele avocatului Sebastian Felecanu.

„Instanţa admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Sebastian Felecanu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă”, au precizat magistraţii ieşeni.

Expertizele făcute în dosar

Expertizele au durat aproximativ un an de la moartea avocatei Monica Cioată (26 de ani), iar specialiştii ieşeni şi cei bucureşteni susţin că au scos la iveală adevărul.

Surse judiciare afirmă că expertiza efectuată în cadrul Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC), arată că a fost exclusă sinuciderea şi că victima a fost împinsă, potrivit bzi.ro.

Anchetatorii au solicitat întocmirea unor profiluri psihologice atât în ceea ce îl priveşte pe avocatul Sebastian Felecanu, cât şi în ce o priveşte pe victimă, Monica Cioată.

Expertiza tip analiză comportamentală a exclus orice suspiciune în ceea ce priveşte un potenţial suicid din partea tinerei, Monica Cioată, ca profil psihologic.

Analiza efectuată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a relevat faptul că, în cazul avocatului Sebastian Felecanu, în ceea ce priveşte variantele de apărare privind modalitatea de cădere a victimei, s-a stabilit lipsa sincerităţii.

Aceste concluzii cumulate ale expertizelor efectuate în cauză duc spre ideea că victima a fost împinsă de la etajul 6 al „blocului AJOFM”, din zona Târgu Cucu.

În urmă cu aproximativ un an, tânăra avocată Monica Cioată a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul orașului. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Doctorii au mai remarcat că avocata era însărcinată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident. Ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile. Deoarece nu existau date care să arate că ar fi fost vorba despre vreun omor, oamenii legii nu au reținut pe nimeni atunci.

Acum, însă, avocatul ieşean Sebastian Felecanu a fost arestat preventiv pentru omor calificat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Curtea de Apel Iaşi a menţinut miercuri, 17 aprilie, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Hotărârea Curţii...
#avocat, #Iasi, #arestat, #moarte, #iubita, #impinsa, #geam , #omor