6 luni de la tragedia avocatei din Iași care a murit căzând de la etaj. Telefonul victimei, trimis în Germania de anchetatori VIDEO

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 17:18
15147 citiri
6 luni de la tragedia avocatei din Iași care a murit căzând de la etaj. Telefonul victimei, trimis în Germania de anchetatori VIDEO
Monica Cioată FOTO Facebook/Monica Cioată

La aproape 6 luni de la moartea unei tinere avocate din Iași, încă nu s-a aflat cum a căzut de la etajul 6, iar anchetatorii au cerut mai multe expertize, pentru a elucida cazul.

„În acest moment sunt în desfășurare 3 activități importante care pot contribui decisiv la aflarea adevărului în acest caz. Astfel, se dorește percheziționarea telefonului victimei (avocata Monica Cioată – n.r.), operațiune care se desfășoară în Germania, deoarece nimeni nu a pus la dispoziție codul de deblocare al iPhone-ului 12.

Cu cât sunt mai performante telefoanele, cu atât este mai dificil de decodat. Așadar, telefonul avocatei a ajuns în Germania, pentru a fi deblocat și, mai apoi, pentru a fi retrimis în România și pentru a continua percheziția informatică”, au declarat surse judiciare pentru bzi.ro.

Este în derulare în Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC) o expertiză privind urmele preluate de la locul incidentului tragic, care va stabili dacă avocata Monica Cioată s-a aruncat sau a fost aruncată de la etajul 6 al blocului ce îi aparține avocatului ieșean Sebastian Felecanu.

La Inspectoratul General al Poliției Române a ajuns o solicitare pentru efectuarea unui profil psihologic al victimei Monica Cioată.

La finalul acestor expertize, se va putea spune cu claritate dacă a fost vorba despre un suicid.

La mijlocul lunii iulie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o tânără de 26 de ani este căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu.

Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără. Doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată.

Tânăra a căzut de la etajul 6 al imobilului, din locuința avocatului ieșean Sebastian Felecanu. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident.

Potrivit imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, preluate de către anchetatorii ieșeni, în seara respectivă, Monica Cioată și Sebastian Felecanu au mers la o petrecere.

La întoarcere, cei doi au coborât din mașină, iar el părea că se clatină. Mai mult, tânăra de 26 de ani i-ar fi izbit în față ușa de la intrarea în bloc.

Mai apoi, Monica Cioată a căzut din apartamentul de la etajul 6 al imobilului.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Comisia Europeană a deschis luni, 22 aprilie, o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende, începând de joi, o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti...
#avocata, #Iasi, #cazut fereastra mort, #ancheta , #politie