Nota de plată pe care o are de achitat un farmacist după ce a amenințat cu ”prietenii musulmani” un celebru avocat din București

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 04:00
7842 citiri
Nota de plată pe care o are de achitat un farmacist după ce a amenințat cu ”prietenii musulmani” un celebru avocat din București
Farmacist condamnat pentru că a ameințat un avocat FOTO bizlow.md

Zece mii de euro, un an de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție în exercițiul autorității de stat este nota de plată pe care trebuie să o suporte un farmacist din comuna ilfoveană Mogoșoaia după ce a amenințat un celebru avocat din București.

Sentința a fost dată de Judecătoria Buftea, farmacistul fiind găsit vinovat pentru ultraj judiciar.

Alexandru V., farmacist de profesie, a ajuns în această situație după ce a divorțat de soția sa. Femeia și-a angajat un avocat celebru din București atât pentru procesul de divorț, dar și pentru a reuși să obțină un ordin de protecție împotriva soțului care avea un comportament agresiv.

Pentru că soția sa a avut câștig de cauză în procese, farmacistul a găsit de cuviință să se răzbune pe avocatul I.P., pe care l-a acuzat că i-a distrus viața. Peste 50 de mesaje i-a trimis farmacistul avocatului soției sale, textele având un conținut ofensator și amenințător evident. În unele dintre ele făcea chiar referire la anumiți prieteni care ar fi dispuși să-l ajute să se răzbune ”în stil musulman”.

- mesajul din data de 09.07.2020, „ ...am pierdut apelul şi vreau să vă plătesc mâine dimineaţă factura...am nişte prieteni musulmani car se poate să mă ajute cu bani.... (ne cerem scuze pentru disconfortul creat).... vă plătesc factura în rate şi eşalonat, sub regim MUSULMAN”

- mesajul din data de 10.07.2020, „O să ies de sub ordinul de protecţie peste 3 luni. Vorbim atunci”

- mesajul din data de 12.07.2020, „Am rugat un musulman să îmi traducă din română în arabă, să îţi comunice ceva în ARABĂ”

- mesajul din data de 15.07.2020, „Te prind eu cu băiatul meu în 4x4 tău, eu sunt tatăl lui, stai să vezi ce va ieşi, nu îţi face nimeni nici un rău, stai să ies de sub ordinul de protecţie şi o rezolvăm”

- mesajul din data de 15.07.2020 „Ţie trebuie să îţi ia cineva c*****e să ţi-le pună papion pe piept şi să te facă locotenent major, doctor în justiţie jurist. Juristul cu c*****e pe piept”

- mesajul din data de 15.07.2020, „SARMUTA (prostituată în limba arabă, n.r.), asta e de la ASSAD, te aşteaptă şi el cu coptorul, face lipie siriana de 7 stele...”

- mesajul din data de 15.07.2020, „Ce ar fi eu acum, dc te prind pe la farmacie să îţi dau otravă şi să te omor şi să îţi spun că e vitamina c”

Pentru acest lung șir de amenințări, avocatul a decis să depună plângere la poliție pentru fapta de ultraj judiciar, farmacistul fiind trimis în judecată de procurorii ilfoveni în august 2021.

În instanță, farmacistului i-a mai trecut cheful de răzbunare. Mai întâi a explicat că în realitate nu avea de gând să-I facă nimic avocatului, dar a simțit nevoia să-l amenințe, după ce a pierdut procesele. Rugat să explice la ce s-a referit atunci când a amenințat cu ”prietenii musulmani”, Alexandru V., a precizat că în realitate se referea la faptul că are niște prieteni arabi dispuși să-l ajute cu bani pentru a-și plăti datoriile.

Ulterior, farmacistul s-a răzgândit și a dat cu totul alte explicații în instanță, susținând că nu el este autorul mesajelor de amenințare, mailul său fiind spart de o terță persoană.

Judecătoria Buftea nu a luat în considerare scuzele omului, arătând că este evident că amenințările vin din partea lui, în textele mesajelor existând și o serie de informații personale (data la care va ieși de sub interdicție sau data la care a murit mama lui, de exemplu). În plus mesajele au fost trimise de pe telefonul lui personal.

Instanța a stabilit că Alexandru V. este vinovat de ultraj judiciar în formă continuată și l-a condamnat la 1 ani și 4 luni de închisoare, și i-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a se apropia de victimă pentru o perioadă de trei ani. În plus farmacistul va trebui să muncească timp de 60 de zile în cadrul Primăriei Comunei Mogoșoaia sau la școala din comun.

Instanța a admis de asemenea plata unor daune în valoare de 10.000 de euro către avocatul amenințat.

Sentința poate fi atacată cu apel la instanța superioară.

Liderul sârbilor bosniaci amenință cu secesiunea din cauza unei rezoluții ONU: ”Nu mai dorim să împărţim nici măcar aerul”
Liderul sârbilor bosniaci amenință cu secesiunea din cauza unei rezoluții ONU: ”Nu mai dorim să împărţim nici măcar aerul”
Preşedintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, a declarat marţi, 23 aprilie, că această entitate a sârbilor se va separa curând de Bosnia-Herţegovina dacă Adunarea Generală a ONU va...
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
#avocati, #amenintare, #musulmani, #ultraj , #avocati