Statul american care acceptă avortul doar în situații foarte grave. A fost aprobat un nou proiect de lege care impune limite radicale

Sambata, 06 August 2022, ora 08:51
1074 citiri
Statul american care acceptă avortul doar în situații foarte grave. A fost aprobat un nou proiect de lege care impune limite radicale
În Indiana s-a semnat un proiect de lege prin care se impune o interdicţie aproape totală a avortului FOTO: Unsplash.com

Limite radicale în privința avortului în Indiana. A fost semnat un proiect de lege prin care este impusă o interdicție aproape totală a procedurii, scrie The Washington Post.

Senatul statului dominat de republicani a aprobat, vineri, legea 28-19 într-un vot care a avut loc la doar câteva ore după ce a trecut de Camera inferioară din Indiana.

Proiectul de lege, care va intra în vigoare pe 15 septembrie, permite avortul doar în cazuri de viol, incest, anomalii letale ale fătului sau atunci când procedura este necesară pentru a preveni riscurile grave pentru sănătate sau deces.

Într-o declaraţie, publicată la scurt timp după semnarea proiectului de lege, Holcomb a spus că a „declarat clar” că după hotărârea „Roe v. Wade” ar fi dispus să susţină legislaţia antiavort.

El a subliniat, de asemenea, excepţiile din lege „negociate cu atenţie”, despre care a spus că abordează „unele dintre circumstanţele de neconceput cu care se poate confrunta o femeie sau un copil nenăscut”.

Organizaţiile pentru drepturile avortului au criticat rapid noua lege. Alexis McGill Johnson, preşedinte şi CEO al Planned Parenthood Federation of America, a declarat că votul „a fost crud şi se va dovedi devastator pentru gravidele şi familiile lor din Indiana şi din întreaga regiune”.

Acţiunea republicanilor din Indiana de a restricţiona accesul la avort este în contrast puternic cu sprijinul covârşitor pentru acesta din partea alegătorilor din Kansas, unde încercarea de a elimina protecţia împotriva avortului a fost respinsă, săptămâna aceasta, într-un alt stat tradiţional conservator.

#avort, #limite, #Indiana, #proiect de lege , #femei