Antrenament de 12 ore pentru inotatorul Avram Iancu pe raul Bega pentru un nou record mondial

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 10:19
2250 citiri
Antrenament de 12 ore pentru inotatorul Avram Iancu pe raul Bega pentru un nou record mondial
Avram Iancu. Foto: Facebook / Avram Iancu

Inotatorul hunedorean Avram Iancu a pornit duminica dimineaa, antrenamentul pe raul Bega. El va inota timp de 12 ore, de la ora 9.00 la 21.00, in continuu. Acesta este un antrenament pentru un nou record mondial de inot anduranta, care ar urma sa fie stabilit in 17 iulie, in Ungaria, pe Lacul Balaton.

Avram Iancu a sarit in raul Bega, duminica, la ora 9.00 si va inota continuu, pana la ora 21.00, pe traseul Podul Mitropolit Andrei Saguna si Podul Traian. El nu va atinge deloc malul si nici barca insotitoare, in tot acest timp.

Mesaj emotionant al Simonei Halep pentru marea ei dragoste: "Acum inteleg cat de mult mi-a lipsit" VIDEO

"Va fi un antrenament pe cinste, un antrenament foarte bun de 12 ore, neintrerupt, de la 9 dimineata, la 21.00 seara. Am ales acest loc pentru ca imi place foarte mult Timisoara, este orasul schimbarii, iar dupa ce am trecut inot Canalul Manecii, la Aeroportul din Timisoara am aterizat.

Am simtit caldura timisorenilor si de aceea mi-am dorit ca in mod plenar sa inot in acest loc pentru ca toti concetatenii mei sa vada ce inseamna un inot atat de lung.

Este mai special pentru ca inot si impotriva curentului si reprezinta 17-18 la suta din ceea ce insemana recordul pe care vreau sa il dobor. Actualul record este de 67 de ore si 16 minute, ori eu mi-am propus sa inot trei zile si trei nopti in continuu, adica 72 de ore, prin dubla traversare a lacului Balaton din Ungaria, voi inota si 150 de kilometri. Va fi teribil de greu, dar nimic nu este imposibil, daca crezi cu adevarat", a declarat Avram Iancu, inainte de a incepe cursa.

Cursa de 12 ore pe raul Bega reprezinta unul dintre antrenamentele premergatoare ale lui Avram Inacu in incercarea de a inscrie un nou record mondial de inot de anduranta. In 17 iulie, in Ungaria, Avram Iancu va inota in lacul Balaton 72 de ore fara oprire, pe o distanta de 150 de kilometri.

Avram Iancu este bibliotecar in Petrosani, judetul Hunedoara, si este cunoscut pentru performantele sale sportive.

El este detinatorul recordului romanesc la inot de anduranta, reusind ca in 2020 sa inoate in apele Dunarii timp de 36 de ore si 29 de minute.

Totodata, a traversat inot Canalul Manecii, in august 2016, iar in vara anului 2017 a inotat intreg cursul Dunarii, pe o distanta de 2.860 de kilometri. Pe lista reusitelor este inscrisa si traversarea Marii Negre, in toamna lui 2018, cand a inotat 680 de kilometri, de-a lungul tarmului, de la Sulina la Istanbul, cursa durand 60 de zile.

In martie 2019, hunedoreanul a incheiat si ultramaratonul de la Polul Nord. Iancu a parcurs cei 611 kilometri ai cursei Arctic Ultra 6633, de la Eagle Plains (Yukon) pana la Tuktoyaktuk, in 206 ore si jumatate, timp neoficial, potrivit AIMX.ro, terminand al treilea.

Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Înotătorul român Andrei Ungur (25 de ani), medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni în proba de 100 m spate, în 2023, a dezvăluit dificultățile financiare...
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Tânăra înotătoare Rebecca Aimee Diaconescu (17 ani) a stabilit o performanță uluitoare la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II,...
#Avram Iancu, #inot, #record mondial , #stiri Avram Iancu
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De ce numai în Timișoara? O fi că-n rest Bega nu-i navigabilă nici