Ziare.com

A obtinut in justitie modificarea deciziei prin care i-a fost scazuta nota la purtare. Elevul scuipa colegii, injura, murdarea clasa si deranja orele

de N.G.
Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 03:07

   

A obtinut in justitie modificarea deciziei prin care i-a fost scazuta nota la purtare. Elevul scuipa colegii, injura, murdarea clasa si deranja orele
Un elev de la o scoala gimnaziala din Alba Iulia a obtinut in justitie anularea deciziei privind scaderea notei la purtare. Elevul era in 2019 in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala "Avram Iancu", dar a primit mai intai o mustrare scrisa, dupa care i-a fost scazuta de doua ori nota la purtare, mai intai la 9, apoi la 8.


Motivele pentru care reprezentantii unitatii scolare au luat aceasta decizie a fost faptul ca elevul a avut mai multe acte de indisciplina si a acumulat 10 absente prin fuga de la ore. Pe langa acestea, scoala a recomandat efectuarea unei evaluari psihologice si o mai buna monitorizare a programului elevului de catre parinti. Anterior, parintii au depus contestatie la unitatea scolara, care a fost respinsa de consiliul de administratie. Parintii au sustinut ca baiatul a acumulat doar cinci ore de absente nemotivate, iar la patru ore a lipsit motivat, din considerente medicale.

In 29 septembrie 2020, Tribunalul Alba a admis cererea elevului, formulata prin intermediul tatalui, si a anulat mustrarea scrisa si scaderea notei la purtare. Continutul hotararii cuprinde si motivele pentru care scoala a luat deciziile radicale: in 11 noiembrie 2019, impreuna cu alti colegi, s-a jucat cu creioane - marker scriind pe tabla pe cateva banci si pe catedra; in 17 octombrie 2019, impreuna cu alti colegi de clasa au implantat mere in cuierul din sala de clasa, murdarind mobilierul; in data de 22 octombrie 2019, in pauza, a consumat o cutie cu lapte, iar apoi a aruncat-o din banca spre cosul de gunoi; cutia nu a ajuns in cos si a lovit peretele aflat in vecinatatea cosului.

"Demersul paratei (scoala - n.r.) a reprezentat un ultim semnal de alarma pentru parintii elevului, pentru a lua masurile necesare indreptarii acestuia. Nu a dorit afectarea viitorului elevului si consider ca in situatia adoptarii de catre parinti a unei atitudini corespunzatoare si comportamentul minorului se va indrepta. Este de neinteles in special reactia mamei, care la nenumaratele sesizari cu privire la comportamentul elevului facute atat de catre diriginte, cat si de catre ceilalti parinti, a adoptat un comportament ostil, jignitor fapt ce a dus chiar la eliminarea sa din grupul WhatsApp infiintat de parintii elevilor clasei. Scoala a apreciat ca nu se poate tolera comportamentul elevului care scuipa colegii, injura, murdarea clasa si deranja orele - comportament de natura a afecta atat ceilalti colegi, cat si cadrele didactice", se precizeaza in motivarea hotararii instantei.

Reprezentantii scolii au mai precizat ca demersul de sanctionare a elevului a survenit datorita numeroaselor abateri disciplinare ale acestuia. "Aceste abateri au fost aduse la cunostinta parintilor elevului, care insa nu au luat niciun fel de masuri pentru indreptarea elevului, ci din contra au adoptat o atitudine ostila fata de profesoara - diriginta, care a fost chiar amenintata pentru faptul ca aceasta s-a plans de comportamentul elevului. Chiar din cuprinsul actiunii rezulta ca, reclamantul nu a negat faptul ca a comis faptele pentru care i s-a aplicat sanctiunea de scadere a notei la purtare, conform prevederilor Regulamentului scolar si a Statutului elevului in vigoare", se mai sustine in hotararea instantei de judecata.

Magistratul de la Tribunalul Alba a admis anularea actelor emise de catre institutia de invatamant. Scoala a fost de acord ca elevul sa nu mai fie sanctionat cu conditia ca pe viitor comportamentul sa fie unul corespunzator.

Cititi si:
Asociatiiile de elevi solicita eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online

Ministerul Educatiei vrea sa realizeze o harta a scolilor dezavantajate din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre elev proces nota purtare scazuta anulare alba iulia
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7598 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

am avut sieu din astia

Cum eram luptator de Greco Romane si tanar un individ din sat care agresiv baga spaima in tot satul m-a agresat.Motivul am oprit curentul. Eu eram cu o domnisoara. I-am spus ca noi nu avem vina. Mi-o bagat degetle in ochi. Atunnci am incalcat regrile. I-am facut Bratul ursului pana nu mai putea respira. L-am dus in sala mare unde erau toate babele si am facut vantul. adic i-am pus mana pe umar si am dat cu el de pamat ca un sac de cartofi. Dupa aia lam prins de gat in cheie si l-am intrbat:vrei sa mori? daca nu da de duoa ori cu palma pe podea.Au venit unchiimiresei.lau dus pe pod si i-au dat o bataie sora cu moartea. A agonizat mi mult de o luna. Am o cabana in Satra Pintii si el are o cabana langa mine. Am facut gratare impreuna mi-a multumit ca nul-am omorat. Coborand in podul de la intrarea in satne opresc doua femei Viorica ccoleg mea de scoala si sotia tampitului spunand ca de atunci este un om drept. si asa este.
Daca cineva scoate bata agresiv ii dai cu orice in cap ca niciodata sa o nai faca

 

Bine oaie, stai pe jos acuma !

A trecut ora povestilor pt. copii, bey luptatoru-da-greco-romano-turce care a fost si mare-scula-in-trupele-speciale (ale cui, oaie ?) iar acum sta atarnat cu capu-n jos ca liliecii tocmai prin Chile.

Meri de te culca si mai lasa beutura ca devii penibil cu amintirile tale din copilarie, varianta "cu-iarba-n-nara"... :)

Atata stiti din epoca de aur

Nota la purtare si chemati parintii la scoala. Mai invatati de la altii cum se pedepsesc elevii cu probleme doar stiti bine ca parintii sunt la fel ca ei sau mai rau.

 

N-am ințeles

nimic. Titlul spune că Tribunalul a anulat decizia școlii...iar in final că magistratul de la Tribunalul Alba n-a admis anularea actelor de scădere a notei la purtare. Pină la urmă cum a rămas ?

 

Zau?

Copii securistilor au intotdeauna dreptate! E normal, doar ei ne vor conduce maine.
Mi-e mila de profesorii din acea scoala. De acum sunt presuri de sters pe picioare pentru acest copil!

 

Munca comunitara

Trebuie sa faca curat de 3 ori mai mult decit mizerie.
Trebuie re-introduse scolile de corectie si munca fortata pentru indivizi foarte periculosi.
Pshihologii trebuie implicati in deciziile acestea.
Daca toti am face cum ne taie capul unde ajungem?

 

Bey oaie da blog, pt. cultura ta generala, toate argumentele

... care incep cu cuvantul "trebuie" nu valoreaza nici cat o ceapa degerata ! :)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor