Gabriela Firea neagă că are vreo legătură cu ”azilele groazei”. ”Se încearcă scoaterea mea din viața politică”

Joi, 06 Iulie 2023, ora 16:17
5594 citiri
Gabriela Firea neagă că are vreo legătură cu ”azilele groazei”. ”Se încearcă scoaterea mea din viața politică”
Ministrul Muncii, Gabriela Firea FOTO mfamilie.gov.ro

Gabriela Firea respinge, prin intermediul unui comunicat, orice implicare a surorii sale și a soțului acesteia în scandalul azilelor din județul Ilfov în care bătrânii erau maltratați. Ministrul Familiei susține că legarea numelui său de acest scandal este o dovadă că ”adversarii politici sunt în stare de orice”.

Firea susține, pe Facebook, că ”se încearcă intimidarea, compromiterea imaginii, scoaterea din viața politică”.

”În paralel cu ancheta penală, a început și lupta electorală dusă de unele partide politice, în favoarea propriilor candidați, doar pentru a mă împiedica să obțin un nou mandat la Primăria Capitalei”, susține Firea.

În presă au apărut informații privind o presupusă implicare a surorii Gabrielei Firea în activitatea căminelor de bătrâni anchetate de DIICOT.

”Nu am implicare în acest caz și nu am avut cunoștință despre activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. Sora mea nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT, chiar dacă lucrează într-una din instituțiile vizate, DGASPC Ilfov. Niciodată de când a fost angajată în această instituție nu a avut atribuții privind persoanele adulte cu dizabilități, acreditarea sau verificarea acestor centre, atribuirea contractelor sau efectuarea plăților pentru serviciile prestate. Atribuțiile de serviciu ale surorii mele privesc programele educative pentru copii. Nici la fostul loc de muncă nu a avut astfel de atribuții, oricât ar afirma persoane care fac parte dintr-un plan bine gândit și regizat pentru compromiterea mea. Sora mea nu este și nici nu a fost anchetată vreodată și nici nu va fi, având în vedere lipsa de implicare în acest caz dramatic. Singura „vină” pe care o are este că îmi este soră și că lucrează în instituția vizată în anchetă, dar într-un alt departament”, a mai spus Firea, pe Facebook.

”Totul este o dovadă că adversarii politici sunt în stare de orice, chiar de înscenări ca să mă oprească din cursa pentru Primăria Municipiului București. Nu vor reuși, pentru că adevărul va ieși la lumină, iar oamenii nu se vor lăsa păcăliți de această denigrare și intimidare a mea”, susține Firea.

Autoritățile au dispus măsuri preventive în cazul a 21 de suspecți

În acest dosar, patru persoane au fost plasate în arest preventiv şi 11 în arest la domiciliu, prin decizia Tribunalului Bucureşti, în urma percheziţiilor la centrele pentru persoanele vulnerabile din judeţul Ilfov. De asemenea, şase persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar pentru trei a fost respinsă propunerea de arestare preventivă.

La Tribunalul Bucureşti au fost înregistrate două dosare în urma percheziţiilor de la centrele pentru persoanele vulnerabile.

Astfel, în primul dosar au fost arestate preventiv două persoane, pentru şapte persoane a fost luată măsura arestului la domiciliu, două sunt anchetate sub control judiciar, iar pentru o persoană a fost respinsă propunerea de arestare preventivă.

În cel de-al doilea dosar judecătorii au decis arestarea preventivă pentru două persoane, arest la domiciliu pentru patru persoane, control judiciar pentru patru persoane şi au respins propunerea de arestare pentru două persoane.

Deciziile Tribunalului Bucureşti nu sunt definitive.

În urma descinderilor, aproape 100 de persoane au fost preluate de autorităţi din trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri. Anchetatorii au stabilit că, în loc să fie îngrijiţi, beneficiarii au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante.

Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Carambol violent lângă București. Trei mașini s-au ciocnit pe autostrada A3
Carambol violent lângă București. Trei mașini s-au ciocnit pe autostrada A3
Carambol cu trei maşini, miercuri, 22 mai, pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A 3...
#azile batrani, #Gabriela Firea, #Ilfov, #Voluntari, #azile , #stiri Gabriela Firea