Plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea în scandalul privind ”azilele groazei”. Reacția fostei ministre PSD

Joi, 27 Iulie 2023, ora 17:45
14778 citiri
Plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea în scandalul privind ”azilele groazei”. Reacția fostei ministre PSD
Gabriela Firea a demisionat în urma scandalului privind ”azilele groazei” FOTO Facebook

Europarlamentul USR Vlad Gheorghe a anunțat joi, 27 iulie, că a depus o plângere penală la DNA pe numele Gabrielei Firea, fostă ministră a Familiei, în cazul ”azilelor groazei”.

Europarlamentarul o acuză pe Firea de abuz în serviciu.

Gabriela Firea trebuie să răspundă! Am depus denunț la DNA pentru abuz în serviciu împotriva senatoarei PSD, fosta ministră a ”Familiei”care l-a avut angajat la cabinetul ei parlamentar pe Ștefan Godei, cel care deținea azilele groazei.

Am înștiințat procurorii anti-corupție despre fapta prevazută la articolul 297 C.pen. raportat la articolele 1 alin. (1) și art. 2 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Șoferul Gabrielei Firea este acum arestat, dar iată ce declara soția lui Pandele, mare șef la Voluntari, Ilfov unde erau torturați bătrânii de ani de zile:

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.

Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat””, a scris Vlad Gheorghe.

El a adăugat că aceste afirmații reprezintă un autodenunț.

”După ce-a tot încercat s-o scalde că nu-l știa pe Godei, după ce toate firele din azilele groazei au dus clar către famiglia Firea-Pandele, senatoarea PSD a admis cu gura ei că a încălcat mai multe prevederi legale. Angajatul Godei nu putea fi șoferul ”colegilor” în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, trebuia să lucreze efectiv doar pentru Gabriela Firea - mic detaliu legal la care bag seama că baroneasa de Ilfov nu s-a gândit când a vorbit gura fără ea. Cel mai probabil, Firea a atestat în mod nereal prezența lui Godei la locul de muncă, prin semnarea foilor colective de prezență și neluarea măsurilor pentru sancționarea disciplinară, bașca prejudiciul din bani publici - salariul lui Godei timp de peste 2 ani.

Abia aștept să spună iar Gabriela Firea cum nu știa că Godei e angajatul ei la cabinetul de senator, nici nu-l cunoștea. Doar că acum le va spune procurorilor DNA”, a mai scris europarlamentarul.

Reacția Gabrielei Firea

”Ca primar general am avut zeci de plângeri făcute de parlamentari, europarlamentari şi consilieri USR. Atât ştiu ei, să facă plângeri penale. Cu munca şi rezultatele pentru cetăţeni, nu au dat roade. Nimic nu s-a dovedit din ceea ce au reclamat pentru că nu era nimic real. Doar invenţii! Instituţiile statului este normal să îşi facă datoria”, a declarat Gabriela Firea pentru Antena3CNN.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciolacu susține că Firea e candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Vom vedea dacă mergem separat de PNL în această confruntare politică”
Ciolacu susține că Firea e candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Vom vedea dacă mergem separat de PNL în această confruntare politică”
Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat că, în momentul de faţă, candidatul pentru funcţia de primar general din partea PSD este Gabriela Firea, însă „în interiorul...
Sebastian Burduja despre alegerile pentru Primăria Capitalei:"Există toate premisele pentru o candidatură unică susținută de PNL și PSD/ Vine schimbarea"
Sebastian Burduja despre alegerile pentru Primăria Capitalei:"Există toate premisele pentru o candidatură unică susținută de PNL și PSD/ Vine schimbarea"
Președintele PNL București Sebastian Burduja anunță o înțelegere de principiu între cele două partide aflate la guvernare. Acesta a declarat că cea mai bună parte a discuțiilor din...
#azilele groazei voluntari, #Gabriela Firea, #ministra a familiei, #plangere penala, #DNA, #abuz in serviciu, #USR, #Vlad gheorghe , #stiri Gabriela Firea