”Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman” Un nou atac al purtătorului de cuvânt al BOR, în cazul vârstnicilor torturați în azile

Sambata, 08 Iulie 2023, ora 16:28
7644 citiri
”Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman” Un nou atac al purtătorului de cuvânt al BOR, în cazul vârstnicilor torturați în azile
Vasile Bănescu FOTO basilica.ro

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) Vasile Bănescu a precizat, în cazul vârstnicii torturaţi în azile, că se vede „absenţa totală a umanităţii” şi vorbeşte generic despre politicieni care ar face orice pentru a-şi proteja funcţia.

Acesta ar fi al doilea atac lansat la adresa ministrului Familiei Gabriela Firea, deşi nici de data această nu îi pronunţă numele. „Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman, apar la tv, susţin cauze filantropice, se oferă să se sacrifice pentru binele nostru cetăţenesc şi sunt, desigur, «credincioşi»”, mai spune el.

Absenţa totală a umanităţii în forma ei concretă numită omenie, absenţa compasiunii reale cu victimele brutalităţii sadice, apărarea disperată a imaginii publice - aceasta este finalmente esenţa morală a cazului care denunţă în aceste zile existenţa, chiar lângă noi, a unui hău de indiferentism sinistru în faţa suferinţei umane. Compasiunea reală presupune împreună-suferinţa cu cel zdrobit de pumni, de foame, de sete. De cruzime.

Compasiunea reală se traduce în reacţie reflexă de implicare în orice mod accesibil ţie pentru stoparea suferinţei celuilalt, aflarea adevărului sugrumat şi, în context, pentru elucidarea urgentă a cauzelor tentaculare din care se hrăneşte o monstruoasă caracatiţă publică”, a scris Victor Bănescu, sâmbătă pe Facebook.

El a adăugat că „toate acestea, faţă în faţă cu abrutizarea înspăimântătoare a celor care băteau batrâni înfometaţi şi puşi să muncească în stare de invaliditate cel puţin psihică, lovindu-i probabil cu aceeaşi mână cu care, eventual, îşi făceau cruce când veneau sau plecau de la serviciu, trecând pe lângă biserica din apropiere şi spunând mecanic «Doamne ajută»”.

„Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman, apar la tv, susţin cauze filantropice, se oferă să se sacrifice pentru binele nostru cetăţenesc şi sunt, desigur, «credincioşi». Exact după chipul şi asemănarea celui care-i inspiră: „tatăl minciunii”, marele denigrator al Domnului în faţa omului, marele sabotor al Binelui, marele scamator care truchează realitatea, rânjind din spatele ei, marele clovn care-l maimuţăreşte pe Dumnezeu, dar care descinde azi elegant, îmbrăcat impecabil, vorbind retoric despre orice, promiţând marea cu sarea şi mierea cu laptele, mimând convingător situarea sa exclusiv în slujba binelui comun, invocându-L oricând ca martor pe însuşi bunul Dumnezeu, neuitând să adauge şi ceea ce a făcut el cândva pentru El”, a completat Bănescu.

Acesta a mai spus că „astfel travestit, diavolul insinuat mereu în paradigma noastră cotidiană, ne convinge că e gata de orice pentru noi. Că va face totul, exact ca pe vremea totalitarismului. Doar să-l girăm, doar să-l „votăm”, doar să-l urmăm”.

E însă suficient şi salvator să ezităm măcar puţin, să ne gândim şi doar o clipă că binele real nu ni se poate oferi pe o tavă plină de vorbe, că el se cucereşte în tăcere, cu efort şi sacrificiu personal, că binele real are totdeauna legătură cu ceea ce dăruim, nu cu ceea ce iluzoriu şi fără efort primim, că Hristos ne invită pe calea cea strâmtă şi dreaptă, nu pe una largă, comodă, vulgară şi stearpă. Binele nu are nicio legătură cu vorbele sâsâite sau nu, cu predicile sforăitoare şi cuvântările şerpuitoare, ci doar cu faptele concrete ale milei şi dragostei despre care Cuvântul Însuşi ne spune că sunt criteriul unic al adevăratei şi roditoarei credinţe în El”, a concluzionat Bănescu.

Pandele: „Ne-au scos din bârlog. Dacă își vedeau de treaba lor poate sforăiam”

Florentin Pandele, a făcut afirmații cu iz de amenințare în scandalul azilelor groazei din Voluntari, orașul în care este primar și unde zeci de bătrâni au fost ținuți în condiții inumane.

Edilul a declarat că el și soția sa nu au nicio legătură cu acest caz, potrivit romaniatv.net.

”Cei care sunt vinovați să se ducă la pușcărie! Simulează acolo! Să vă spun, asistenta lui Gabi a fost la una din societățile care este acum, dată la televizor și care și-a dat demisia demult. la televizor a fost dat un cămin nu acolo, unde a fost Ligia, vicepreședintă în acel ONG, în acea asociație. Este prezentat intenționat, nu ați văzut cum spune? Au fost controale în trei județe, în patru județe și au trimis 50 de salvării în Voluntari, unde primar este soțul Gabrielei Firea. Nu ați văzut toate televiziunile, toată presa a dat ce anume? Ce să înțeleagă românul? A dat să înțeleagă că soțul Gabrielei Firea, primar în Voluntari, acceptă ceea ce au făcut nenorociții ăia acolo, iar Gabriela Firea este vinovatul de serviciu, ce pot să mai spun acum pentru că totul este clar, totul este concentrat, totul este bine gândit! Este o regie bine pusă la punct”, a afirmat Pandele.

Primarul din Voluntari a spus că nici sora Gabrielei Firea nu a fost implicată în acest caz.

”Astăzi au dat în presă că sora Gabrielei este și ea implicată. Ea săraca răspunde de zona educativă la copii. Nu mai știu ce să facă, îi aștept cu toate provocările. Credeți-ne, ne-au scos din bârlog! Ne-au scos din bârlog! Dacă își vedeau de treaba lor poate sforăiam! USR-ul este distrugerea poporului român!”, a mai declarat soțul Gabrielei Firea.

Edilul care a câștigat alegerile din Voluntari cu peste 70% și controlează orice activitate din oraș a vorbit și despre mesajul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

"Purtătorul de cuvânt al BOR a aruncat o piatră. Suntem creștini-ortodocși practicanți. Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și vor continua.

Este o regie foarte bine pusă la punct. E clar că face parte din acest angrenaj. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu ia, înseamnă că e de acord.

Sunt primar de șase mandate. Îi anunț că voi candida din nou. Ei nu știu cu cine se pun, numai Bunul Dumnezeu este cu noi”, s-a plâns soțul Gabrielei Firea.

Ministra Familiei, Gabriela Firea, a negat implicarea sa în cazul azilelor groazei. “Nu am implicare în acest caz și nu am avut cunoștință despre activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În ciuda eforturilor masive făcute de persoane care și-au dovedit lipsa de deontologie și echidistanță, fiind în serviciul unor partide și oameni politici, singura legătură este faptul că în conducerea unei asociații din dosar a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilierii mei”, a scris Firea pe Facebook.

"Persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă"

Un consilier al ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, are calitatea de martor în dosarul deschis de DIICOT pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, fals în declaraţii, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi delapidare, fapte comise în legătură cu administrarea unor centre pentru vârstnici şi persoane cu handicap mintal, unităţi administrate privat dar finanţate din fonduri publice.

Instituţia condusă de Gabriela Firea precizează că ”apreciază şi susţine eforturile autorităţilor de a cerceta reclamaţiile în legătură cu aceste cămine de bătrâni şi centre pentru persoane cu dizabilităţi din câteva judeţe din ţară”, considerând că ”acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în faţa legii”.

Anterior, Ministerul Familiei informase că Ligia Gheorghe şi-a dat demisia din asociaţia despre care Centrul de Investigaţii Media a scris că se ocupă de centrele unde bătrânii şi bolnavii erau trataţi inuman, deşi statul plăteşte pentru fiecare dintre beneficiari peste o mie de euro lunar.

”Azil al groazei” în Neamț: Zeci de persoane vulnerabile înghesuite în condiții mizere, pe saltele pline de urină și fecale
”Azil al groazei” în Neamț: Zeci de persoane vulnerabile înghesuite în condiții mizere, pe saltele pline de urină și fecale
La un an de la scandalul ”azilelor groazei” din Voluntari, zeci de persoane vulnerabile sunt ținute încă în condiții mizele în centrele care ar trebui să se ocupe de îngrijirea lor. Un...
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Florin Manole, liderul PSD Sector 1, a declarat marţi, 23 iulie, că nu crede că există niciun scenariu viabil în care premierul Marcel Ciolacu să îl desemneze comisar european pe...
#azilele groazei, #Voluntari, #banescu bor , #azilele groazei voluntari
  1. Calea Victoriei, o arteră pietonală?
  2. Ungaria amenință UE în războiul petrolului. Cât timp Kievul nu va permite tranzitul prin conducta Drujba, Budapesta blochează banii pentru statele Uniunii
  3. Kamala Harris, bătaia de joc a propagandei ruse. "Vor să aleagă o babă pentru președinte. Mai rău decât o maimuță cu o grenadă"
  4. Kievul cere dialog direct cu Beijingul pentru un plan de pace. Ce vrea șeful diplomației ucrainene să evite în discuțiile cu omologul său
  5. Șansele Kamalei Harris de a deveni prima femeie președinte din istoria SUA. Ce spun casele de pariuri
  6. Directoarea Secret Service a demisionat după ce agenția a fost dur criticată pentru eșecul împiedicării tentativei de asasinat asupra lui Trump
  7. Directorul casei de cultură din Pitești, acuzat de viol asupra unei minore. Ce rol a avut soția bărbatului în descoperirea infracțiunii
  8. Impact mortal în Mureș, pe Drumul Național 15. Două persoane și-au pierdut viața după ce un camion și o mașină au intrat în coliziune frontală
  9. Erupția vulcanului Etna a închis aeroportul din Catania, toate zborurile fiind anulate. Recomandări ale MAE
  10. Alimente expirate și camere cu mucegai într-un hotel de tratament din Eforie Nord. ANPC a oprit temporar funcționarea