Ziare.com

Azomures isi reia activitatea incepand cu 28 ianuarie

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 18:51

   

Azomures isi reia activitatea incepand cu 28 ianuarie
Conducerea combinatului Azomures (AZO) a hotarat reluarea activitatii in mod gradual si rechemarea angajatilor aflati in somaj tehnic, incepand cu 28 ianuarie, ca urmare a masurilor favorabile anti-criza anuntate de guvern si a comenzilor pentru ingrasaminte, a informat, marti, compania.

Administratorii combinatului apreciaza ca activitatea companiei va fi reluata treptat, in intervalul 28 ianuarie - 2 februarie, pe masura repornirii instalatiilor tehnologice.

"Conform prevederilor protocolului semnat intre partenerii sociali, salariatii vor fi anuntati de reprezentantii autorizati ai societatii cand sa se prezinte la locul de munca, in intervalul precizat", se arata in comunicatul transmis de Azomures Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea Azomures a luat decizia reluarii activitatii in contextul aparitiei unor factori favorabili, printre care cresterea pretului si a cererii pentru ingrasaminte pe pietele externe, cat si masurile anti-criza anuntate de noul guvern, care prevad subventionarea producatorilor agricoli pentru a achizitiona ingrasaminte.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Alti factori pozitivi luati in calcul de Azomures sunt asteptarile privind stabilizarea pretului gazului metan, cat si primirea unor comenzi de cumparare a ingrasamintelor chimice.

La inceputul saptamanii trecute, doar 600 din cei 2.000 de angajati ai Azomures lucrau, restul fiind in somaj tehnic de la 1 decembrie 2008. Muncitorii au primit 75% din salariu, prime de Craciun, dar si prime din profit, fiecare peste 1.000 euro.

Conducerea Azomures a decis oprirea temporara a productiei din cauza problemelor economice legate de criza financiara mondiala, dificultati care se concretizeaza in planul valorificarii produselor, atat din cauza scaderii pretului acestora pe piata externa, cat si din cauza scaderii drastice a cererii de ingrasaminte chimice, in conditiile lipsei de comenzi de pe piata interna.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 704 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

INCHIDETI-L

VRETI SA VA DEA CAREVA IN JUDECATA, LA CEDO, PENTRU CA II POLUATI?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor