Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Azomures trimite acasa inca 2.000 de angajati (Video)

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 11:46
1234 citiri
Azomures trimite acasa inca 2.000 de angajati (Video)

Combinatul de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures va trimite de luni in somaj tehnic aproximativ 2.000 de angajati.

Din numarul total al angajatilor cei 2.000 de muncitori alaturi de ceilalti 250 trimisi in somaj in urma cu cateva saptamani reprezinta pana la 70% din numarul total al salariatilor Azomures, informeaza.

"Suspendarea contractelor individuale de munca nu inseamna disponibilizare de personal, ci trecerea acestuia in somaj tehnic pentru o perioada determinata. In acelasi timp, masura opririi temporare a activitatii de productie nu inseamna inchiderea combinatului", arata un comunicat al Azomures remis catre Bursa de Calori Bucuresti.

Potrivit oficialilor combinatului perioada de somaj tehnic este intre 1 decembrie si 12 ianuarie 2009.

Masurile de oprire a productiei si trimitere a angajatilor in somaj tehnic au venit pe fondul crizei financiare care a provocat scaderea comenzilor.

In perioada suspendarii contractelor de munca, toti salariatii vor primi indemnizatii egale cu 75% din salariul de baza.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#azomures, #disponibilizari, #somaj tehnic, #criza financiara , #angajati