Azomures doneaza Primariei Targu Mures batalul cu reziduuri chimice

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 22:34

   

Combinatul de ingrasaminte chimice Azomures a oferit municipiului Targu Mures, cu titlu de donatie, un teren cu o suprafata de 30,48 hectare pe care se afla batalul cu reziduuri chimice inchis de societate, care insa necesita investitii de ecologizare.

La ultima sedinta, consilierii locali din Targu Mures au fost de acord in principiu cu preluarea batalului, insa cu conditia ca de securizarea si de paza acestuia sa se ocupe in continuare combinatul chimic, iar municipalitatea sa incerce obtinerea de fonduri pentru ecologizare prin programe europene.

Negocierile cu reprezentantii Combinatului de ingrasaminte chimice Azomures vor fi purtate de o comisie formata din sapte persoane delegate de CL Targu Mures: viceprimarii Claudiu Maior, Sandor Csegzi si consilierii locali Levente Bakos, Sandor Torzsok, Andras Peti, Bogdan Buda si Liviu Todoran. Acestia au fost mandatati sa identifice si specialisti in probleme de mediu si domeniul chimiei.

In expunerea de motive care a stat la baza hotararii CL Targu Mures se arata ca autoritatea publica locala poate accesa fonduri nerambursabile pentru ecologizare prin Ministerul Mediului si Padurilor, asigurand astfel realizarea cadrului necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local privind protectia si refacerea mediului.

Finantarea pentru ecologizarea iazului batal ar putea fi obtinuta prin programul POS Mediu in proportie de 98%, dar cu conditia ca acesta sa fie preluat de administratia publica locala. In schimbul acestei investitii, estimata la circa 25 milioane de euro, AZOMURES ar urma sa sustina un proiect de investitii al administratiei publice locale in valoare de peste 2 milioane de euro.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2721 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
XERESS
rank 3
Azomures a adunat rezidurile ,au facut bani totodata si ,...
primaria sa se ocupe de rezidurile rezultate,..ca ce chestie? Avem oameni de la buget platiti pentru asa ceva,..? De ce nu se ocupa Azomures de reziduri pe banii lor ? Ca primaria e luata de fraiera ,...nu ma mir ca se va ocupa daca primarul si-a cerut cetatenie maghiara,..ca el dca o primeste i se rupe de rezidurile Azomures.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor