Profitul Azomures, la un nivel-record

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 12:23

   

Profitul Azomures, la un nivel-record
In ciuda crizei economice, combinatul chimic Azomures Tg. Mures, controlat de turcii de la Transworld Fertilizers Holding, a inregistrat in 2010 cel mai mare profit net din ultimii 10 ani.

Combinatul a realizat un castig net de 148 de milioane de lei, de aproape 16 ori mai mare decat in 2009, cand s-a raportat un plus de 9,8 milioane de lei, potrivit datelor preliminare transmise Bursei de Valori Bucuresti pentru Financiarul.

Se pare ca anul 2010 a fost de trei ori mai profitabil decat perioada de varf a combinatului, 2007-2008, cand s-a inregistrat un profit net in jur de 50-55 de milioane de lei.

Afacerile Azomures au urcat anul trecut de la 743,3 milioane de lei la 1,2 miliarde de lei. Imensul salt economic a avut drept influenta aprovizionarea cu gaz ieftin doar din productia interna pana la finele lunii octombrie 2010, ca urmare a calitatii de consumator intreruptibil.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2739 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
XERESS
rank 3
sigur,
cu gazul ieftin din Romania e limpede ca poate fece profit,de ce nu foloseste gazul din import ca si atunci ar fi in profit dar nu chiar asa mare. Spaga de la azomures ,la cine merge ,pentru gazul ieftin,la ministrul economiei,nu cred ca-"slab" poate chiar direct la Basescu ,acum ca nu mai e Videanuu.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor