Ziare.com

Attila Korodi da lectii de lupta cu reziduurile chimice

de Madalina Ionescu
Sambata, 30 August 2008, ora 17:32

   

Attila Korodi da lectii de lupta cu reziduurile chimice
Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, a declarat, sambata, la Targu Mures, ca ideea preluarii de catre primarie a batalului Azomures nu este una eficienta si scapa de responsabilitate compania mureseana.

"Eu nu recomand, pentru ca aici vorbim de poluari istorice provocate de anumite companii si ei au si responsabilitati. Compania respectiva, pentru ca are batal, trebuie sa isi rezolve problema si pe batal.

Daca preia primaria, scapam compania de responsabilitati si poate primaria gaseste candva ceva fonduri. Dar de unde? Sunt fonduri, dar sunt si pentru companii, nu doar pentru autoritati locale", a declarat Korodi, citat, sambata de NewsIn.

Saptamana trecuta, primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat ca vrea ca primaria sa preia iazul batal de 32 hectare, pentru obtinerea de fonduri europene pentru ecologizare.

In ceea ce priveste batalul de la Bicapa Tarnaveni, ministrul Korodi a sustinut ca intrucat este in patrimoniul statului, statul roman are repsonsabilitati prin Ministerul Economiei.

Declaratia lui vine in contradictie cu cea facuta in primavara, cand a vizitat batalul de la Bicapa, a cerut date si a promis o solutie. Nici in acest caz, Bicapa, ministrul nu recomanda preluarea de catre autoritatile locale.

Attila Korodi a apreciat ca o eventuala rupere a digului la iazul de la Bicapa ar provoca probleme de mediu similare cu cele produse de ruperea digului iazului batal de la Borsa.
Citeste mai multe despre Attila Korodi mediu poluare Mures
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1268 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor