Momentul în care Volodimir Zelenski află că este bombardat memorialul de la Babi Yar: Aceasta este Rusia, ”felicitările” mele VIDEO

Joi, 03 Martie 2022, ora 18:53
8388 citiri
Momentul în care Volodimir Zelenski află că este bombardat memorialul de la Babi Yar: Aceasta este Rusia, ”felicitările” mele VIDEO
Volodimir Zelenski, în momentul în care află că Memorialul Holocaustului este bombardat FOTO: captură Twitter

Volodimir Zelenski a aflat cu surprindere, în timp ce vorbea despre familia sa, că Memorialul Holocaustului era bombardat chiar în acele momente.

Imaginile surprinse de camerele de filmat sunt memorabile. Președintele Ucrainei a rămas fără cuvinte preț de câteva clipe.

În timp ce povestea că nu și-a mai văzut familia și copiii de câteva zile, șeful statului ucrainean este informat că este bombardat Memorialul Holocaustului Babin Yar.

”- Am dori să vă informăm că acum (Rusia) bombardează Babi Babin Yar.

- Acum, Babin Yar?

- Babin Yar (Memorialul Holocaustului), acum este un bombardament.

- Babin Yar?

- Da.

- Memorialul pe care l-am făcut pentru...

- Da, memorialul pe care l-am făcut pentru... Au început să-l construiască după 80 de ani de această tragedie (Holocaustul). Este al doilea Babyn Yar.

- Aceasta este Rusia, felicitările mele. Mulțumesc!”.

Atrocitățile de la Babin Yar

Babin Yar este una dintre cele mai mari gropi comune din Al Doilea Război Mondial din Europa. Masacrul de la râpa de la periferia Kievului a avut loc timp de două zile în septembrie 1941, conform BBC.

Pe măsură ce populația evreiască a Ucrainei a fugit de avansul nazist, o mare populație încă locuia în oraș. Zeci de mii de oameni au fost puși să își ia haine de schimb. Au presupus că vor fi trimiși într-un lagăr de muncă, dar apoi au fost forțați să se dezbrace și să intre în râpă, unde au fost împușcați.

Potrivit propriilor înregistrări ale naziștilor, 33.771 de evrei au fost uciși în două zile.

Pe măsură ce Holocaustul a continuat, forțele germane au continuat să comită crime oribile la Babin Yar, folosindu-l ca groapă comună pentru a arunca până la 100.000 de cadavre, până când sovieticii au preluat din nou controlul Kievului în 1943. La fel și evrei, romi, civili ucraineni iar acolo au fost uciși și prizonieri de război sovietici.

Mai târziu, în timpul războiului, germanii care se retrăgeau au buldozat râpa și au ars cadavrele în ruguri uriașe pentru a încerca să-și acopere crimele.

Semnificația atacului Rusiei

Babin Yar este acum un loc de contemplare liniștită, unde mii de oameni călătoresc în fiecare an pentru a-și aminti pe cei care au murit. Faptul că ar putea fi deteriorat sau distrus de un atac militar agresiv este împotriva a tot ceea ce reprezintă.

Dar semnificația unui atac atât de aproape de Babin Yar merge mai profund.

„Este simbolic faptul că (președintele rus Vladimir Putin) începe să atace Kievul bombardând locul Babin Yar, cel mai mare masacru nazist”, a spus președintele consiliului consultativ al lui Babin Yar, Natan Sharansky.

Săptămâna trecută, Putin i-a numit pe liderii Ucrainei „neonazişti” şi a spus că scopul său este „denazificarea” ţării.

Sharansky a spus că liderul rus a căutat „să denatureze și să manipuleze Holocaustul pentru a justifica o invazie ilegală a unei țări democratice suverane” în această mișcare „cu totul detestabilă”.

Yad Vashem, muzeul memorial al Holocaustului din Israel, a făcut ecou și a cerut încetarea „abuzului și distorsionării memoriei Holocaustului”.

Familia lui Volodimir Zelenski, el însuși evreu, a suferit sub regimul nazist

Președintele Ucrainei este el însuși evreu, iar familia sa a suferit foarte mult sub regimul nazist.

Volodimir Zelenski și-a povestit adesea „istoria celor patru frați” – bunicul său și trei unchi străbunici – toți au luptat în armata sovietică împotriva Germaniei naziste. Doar bunicul lui a supraviețuit. Președintele a fost, de asemenea, implicat îndeaproape în crearea memorialului de la Babin Yar.

”O astfel de lovitură cu rachete arată că pentru mulți oameni din Rusia, Kievul nostru este complet străin. Ei nu știu nimic despre capitala noastră. Despre istoria noastră”, a spus Volodimir Zelenski după atac.

”Dar au ordin să ne șteargă istoria. Să ne ștergeți țara. Să ne ștergeți pe toți”

În timp ce cifrele oficiale pun populația evreiască a Ucrainei la 43.000, Congresul Evreiesc European consideră că este de cel puțin 360.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zelenski le bate iar obrazul partenerilor: Avem nevoie de decizii. Doar suficiente sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă pot alunga aviaţia rusă
Zelenski le bate iar obrazul partenerilor: Avem nevoie de decizii. Doar suficiente sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă pot alunga aviaţia rusă
Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că anul acesta nu poate fi doar un an de discuţii, ţara sa având nevoie de decizii ale partenerilor săi. El a argumentat că doar...
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
#Babi Iar atacat, #Volodimir Zelenski, #evrei, #memorialul holocaustului ucraina , #Razboi Ucraina