Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la Limba și literatura română

Marti, 17 Mai 2022, ora 21:14
2642 citiri
Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la Limba și literatura română

Elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile pe data de 27 mai. Prima probă scrisă de la Bacalaureat va avea loc la limba și literatura română, pe 20 iunie.

Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 21 iunie, iar pe 22 iunie elevii vor susține proba la alegere a profilului și specializării.

Cei care vor vrea să depună contestații vor putea să facă acest lucru pe 27 iunie, între orele 12:00-18:00. Pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Ce s-a dat anul trecut la Bacalaureat la limba română

Anul trecut, elevii de la profilul real au primit la subiectele la română la BAC 2021 un text de Șerban Cioculescu - ”Viața lui I. L. Caragiale”.

La punctul B, candidații au avut de redactat un text argumentativ: "dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie". "Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul de text extras din volumul “Viața lui I.L Caragiale” de Șerban Cioculescu."

La subiectul al doilea, candidații au avut de comentat un text de Ion Vinea: "Drum". Ultimul dintre subiectele la română la bacalaureat 2021 a fost un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

"Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinți particularități de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată", a fost cerința de la al treilea subiect la uman.

SUBIECT REAL:

Bac Realpdf by Andreea Burnar on Scribd

Atât pentru profilul real, cât şi pentru profilul uman, subiectele I şi II au fost la fel, dar subiectul III a fost diferit.

La Subiectul III, tinerii de la profilul UMAN au avut un eseu despre particularităţile unui personaj dintr-o nuvelă studiată, în cerinţe încadrându-se „Moara cu noroc”, opera lui Ioan Slavici.

SUBIECT UMAN:

bac uman by Andreea Burnar on Scribd

Elevii se pot pregăti pentru BAC 2022 rezolvând subiecte la română din testele de antrenament publicate de Ministerul Educației.

Calendar oficial Bacalaureat 2022, sesiunea iunie–iulie

23 – 27 mai 2022: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

27 mai 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A

8 – 9 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

9 – 10 iunie 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D

13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă

21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă

22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă

23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor

1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si:
Întorsătură neașteptată pentru un elev care a contestat toate notele obținute la Bac. Media generală s-a modificat nesperat
Întorsătură neașteptată pentru un elev care a contestat toate notele obținute la Bac. Media generală s-a modificat nesperat
Un elev nemulțumit de rezultatele obținute la examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022 a contestat toate notele la probele scrise. După recorectare a avut o surpriză de...
Profa sexy promovată inspector școlar în Arad. Aceasta vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul
Profa sexy promovată inspector școlar în Arad. Aceasta vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul
Inspectoratul Școlar Județean Arad a angajat joi, 30 iunie, trei inspectori școlari adjuncți noi. Printre aceștia se regăsește și o profesoară de limba română care provine de la un liceu...