Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bacalaureat 2022. Ce subiecte ar putea primi candidații la examenul de limba română

Duminica, 05 Iunie 2022, ora 15:14
2207 citiri
Bacalaureat 2022. Ce subiecte ar putea primi candidații la examenul de limba română
Prima probă scrisă de la BAC va avea loc la limba și literatura română pe 20 iunie FOTO: Pixabay.com

Probele de competențe de la Bacalaureat 2022 încep luni, 6 iunie. Examenele cu specific lingvistic au loc în perioada 6-8 iunie, cu probele A și B.

Probele de evaluare a competențelor digitale au loc între 9 - 10 iunie. Între 13 – 15 au loc cele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

De mâine, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a mai au la dispoziție fix 2 săptămâni, pentru a se pregăti pentru BAC. Prima probă scrisă va avea loc la limba și literatura română pe 20 iunie.

Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 21 iunie, iar pe 22 iunie elevii vor susține proba la alegere a profilului și specializării.

Cei care vor vrea să depună contestații vor putea să facă acest lucru pe 27 iunie, între orele 12:00-18:00. Pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Subiecte BAC 2021, limba română

Anul trecut, elevii de la profilul real au primit la subiectele la română la BAC 2021 un text de Șerban Cioculescu - ”Viața lui I. L. Caragiale”.

La punctul B, candidații au avut de redactat un text argumentativ: "dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie". "Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul de text extras din volumul “Viața lui I.L Caragiale” de Șerban Cioculescu."

La subiectul al doilea, candidații au avut de comentat un text de Ion Vinea: "Drum". Ultimul dintre subiectele la română la bacalaureat 2021 a fost un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

"Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinți particularități de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată", a fost cerința de la al treilea subiect la uman.

Bac Realpdf by Andreea Burnar on Scribd

Atât pentru profilul real, cât şi pentru profilul uman, subiectele I şi II au fost la fel, dar subiectul III a fost diferit.

La Subiectul III, tinerii de la profilul UMAN au avut un eseu despre particularităţile unui personaj dintr-o nuvelă studiată, în cerinţe încadrându-se „Moara cu noroc”, opera lui Ioan Slavici.

bac uman by Andreea Burnar on Scribd

Calendar oficial BAC 2022, sesiunea iunie–iulie

6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A

8 – 9 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

9 – 10 iunie 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D

13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă

21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă

22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă

23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor

1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#bacalaureat 2022, #modele subiecte, #modele subiecte bacalaureat, #subiecte Bac romana , #bacalaureat 2022