Articole despre "explozie casa gaze zemes"

Rezultatele 1 - 16 din 16 (0.469 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Sinistratii din Zemes cer sa fie despagubiti pentru a se putea muta in alte localitati

Miercuri, 24 August 2016, ora 23:59

Sinistratii din Zemes cer sa fie despagubiti pentru a se putea muta in alte localitati- victimele exploziei produse in comuna Zemes, in urma cu sase ani, nu au nici acum o casa a lor - 11 familii au fost evacuate din locuintele lor, dupa producerea deflagratiei cauzate de acumularile de gaze in subteran - efectiv, oamenii locuiau pe o punga de gaze formata in urma forarilor care au loc in zona - in sase ani de procese, nici instanta, nici autoritatile si nici OMV Petrom nu i-au ajutat pe sinistrati - din 2010 si pana in prezent, proprietarii caselor situate pe punga de gaz au

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Desteptarea.ro ]

Garsoniere pentru sinistratii din Zemes

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 10:18

Garsoniere pentru sinistratii din ZemesCompania OVM Petrom a transferat Primariei Zemes un imobil cu 40 de garsoniere cu titlu gratuit, in contul activitatilor de forare si exploatare a zacamintelor din zona. Administratia locala a facut rost de bani si a inceput sa modernizeze locuintele. Lucrarile costa 2,6 milioane de lei, 85 la suta din suma fiind alocata de catre Ministerul Dezvoltarii regionale si Administratiei Publice, restul fiind alocatii bugetare locale. O parte din garsoniere vor fi repartizate sinistratilor din decembrie 2010, care au fost evacuati din case in urma unei explozii produse de emanatiile de gaze de sonda. "Contractul de reabilitare bloc locuinte sociale si de necesitate consta in amenajarea a 40 de garsoniere, pe doua scari. Vom face o sedinta de Consiliu Local si, in urma deciziei, vom da cate o garsoniera fiecarei familii care a avut de suferit in urma exploziilor produse in 2010", a spus primarul Costel Dudau. Restul de garsoniere se vor da tinerilor cu probleme sociale sau in caz de necesitate.

Banii sunt la minister

Lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul anului, altfel fondurile puse la dispozitie de minister vor fi pierdute. Chiar principalul criteriu stabilit in procedura de licitatie a fost capacitatea firmei de a executa lucrarea in 90 de zile. Chiar daca Primaria nu are banii in cont, autoritatile sustin ca acestia exista. "Banii sunt valabili pana la sfarsitul anului", a subliniaza primarul Costel Dudau. "Firma care a castigat licitatia trebuie sa execute aceasta ...

Actualitate / stiri Actualitate177 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Cercetari finalizate, dosar trimis in instanta: OMV Petrom va plati pentru dezastrul de la Zemes

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 07:08

Cercetari finalizate, dosar trimis in instanta: OMV Petrom va plati pentru dezastrul de la ZemesProcurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Moinesti au trimis in judecata societatea OMV Petrom SA Bucuresti pentru explozia de la Zemes, produsa la inceputul lunii decembrie 2010. Atunci doi oameni au fost raniti, o casa distrusa si alte sase familii evacuate din locuinte.

Procurorii au finalizat cercetarile si au trimis in judecata SC OMV Petrom SA Bucuresti, pentru infractiunile de vatamare corporala din culpa, distrugere din culpa si omisiunea de a raporta imediat despre orice accident major, daca a fost de natura sa puna in pericol viata sau sanatatea umana, animala sau vegetala. "Din probatoriul administrat in cauza, pe parcursul urmaririi penale, a rezultat faptul ca, la data de 08.12.2010, ora 03.24 s-a produs o explozie de mare amploare, ca urmare a acumularii unei pungi de gaze, cauzata de alunecarile de teren din anul 1992 produsa din cauze naturale la care au concurat cauze antropice (lucrarile tehnice de exploatare a petrolului efectuate de inculpata, constand in sapaturi si rambleuri ale drumurilor, platformelor de sonde, precum si pozarea de conducte, rezervoare sau bataluri)", se arata in comunicatul postat pe siteul Ministerului Public.

In urma exploziei un barbat a suferit arsuri grave, iar pentru leziunile produse, victima a avut nevoie de 90-95 de zile de ingrijiri medicale. O alta victima s-a ales cu arsuri de gradul II si III si a stat in spital 25 de zile. "In acelasi context, explozia a distrus si o locuinta situata in comuna Zemes, ...

Actualitate / stiri Actualitate306 vizite[ Desteptarea.ro ]

Cazurile de la Zemes si Martir Horia, nerezolvate dupa un an de zile

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 00:59

Cazurile de la Zemes si Martir Horia, nerezolvate dupa un an de zileFamiliile afectate de cele doua explozii din 2010 din comuna Zemes si din municipiu, de pe strada Martir Horia, au petrecut al doilea Craciun in case straine. Autoritatile le-au ajutat pe jumatate, anchetele sunt in intarziere, iar ei vor intra in noul an cu aceeasi stare de incertitudine.

"Rezolvarea acestor cazuri depine numai si numai de justitie. Sunt anchete in derulare, uneori imi pun si eu intrebarea *de ce a durat atat de mult?*", a spus prefectul Constantin Scripat, la ora bilantului. La un an de zile de la ambele explozii, 15 familii de pe strada Martir Horia din municipiu si 33 de sinistrati din Zemes locuiesc la rude, in apartamentele puse la dispozitie de compania E-ON sau in baza sportiva a comunei. "Compania noastra nu va intrerupe contractele de inchiriere pentru apartamentele in care locuiesc familiile afectate de explozia de pe strada Martir Horia", a spus Corneliu Zait, purtator de cuvant al E-ON Moldova. Cu toate acestea, pentru cei care au ramas fara caminul lor, nu pot spune oricarui acoperis.

Nu si-au dat acordul

Doar 5 familii, din cele 15 afectate de suflul exploziei de pe Martir Horia si-au exprimat acordul scris pentru executarea lucrarilor de proiectare si executie in varianta de consolidare a blocului. Potrivit studiului DALI, consolidarea ar costa 1,7 milioane de lei, dar daca nu se obtine acordul proprietarilor, lucrarile nu pot incepe. Din milionul de lei alocat de catre Guvern sinistratilor au mai ramas 900.000 de lei, diferenta ...

Actualitate / stiri Actualitate184 vizite[ Desteptarea.ro ]

Pompierii au intervenit in medie la 15 evenimente pe zi anul trecut

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 06:04

Pompierii au intervenit in medie la 15 evenimente pe zi anul trecutDupa politisti, si pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau au iesit la raport. In prezenta oficialitatilor locale si a colaboratorilor, oamenii care se lupta cu focul si-au prezentat activitatea desfasurata in anul care s-a incheiat.

Pompierii bacauani au iesit si ei la raport. Activitatea militarilor, aflati in prima linie si supusi riscului la majoritatea interventiilor, a fost prezentata joi dupa amiaza in cadrul unei sedinte de bilant. A fost un an in care s-a pus accent pe prevenire si in acest sens s-au desfasurat peste 1.100 de controale pe linia prevenirii si stingerii incendiilor. In urma acestor verificari s-au constatat aproape 1.400 de deficiente, in urma carora s-au aplicat peste 500 de sanctiuni, in valoare de aproape 400.000 de lei. Cu toate acestea, evenimentele nu au lipsit si au fost aproape 15 interventii pe zi. "Dupa tipul interventiei ne-am confruntat cu 508 incendii, peste 300 de arderi necontrolate si incendii fara pagube, peste 200 de interventii pentru asistenta persoanelor, 190 de alerte false si peste 3.000 de interventii SMURD. Si in acest an, majoritatea incendiilor s-au datorat focului deschis in spatii deschise, urmate de cele cauzate de cosurile de fum defecte sau necuratate si instalatii electrice defecte", a spus lt. col. Ioan Braga, din cadrul ISUJ Bacau. Din totalul de peste 800 de incendii si arderi necontrolate, peste 87% s-au pordus pe fondul neglijentei cetatenilor.

Implicati si in Comitetul ...

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sinistratii din Zemes au ajuns la capatul rabdarii

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 00:59

"Ne mutam in fata Guvernului!"

Se implineste in curand un an de zile de cand explozia de la Zemes a lasat 31 de persoane pe drumuri. O parte din ele inca locuiesc la baza sportiva, altele s-au mutat in locuintele lor, dar fara utilitati si pe propria raspundere. In conditiile in care nu s-au gasit solutii, prima zapada risca sa ii prinda in aceeasi situatie.

Pe 8 decembrie o acumulare de gaze care s-a aprins a distrus o casa si a bagat in spital doua persoane. In plus, s-a descoperit ca oamenii locuiau de fapt pe o punga de gaze si fiindca sunt intr-un permanent pericol nu se mai pot intoarce la propriile case. Desi au primit la acel moment ajutoare de urgenta, nici pana la aceasta ora, oamenii nu au fost despagubiti pentru locuintele lor. "Noi nu avem unde sa ne ducem. Altii care s-au mutat inapoi in case stau cu doua-trei paturi pe ei pentru ca nu au curent, gaze. Pana la urma, noi vrem sa fim despagubiti de cei vinovati", spune Mihai Starpariu, unul din sinistratii din Zemes. Iar familia sa a avut mai mult de suferit de pe urma cumplitului incident. "Fratele meu a trecut pana acum prin trei operatii la maini si la un picior. In urma exploziei a avut arsuri de gradul III si IV pe 20 la suta din suprafata corpului. Nici acum nu si-a revenit complet si mai avem programate alte interventii", mai spune mahnit barbatul. "Nu ne mai ramane decat sa mergem la Guvern. O sa facem greva foamei, poate ne ajuta cineva".

Dosarul treneaza

Nici juridic, situatia de la Zemes nu ...

Actualitate / stiri Actualitate118 vizite[ Desteptarea.ro ]

"Habitat" va face case in Zemes

Marti, 19 Iulie 2011, ora 07:09

"Habitat" va face case in ZemesO noua oferta pentru sinistrati

Constantin Scripat, prefectul judetului, a fost, ieri, la Zemes pentru a discuta cu sinistratii stramutati dupa explozia de la sfarsitul anului trecut. Oamenii sunt nemultumiti ca locuiesc si acum, dupa opt luni de la accident, departe de sat, in dormitoarele bazei sportive. Pe 8 decembrie 2010, aprinderea unei acumulari de gaze naturale a distrus o casa si a ranit doua persoane. S-a constatat apoi ca punga de gaze reprezinta un pericol permanent pentru noua familii si pentru elevii Scolii cu Clasele I-IV, prin urmare s-a trecut la evacuarea acestora. Sinistratii au primit ajutoare de urgenta - intre 1.000 si 6.000 de lei, in total 19.000 de lei -, nu si despagubiri pentru casele pe care au fost obligati sa le paraseasca.

Fiecare va primi cat a avut

Ieri, prefectul s-a oprit mai intai la sediul Petrom SA Moinesti pentru a discuta despre o noua solutie a problemei sinistratilor. La intalnire au fost prezenti Gheorghe Hura, inspector guvernamental, Mihai Simionescu, seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Bacau, reprezentanti ai Politiei Moinesti si Constantin Constantinescu, directorul Petrom, gazda intalnirii. De aici, echipa s-a deplasat in Zemes. Din nefericire, sinistratii nu au fost prezenti la intalnire deoarece "ne-au anuntat prea tarziu si nu aveam cum sa ajungem, afirma Mihai Starpariu. Nu asa se procedeaza. Am aflat cu doar o jumatate de ora inainte de intalnire. Ne-au anuntat la ora 11,30 sa venim la ...

Actualitate / stiri Actualitate238 vizite[ Desteptarea.ro ]

Riscul de explozie persista in Zemes

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 10:04

Detasamentul de Pompieri Moinesti a fost solicitat din nou sa intervina in comuna Zemes pentru continuarea asigurarii masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, de protectie civila si inlaturare a oricaror situatii de urgenta ce pot aparea in urma unor infiltratii de gaze in sol.

"In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca nivelul concentratiei de gaz este ridicat in sol si exista in continuare pericolul producerii unei explozii", a declarat locotenent Andrei Grecu, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau. Zona ramane in continuare sub monitorizare permanenta, iar masurile luate inca din decembrie 2010, cand pe fondul acumularilor de gaze o casa a sarit in aer, au ramas aceleasi.

Pentru ca laboratorul mobil a determinat concentrari mari de gaz, in zona nu mai locuieste nimeni, 9 case au fost evacuate, la fel si Scoala cu clasele I-IV Zemes. Acum, elevii unitatii scolare invata intr-o noua locatie, respectiv Scoala "Stefan cel Mare" din satul Zemes, iar sinistratii locuiesc la rude sau intr-un imobi pus la dispozitie de primarie. (R. Neagu)

Actualitate / stiri Actualitate142 vizite[ Desteptarea.ro ]

Explozie la Zemes

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 07:09

Explozie la ZemesO scoala inchisa si sute de persoane evacuate

Trei persoane in stare grava la spital, 159 de elevi evacuati dintr-o scoala si alte 27 de persoane scoase din casa, un imobil distrus in totalitate si alte sase in pericol de a sari in aer. Acesta este bilantul unei tragedii fara margini in satul Zemes, comuna Zemes, unde ieri dimineata s-a produs o explozie puternica, urmata de un incendiu.

Ora 03.24. Data: zorii zilei de 8 decembrie 2010. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti este solicitata sa intervina de urgenta la locuinta lui Mihai Stirpariu, de 55 de ani, unde s-a produs o explozie de proportii, urmata de un incendiu puternic. Au ajuns imediat doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un autoturism, incadrate cu un ofiter si 13 subofiteri.

"Incendiul s-a datorat unei explozii survenite ca urmare a unor acumulari de gaze. Obiectivul afectat este o casa de locuit, cu peretii din zidarie, de tip P+1, acoperis cu astereala din lemn si invelitoare din dranita. Incalzirea in locuinta se facea cu o soba pe gaz", ne-a declarat la prima ora a diminetii lt.col. George Enache, ofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Mama si fii, la spital

In urma incendiului, cei doi fii ai proprietarului, Daniel (27 de ani) si Florin (24 de ani) au ajuns la spital. Primul a suferit arsuri de gradul I la nivelul mainilor si plagi taiate, dupa ce a fost aruncat efectiv pe fereastra de suflul exploziei, iar al doilea a fost ...

Actualitate / pompieri746 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sinistratii din comuna Zemes vor sa li se faca dreptate

Marti, 22 Martie 2011, ora 07:08

Sinistratii din comuna Zemes vor sa li se faca dreptateRezultatul anchetei efectuate de catre specialistii Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti nu-i multumeste pe sinistratii din comuna Zemes. Printr-o scrisoare deschisa, acestia acuza compania de petrol din zona pentru evenimentul petrecut in luna decembrie 2010. Atunci, in urma unei explozii produse intr-o locuinta a izbucnit un incendiu, care a schimbat radical viata a 9 familii.

Pentru a stabili cu exactitatea cum s-a produs explozia din 8 decembrie 2010 din comuna Zemes, autoritatile au solicitat ajutorul unor specialisti ai Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti. In urma anchetei desfasurate de catre acestia, rezultatul indica faptul ca acumularea de gaze s-a produs pe cale naturala, din cauza alunecarilor de teren din anii '70 - '92, care au avut loc in zona cu pricina. Aceasta explicatie ii nemultumeste total pe sinistratii care au ramas fara case, dupa ce s-a luat decizia ca ei sa fie stramutati. Asta pentru ca, in opinia lor, singurul vinovat de producerea evenimentului este compania de petrol din zona. S-a stabilit ca in comuna, in locul in care s-a produs explozia, exista o punga de gaze care ar putea sari in aer oricand si de aceea locuintele celor 9 familii, nu mai pot fi locuite. Unul dintre sinistrati, Maria Darlau, a decis sa-si faca dreptate singura, asa ca a adresat Trustului Media Desteptarea o scrisoare deschisa in care precizeaza: "Mentionez faptul ca zona in care locuim este una petroliera, iar titularul de acord petrolier este OMV Petrom. Dupa ...

Actualitate / stiri Actualitate196 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sinistratii din Zemes cer demisia prefectului Scripat

Luni, 07 Martie 2011, ora 07:11

Sinistratii din Zemes cer demisia prefectului ScripatSinistratii din comuna Zemes cer demisia prefectului judetului, Constantin Scripat. Oamenii sint suparati la culme pe prefect pentru ca nu i-a sustinut in nici un fel. "Au trecut aproape trei luni de cind a avut loc explozia si nu s-a facut nimic, in afara de ajutorul Primariei Zemes. Prefectul da tot felul de declaratii si apare la televizor dind din umeri ca au fost cauze naturale si ca nu poate face nimic. Pai daca nu poate face nimic, sa plece acasa. Noi ii cerem demisia, pentru ca pe baza

Actualitate / stiri Actualitate239 vizite[ Ziarul de Bacau ]

Pompierii nu pleaca din Zemes nici la doua luni dupa explozie

Marti, 01 Martie 2011, ora 02:00

Pompierii continua sa mearga in fiecare zi in locul in care la finele anului trecut o casa a sarit in aer. E vorba de localitatea Zemes, acolo unde acumularile de gaz sunt in continuare un pericol pentru populatie.

"Masurile de asigurare a zonei se executa permanent de echipaje din cadrul inspectoratului, in urma producerii, in data de 8 decembrie 2010, la ora 03.24, a unei explozii urmate de incendiu, la o locuinta din satul Zemes, comuna Zemes", a declarat locotenentul Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau.

In urma cercetarilor efectuate de catre lucratorii S.C. EOn Gaz S.A, sa stabilit ca nivelul concentratiei de gaz este ridicat in sol si exista pericolul producerii unei explozii.

C.M.C.

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Plan de masuri in comuna Zemes

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 07:02

Plan de masuri in comuna ZemesComitetul pentru Situatii de Urgenta intrunit la Prefectura

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bacau s-a intrunit ieri la sediul Prefecturii, unde a stabilit o serie de masuri ce trebuie luate pentru a inlatura efectele produse de explozia din comuna Zemes, de la sfarsitul anului trecut. Prefectul Constantin Scripat a dat citire si raportului de expertiza efectuat de specialistii Universitatii de Petrol si Gaze, din Ploiesti. "Zona unde s-a produs explozia prezinta un risc mare de declansare a unor deflagratii accidentale ce pot avea urmari catastrofale. Drept urmare, comisia de expertiza ne recomanda evacuarea persoanelor de pe aceasta suprafata, zona fiind improprie locuirii si impune dezafectarea scolii si incetarea activitatii de invatamant in aceasta cladire", a declarat Constantin Scripat, prefect de Bacau. De altfel, imediat dupa producerea deflagratiei zona a fost evacuata, iar cei afectati au fost mutati intr-o alta locatie.

Punga de gaze nu poate fi eliminata

La Comitet au participat atat membrii Consiliului Local Zemes, in frunte cu primarul Ioan Selaru, cat si doi reprezentantii companiei petroliere care exploateaza in zona. Directorul acesteia a explicat datele tehnice din raport, conform carora explozia s-a produs din cauze naturale. Mai mult, acesta a specificat foarte clar ca nu sunt solutii pentru a inlatura punga de gaze acumulata in subteran. "Nu sunt solutii pentru oprirea acestor migratii de gaze din adancime catre suprafata, ca atare singura ...

Actualitate / stiri Actualitate221 vizite[ Desteptarea.ro ]

Comisie de ancheta in cazul exploziei de la Zemes

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 00:59

Comisie de ancheta in cazul exploziei de la ZemesSituatia din comuna Zemes a devenit una "exploziva". Punga de gaz acumulata creeaza probleme mult mai mari decat s-a crezut initial. In zona a ajuns ieri si prefectul Bacaului, Constantin Scripat, care a solicitat o echipa de specialisti de la E.ON Gaz Moldova, centrul Petrom Bucuresti si de la Institutul de Petrol si Gaze Ploiesti pentru a gasi solutiile cele mai bune indepartarii pericolului.

"Mai intai au verificat specialistii locali daca explozia s-a produs din cauza conductelor de distributie. A durat ceva, dar ne-am convins ca explozia s-a produs, asa cum banuiam, din cauza acelei pungi de gaz. Am solicitat aducerea in zona a mai multor reprezentanti de la diferite institutii de profil. Vor sosi vineri la prima ora.

Intre timp, cei 23 de localnici evacuati sunt cazati ori la rude ori la centrul pregatit de noi. Casele din zona cu pricina sunt sigilate si pazite de jandarmi. De asemenea, efective ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si SMURD se afla la fata locului gata de interventie. Si Spitalul din Moinesti este alertat pentru orice situatie ce ar putea aparea", a declarat joi seara prefectul Scripat.

"Este foarte greu sa intervenim. Concentratiile de gaz emise cresc exponential de la ora la ora. In mai multe locatii s-au depistat astfel de emanatii, ceea ce ne determina sa credem ca punga de gaz este mult mai mare decat am anticipat initial.

Zona respectiva a fost afectata in 1992 de alunecari de teren care au ingropat practic 45 de sonde de ..

Actualitate / jandarmi346 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sase familii din Zemes risca sa fie stamutate intr-o alta zona a comunei

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 02:00

Sase familii din Zemes risca sa fie stamutate intr-o alta zona a comuneiSpecialistii in petrol si gaze sunt de parere ca zacamantul nu poate fi exploatat si locuitorii sunt in pericol. Momentan, familiile sinistrate locuiesc intro anexa a stadionului Gloria Zemes si asteapa banii promiti de Consiliul Judetean si Prefectura, scrie Adevarul.

Cele sase familii din comuna Zemes nu se pot intoarce la casele lor. Aceasta deoarece specialistii Institutului National de Petrol si Gaze din Ploiesti au descoperit, dupa primele cercetari in zona, ca zacamantul nu poate fi exploatat si emanatiile de gaze vor continua ani buni.

Din aceasta cauza niciun specialist din Romania in petrol nu poate garanta 100% ca zona este sigura si ca oamenii se pot intoarce linistiti in propriile gospodarii. Cercetarile petrolistilor continua si in urmatoarea perioada insa, cea mai probabila varianta este stramutatea oamenilor intro alta parte a comunei.

"Problema a inceput in urma cu 18 ani, cand o suprafata de 500 de metri lungime, doi kilometri latime si grosime de 15 centimetri sa deplasat. Practic, un deal intreg a luato la vale. Pe acea suprafata de teren erau mai multe sonde active, care au fost avariate si zacamintul sa raspandit", a explicat Mihail Batistatu, Conf. Univ. la Institutul National de Petrol si Gaze din Ploiesti care, in ultima perioada, a cercetat zona Zemes.

De frica emanatiilor de gaze si a unor posibile explozii, primarul Selaru a decis sa cumpere un explozimetru (n.r. un aparat cu care se masoara volumul si concentratia gazelor). Costul ...

Actualitate / stiri Actualitate289 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Nevoiti sa o ia de la zero

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 07:08

Nevoiti sa o ia de la zeroVeste-soc pentru sinistratii din comuna Zemes, care au avut de suferit de pe urma exploziei din data de 8 decembrie 2010. Rezultatul anchetei desfasurate de o echipa de specialisti in gaze naturale din Ploiesti nu este unul bun. Toate cele 27 de persoane care locuiau in zona afectata, dar si scoala din localitate, vor fi stramutate.

Drama celor 27 de sinistrati din comuna Zemes, judetul Bacau, nu a luat sfarsit. Acestia au primit vestea ca nu se vor mai putea intoarce niciodata in propriile locuinte. Ei au fost evacuati in urma exoloziei ce a avut loc in ziua de 8 decembrie 2010. Anuntul a fost facut in cadrul primei sedinte a Colegiului Prefectural pe anul 2011. Ancheta desfasurata de o echipa de specialisti ai Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti a ajuns in mainile prefectului si facut public. "Ancheta a necesitat timp pentru a fi finalizata. S-au facut forari la 6-7 metri in zona afectata, s-au luat probe si au fost analizate in laborator. Concluzia expertilor este ca zona trebuie evacuata definitiv. Conform datelor, cauza producerii deflagratiei a fost una naturala", a declarat Constantin Scripat, prefect de Bacau. Din cauza alunecarilor de teren repetate, din anii '70 si '92, a fost favorizata formarea acelei pungi subterane de gaze, cat si emanatia acestora in zona. Astfel, cele sapte case vizate vor trebui stramutate.

Primaria nu are terenuri

Rezultatul anchetei a ajuns si la urechile primarului comunei Zemes. Acesta a explicat clar ca stramutarea va ...

Actualitate / stiri Actualitate202 vizite[ Desteptarea.ro ]


Cele mai citite stiri
Rata de incidenta in localitatile din judetul Bacau. O localitate a trecut de 8
Rata de infectare in judetul Bacau este de 2.81. In ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Bacau ...
Municipiul Bacau, la un pas de carantina! Apelul primarului Stanciu-Viziteu
Rata incidentei infectarilor cu noul coronavirus a ajuns 4,93 cazuri la mia de locuitori, in ...
FOTO | Grav accident in Scorteni
Un grav accident de circulatie a avut loc marti, seara, in localitatea Scorteni din judetul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor