Articole despre "explozie comuna zemes"

Rezultatele 1 - 21 din 21 (0.596 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Sinistratii din Zemes cer sa fie despagubiti pentru a se putea muta in alte localitati

Miercuri, 24 August 2016, ora 23:59

Sinistratii din Zemes cer sa fie despagubiti pentru a se putea muta in alte localitati- victimele exploziei produse in comuna Zemes, in urma cu sase ani, nu au nici acum o casa a lor - 11 familii au fost evacuate din locuintele lor, dupa producerea deflagratiei cauzate de acumularile de gaze in subteran - efectiv, oamenii locuiau pe o punga de gaze formata in urma forarilor care au loc in zona - in sase ani de procese, nici instanta, nici autoritatile si nici OMV Petrom nu i-au ajutat pe sinistrati - din 2010 si pana in prezent, proprietarii caselor situate pe punga de gaz au

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Desteptarea.ro ]

Pirotehnistii detoneaza munitia neexplodata

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 00:59

Miercuri, la ora 10.30, echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Maior Constantin Ene" al judetului Bacau (I.S.U.J. Bacau) va efectua in Poligonul "Lunca Siretului", din comuna Saucesti, distrugerea munitiei neexplodata rezultata in urma desfasurarii activitatii de asanare a teritoriului judetului Bacau.
Munitia ce urmeaza sa fie distrusa a fost asanata in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014. Ultima distrugere efectuata de echipa pirotehnica din cadrul I.S.U.J. Bacau a avut loc in data de 27 septembrie 2013.
Pentru distrugerea munitiei se vor utiliza 32 kg de trinitrotoluen, precum si alte mijloace pirotehnice.
Ce se distruge
1419 tuburi de cartuse calibru 7,92 mm; 2719 cartuse calibru 7,92 mm; 1 focos proiectil exploziv calibru 100 mm; 1 corp proiectil exploziv calibru 30 mm; 2 corpuri proiectil exploziv calibru 76 mm; 1 corp proiectil exploziv calibru 100 mm; 1 corp proiectil exploziv calibru 150 mm; 1 corp bomba de aruncator calibru 82 mm; 1 corp grenada de mana defensiva; 4 grenade de mana ofensive; 5 grenade de mana defensive; 347 mine antipersonal; 1 proiectil perforant calibru 85 mm; 8 proiectile explozive calibru 76 mm; 1 proiectil exploziv calibru 100 mm; 3 proiectile explozive calibru 150 mm; 3 bombe de aruncator calibru 60 mm; 3 bombe de aruncator calibru 82 mm; 1 bomba de aruncator calibru 160 mm
Misiunile de asanare a teritoriului de munitia ramasa neexplodata din timpul conflagratiilor s-au desfasurat in municipiile ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Desteptarea.ro ]

Munitii gasite la Zemes si Oituz

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 23:59

Munitii gasite la Zemes si OituzDuminica, la ora 14.14, echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Maior Constantin Ene" al judetului Bacau a intervenit in localitatea Zemes pentru o actiune de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodata.
La locul interventiei a fost descoperita o lovitura de aruncator calibru 60 mm. Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in vederea distrugerii.
La ora 16.10, echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Maior Constantin Ene" al judetului Bacau a intervenit in comuna Oituz, sat Ferastrau, pentru o actiune de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodata.
La locul interventiei a fost descoperit un proiectil exploziv calibru 150 mm. Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in vederea distrugerii.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Desteptarea.ro ]

Proiectile gasite neexplodate

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 04:16

Proiectile gasite neexplodateO echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Maior Constantin Ene" al judetului Bacau a intervenit duminica, in localitatea Zemes, pentru o actiune de asanare a teritoriului de munitie ramasa neexplodata. La locul interventiei a fost descoperita

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Ziarul de Bacau ]

Aproape 6.500 de petarde, confiscate de politisti

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 00:59

Peste 6400 de petarde din calsa a II- a, detinute fara drept si destinate comercializarii, au fost confiscate in ultimele doua zile de catre politistii bacauani, in cadrul activitatilor desfasurate in cadrul actiunii "FOC DE ARTIFICII"

Politisti bacauani desfasoara in aceasta perioada o serie de actiuni pentru prevenirea, identificarea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice.
Astfel, la data de 21 decembrie a.c. in cadrul verificarilor desfasurate intr-un centru comercial din municipiul Bacau, politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase au depistat-o pe S. Corina, de 47 de ani, care detinea 2500 petarde din clasa a II-a, cu scopul de a le comercializa, fara a fi autorizata in acest sens.
De asemenea, in comuna Magura, politistii au identificat un minor de 17 ani, care oferea spre comercializare petarde. De la locuinta acestuia politistii au ridicat 2850 de petarde, clasa a II-a, destinate comercializarii. Celor in cauza lle-au fost intocmite dosare penale, sub aspectul sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare de operatiuni cu articole pirotehnice, fara drept.

La data de 22 decembrie a.c., in comuna Pancesti, politistii l-au depistat pe C. Constantin , de 39 ani, din comuna Zemes, care detinea 1063 petarde din clasa a II-a, cu scopul de a le comercializa, ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Desteptarea.ro ]

Protectia Civila a implinit 80 de ani

Vineri, 01 Martie 2013, ora 06:15

Protectia Civila a implinit 80 de aniZiua Protectiei civile in Romania a fost marcata de pompierii bacauani la Teatrul Municipal Bacovia, in compania invitatilor de la alte forte armate, a oficialitatilor si angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

Dupa un scurt istoric al acesti zile si a rolului si atributiilor Serviciului de protectie civila, invitatii au ascultat mesajele oficialitatilor din ministere, dar si ale celor locale. "Le urez sa isi faca treaba cu responsabilitatea cu care ne-au invatat. Institutia Prefectului este un partener pentru ei si sa speram ca vom avea cat mai putine situatii de urgenta, de calamitati", a declarat prefectul Claudiu Serban, prefectul Bacaului.

Din punct de vedere al riscurilor la care este expusa, tara noastra se claseaza pe locul al patrulea in Europa, mai mult de 50 la suta din populatia tarii noastre fiind expusa aproape in permanenta la un risc de calamitate. Evenimentele recente in care pompierii au intervenit sunt valurile de inundatii din 2008 si 2010 si exploziile care au avut loc in 2011, in comuna Zemes si in municipiul Bacau.

"Ne dorim o dotare cat mai buna, o pregatire de exceptie a personalului propriu pentru a veni cat mai eficient in sprijinul cetatenilor judetului Bacau", a declarat gen. de brigada Mihai Simionescu, seful ISU Bacau. Din anul 2004, Protectia civila s-a unificat cu pompierii, sub titulatura unei structuri specializate pentru interventia in situatii de urgenta.

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Desteptarea.ro ]

Cercetari finalizate, dosar trimis in instanta: OMV Petrom va plati pentru dezastrul de la Zemes

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 07:08

Cercetari finalizate, dosar trimis in instanta: OMV Petrom va plati pentru dezastrul de la ZemesProcurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Moinesti au trimis in judecata societatea OMV Petrom SA Bucuresti pentru explozia de la Zemes, produsa la inceputul lunii decembrie 2010. Atunci doi oameni au fost raniti, o casa distrusa si alte sase familii evacuate din locuinte.

Procurorii au finalizat cercetarile si au trimis in judecata SC OMV Petrom SA Bucuresti, pentru infractiunile de vatamare corporala din culpa, distrugere din culpa si omisiunea de a raporta imediat despre orice accident major, daca a fost de natura sa puna in pericol viata sau sanatatea umana, animala sau vegetala. "Din probatoriul administrat in cauza, pe parcursul urmaririi penale, a rezultat faptul ca, la data de 08.12.2010, ora 03.24 s-a produs o explozie de mare amploare, ca urmare a acumularii unei pungi de gaze, cauzata de alunecarile de teren din anul 1992 produsa din cauze naturale la care au concurat cauze antropice (lucrarile tehnice de exploatare a petrolului efectuate de inculpata, constand in sapaturi si rambleuri ale drumurilor, platformelor de sonde, precum si pozarea de conducte, rezervoare sau bataluri)", se arata in comunicatul postat pe siteul Ministerului Public.

In urma exploziei un barbat a suferit arsuri grave, iar pentru leziunile produse, victima a avut nevoie de 90-95 de zile de ingrijiri medicale. O alta victima s-a ales cu arsuri de gradul II si III si a stat in spital 25 de zile. "In acelasi context, explozia a distrus si o locuinta situata in comuna Zemes, ...

Actualitate / stiri Actualitate310 vizite[ Desteptarea.ro ]

Cazurile de la Zemes si Martir Horia, nerezolvate dupa un an de zile

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 00:59

Cazurile de la Zemes si Martir Horia, nerezolvate dupa un an de zileFamiliile afectate de cele doua explozii din 2010 din comuna Zemes si din municipiu, de pe strada Martir Horia, au petrecut al doilea Craciun in case straine. Autoritatile le-au ajutat pe jumatate, anchetele sunt in intarziere, iar ei vor intra in noul an cu aceeasi stare de incertitudine.

"Rezolvarea acestor cazuri depine numai si numai de justitie. Sunt anchete in derulare, uneori imi pun si eu intrebarea *de ce a durat atat de mult?*", a spus prefectul Constantin Scripat, la ora bilantului. La un an de zile de la ambele explozii, 15 familii de pe strada Martir Horia din municipiu si 33 de sinistrati din Zemes locuiesc la rude, in apartamentele puse la dispozitie de compania E-ON sau in baza sportiva a comunei. "Compania noastra nu va intrerupe contractele de inchiriere pentru apartamentele in care locuiesc familiile afectate de explozia de pe strada Martir Horia", a spus Corneliu Zait, purtator de cuvant al E-ON Moldova. Cu toate acestea, pentru cei care au ramas fara caminul lor, nu pot spune oricarui acoperis.

Nu si-au dat acordul

Doar 5 familii, din cele 15 afectate de suflul exploziei de pe Martir Horia si-au exprimat acordul scris pentru executarea lucrarilor de proiectare si executie in varianta de consolidare a blocului. Potrivit studiului DALI, consolidarea ar costa 1,7 milioane de lei, dar daca nu se obtine acordul proprietarilor, lucrarile nu pot incepe. Din milionul de lei alocat de catre Guvern sinistratilor au mai ramas 900.000 de lei, diferenta ...

Actualitate / stiri Actualitate186 vizite[ Desteptarea.ro ]

Ajutoare pentru sinistratii din Zemes

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 02:00

Sinistratii de la Zemes au primit la ultima sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) ajutoare financiare de urgenta, scrie www.ziaruldebacau.ro.

CJSU a aprobat acordarea unui ajutor financiar in sprijinul persoanelor din comuna Zemes, in valoare de 5.000 lei. Banii vor fi utilizati astfel: 2.000 lei pentru achizitionarea de catre Primaria comunei Zemes a doua masini de spalat automate si a unui frigider, care vor fi repartizate spre folosinta, pe o perioada determinata, familiilor sinistrate care au nevoie de aceste aparate, si 3.000 lei pentru sprijinirea financiara a lui Florin Starpariu pentru plata unor interventii chirurgicale necesare in urma accidentului suferit la explozia din decembrie 2010. La inceputul lunii decembrie a anului trecut, la Zemes sa produs o explozie puternica din cauza unor acumulari de gaze in subteran. Au fost afectate mai multe familii dintrun numar de sase imobile. In prezent, familiile evacuate locuiesc la rude sau prieteni si pana la definitivarea anchetei pentru stabilirea vinovatilor si reconstructia unor locuinte pe noi amplasamente exista o serie de urgente si necesitasi stringente ale acestor familii, mai ales ca iarna bate la usa.

Actualitate / stiri Actualitate111 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Se mentine alerta de la Zemes

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 07:10

Dupa explozia care a zguduit comuna Zemes, in luna decembrie a anului trecut, nivelul concentratiei gazelor in zona continua sa fie unul peste limita, existand permanent pericolul producerii unei explozii. Pe langa masuratorile efectuate de E.ON Gaz, OMV Petrom a comandat o cercetare pentru analiza concentratiilor de gaze, cauza acumularilor si stabilirea unor masuri pentru eliminarea acestora. Societatea s-a lovit insa de refuzul localnicilor care nu permit accesul reprezentantilor societatii pe terenul lor.

"Ei invoca faptul ca acest studiu ar putea schimba rezultatele unei eventuale contraexpertize, in dosarul actiunii intentate de acestia societatii OMV Petrom, la Judecatoria Moinesti. Ei vor decide in perioada urmatoare, dar daca vor refuza, OMV se va adresa instantei civile", a explicat Gheorghe Hura, inspector guvernamental. Studiul consta in 80 de foraj, pe o zona de 4 hectare.

Se cauta un parteneriat public-privat

Situatia sinistratilor nu a fost inca solutionata, aceasta pentru ca terenurile pe care le oferea OMV Petrom nu aveau utilitatile si drumul de acces corespunzator, iar Consiliul Local nu dispune de terenuri pentru efectuarea de schimburi si nici de fonduri pentru cumpararea unui bloc de garsoniere. "Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta trebuie sa ia in considerare un parteneriat public-privat pentru achizitionarea unui teren de circa 3000 de mp, constructia locuintelor si identificarea surselor de finantare", a mai explicat Hura. Primarul ..

Actualitate / stiri Actualitate131 vizite[ Desteptarea.ro ]

Riscul de explozie persista in Zemes

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 10:04

Detasamentul de Pompieri Moinesti a fost solicitat din nou sa intervina in comuna Zemes pentru continuarea asigurarii masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, de protectie civila si inlaturare a oricaror situatii de urgenta ce pot aparea in urma unor infiltratii de gaze in sol.

"In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca nivelul concentratiei de gaz este ridicat in sol si exista in continuare pericolul producerii unei explozii", a declarat locotenent Andrei Grecu, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau. Zona ramane in continuare sub monitorizare permanenta, iar masurile luate inca din decembrie 2010, cand pe fondul acumularilor de gaze o casa a sarit in aer, au ramas aceleasi.

Pentru ca laboratorul mobil a determinat concentrari mari de gaz, in zona nu mai locuieste nimeni, 9 case au fost evacuate, la fel si Scoala cu clasele I-IV Zemes. Acum, elevii unitatii scolare invata intr-o noua locatie, respectiv Scoala "Stefan cel Mare" din satul Zemes, iar sinistratii locuiesc la rude sau intr-un imobi pus la dispozitie de primarie. (R. Neagu)

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sinistratii din comuna Zemes vor sa li se faca dreptate

Marti, 22 Martie 2011, ora 07:08

Sinistratii din comuna Zemes vor sa li se faca dreptateRezultatul anchetei efectuate de catre specialistii Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti nu-i multumeste pe sinistratii din comuna Zemes. Printr-o scrisoare deschisa, acestia acuza compania de petrol din zona pentru evenimentul petrecut in luna decembrie 2010. Atunci, in urma unei explozii produse intr-o locuinta a izbucnit un incendiu, care a schimbat radical viata a 9 familii.

Pentru a stabili cu exactitatea cum s-a produs explozia din 8 decembrie 2010 din comuna Zemes, autoritatile au solicitat ajutorul unor specialisti ai Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti. In urma anchetei desfasurate de catre acestia, rezultatul indica faptul ca acumularea de gaze s-a produs pe cale naturala, din cauza alunecarilor de teren din anii '70 - '92, care au avut loc in zona cu pricina. Aceasta explicatie ii nemultumeste total pe sinistratii care au ramas fara case, dupa ce s-a luat decizia ca ei sa fie stramutati. Asta pentru ca, in opinia lor, singurul vinovat de producerea evenimentului este compania de petrol din zona. S-a stabilit ca in comuna, in locul in care s-a produs explozia, exista o punga de gaze care ar putea sari in aer oricand si de aceea locuintele celor 9 familii, nu mai pot fi locuite. Unul dintre sinistrati, Maria Darlau, a decis sa-si faca dreptate singura, asa ca a adresat Trustului Media Desteptarea o scrisoare deschisa in care precizeaza: "Mentionez faptul ca zona in care locuim este una petroliera, iar titularul de acord petrolier este OMV Petrom. Dupa ...

Actualitate / stiri Actualitate196 vizite[ Desteptarea.ro ]

Plan de masuri in comuna Zemes

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 07:02

Plan de masuri in comuna ZemesComitetul pentru Situatii de Urgenta intrunit la Prefectura

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bacau s-a intrunit ieri la sediul Prefecturii, unde a stabilit o serie de masuri ce trebuie luate pentru a inlatura efectele produse de explozia din comuna Zemes, de la sfarsitul anului trecut. Prefectul Constantin Scripat a dat citire si raportului de expertiza efectuat de specialistii Universitatii de Petrol si Gaze, din Ploiesti. "Zona unde s-a produs explozia prezinta un risc mare de declansare a unor deflagratii accidentale ce pot avea urmari catastrofale. Drept urmare, comisia de expertiza ne recomanda evacuarea persoanelor de pe aceasta suprafata, zona fiind improprie locuirii si impune dezafectarea scolii si incetarea activitatii de invatamant in aceasta cladire", a declarat Constantin Scripat, prefect de Bacau. De altfel, imediat dupa producerea deflagratiei zona a fost evacuata, iar cei afectati au fost mutati intr-o alta locatie.

Punga de gaze nu poate fi eliminata

La Comitet au participat atat membrii Consiliului Local Zemes, in frunte cu primarul Ioan Selaru, cat si doi reprezentantii companiei petroliere care exploateaza in zona. Directorul acesteia a explicat datele tehnice din raport, conform carora explozia s-a produs din cauze naturale. Mai mult, acesta a specificat foarte clar ca nu sunt solutii pentru a inlatura punga de gaze acumulata in subteran. "Nu sunt solutii pentru oprirea acestor migratii de gaze din adancime catre suprafata, ca atare singura ...

Actualitate / stiri Actualitate224 vizite[ Desteptarea.ro ]

Sinistratii din Zemes cer demisia prefectului Scripat

Luni, 07 Martie 2011, ora 07:11

Sinistratii din Zemes cer demisia prefectului ScripatSinistratii din comuna Zemes cer demisia prefectului judetului, Constantin Scripat. Oamenii sint suparati la culme pe prefect pentru ca nu i-a sustinut in nici un fel. "Au trecut aproape trei luni de cind a avut loc explozia si nu s-a facut nimic, in afara de ajutorul Primariei Zemes. Prefectul da tot felul de declaratii si apare la televizor dind din umeri ca au fost cauze naturale si ca nu poate face nimic. Pai daca nu poate face nimic, sa plece acasa. Noi ii cerem demisia, pentru ca pe baza

Actualitate / stiri Actualitate241 vizite[ Ziarul de Bacau ]

Pompierii nu pleaca din Zemes nici la doua luni dupa explozie

Marti, 01 Martie 2011, ora 02:00

Pompierii continua sa mearga in fiecare zi in locul in care la finele anului trecut o casa a sarit in aer. E vorba de localitatea Zemes, acolo unde acumularile de gaz sunt in continuare un pericol pentru populatie.

"Masurile de asigurare a zonei se executa permanent de echipaje din cadrul inspectoratului, in urma producerii, in data de 8 decembrie 2010, la ora 03.24, a unei explozii urmate de incendiu, la o locuinta din satul Zemes, comuna Zemes", a declarat locotenentul Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau.

In urma cercetarilor efectuate de catre lucratorii S.C. EOn Gaz S.A, sa stabilit ca nivelul concentratiei de gaz este ridicat in sol si exista pericolul producerii unei explozii.

C.M.C.

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Risc de explozii la Zemes

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 02:00

Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti a mers ieri in comuna bacauana Zemes pentru continuarea asigurarii masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, de protectie civila si inlaturare a oricaror situatii de urgenta ce pot aparea in urma descoperirii unor infiltratii de gaze din sol dintro sursa inca nestabilita cu certitudine.

"Cercetari efectuate de catre lucratori ai S.C. EOn Gaz S.A au constat ca nivelul concentratiei de gaz ramane ridicat in sol si exista pericolul producerii unei explozii", a declarat locotenentul Andrei Grecu, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) al judetului Bacau.

Misiuni de asigurare a zonei se executa in zona Zemes de echipaje din cadrul ISU Bacau in urma producerii, in data de 8 decembrie 2010, a unei explozii urmate de incendiu la o locuinta, eveniment ce a dus la ranirea grava a trei persoane si distrugerea casei.

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Nevoiti sa o ia de la zero

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 07:08

Nevoiti sa o ia de la zeroVeste-soc pentru sinistratii din comuna Zemes, care au avut de suferit de pe urma exploziei din data de 8 decembrie 2010. Rezultatul anchetei desfasurate de o echipa de specialisti in gaze naturale din Ploiesti nu este unul bun. Toate cele 27 de persoane care locuiau in zona afectata, dar si scoala din localitate, vor fi stramutate.

Drama celor 27 de sinistrati din comuna Zemes, judetul Bacau, nu a luat sfarsit. Acestia au primit vestea ca nu se vor mai putea intoarce niciodata in propriile locuinte. Ei au fost evacuati in urma exoloziei ce a avut loc in ziua de 8 decembrie 2010. Anuntul a fost facut in cadrul primei sedinte a Colegiului Prefectural pe anul 2011. Ancheta desfasurata de o echipa de specialisti ai Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti a ajuns in mainile prefectului si facut public. "Ancheta a necesitat timp pentru a fi finalizata. S-au facut forari la 6-7 metri in zona afectata, s-au luat probe si au fost analizate in laborator. Concluzia expertilor este ca zona trebuie evacuata definitiv. Conform datelor, cauza producerii deflagratiei a fost una naturala", a declarat Constantin Scripat, prefect de Bacau. Din cauza alunecarilor de teren repetate, din anii '70 si '92, a fost favorizata formarea acelei pungi subterane de gaze, cat si emanatia acestora in zona. Astfel, cele sapte case vizate vor trebui stramutate.

Primaria nu are terenuri

Rezultatul anchetei a ajuns si la urechile primarului comunei Zemes. Acesta a explicat clar ca stramutarea va ...

Actualitate / stiri Actualitate202 vizite[ Desteptarea.ro ]

Explozie la Zemes

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 07:09

Explozie la ZemesO scoala inchisa si sute de persoane evacuate

Trei persoane in stare grava la spital, 159 de elevi evacuati dintr-o scoala si alte 27 de persoane scoase din casa, un imobil distrus in totalitate si alte sase in pericol de a sari in aer. Acesta este bilantul unei tragedii fara margini in satul Zemes, comuna Zemes, unde ieri dimineata s-a produs o explozie puternica, urmata de un incendiu.

Ora 03.24. Data: zorii zilei de 8 decembrie 2010. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti este solicitata sa intervina de urgenta la locuinta lui Mihai Stirpariu, de 55 de ani, unde s-a produs o explozie de proportii, urmata de un incendiu puternic. Au ajuns imediat doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un autoturism, incadrate cu un ofiter si 13 subofiteri.

"Incendiul s-a datorat unei explozii survenite ca urmare a unor acumulari de gaze. Obiectivul afectat este o casa de locuit, cu peretii din zidarie, de tip P+1, acoperis cu astereala din lemn si invelitoare din dranita. Incalzirea in locuinta se facea cu o soba pe gaz", ne-a declarat la prima ora a diminetii lt.col. George Enache, ofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Mama si fii, la spital

In urma incendiului, cei doi fii ai proprietarului, Daniel (27 de ani) si Florin (24 de ani) au ajuns la spital. Primul a suferit arsuri de gradul I la nivelul mainilor si plagi taiate, dupa ce a fost aruncat efectiv pe fereastra de suflul exploziei, iar al doilea a fost ...

Actualitate / pompieri752 vizite[ Desteptarea.ro ]

Ajutor financiar pentru sinistratii din Zemes

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 07:05

Consilierii judeteni vor discuta simbata, 22 ianuarie, in prima sedinta ordinara din acest an, daca vor acorda un ajutor de urgenta sinistratilor din Comuna Zemes.

Ioan Selaru, primarul comunei, a inaintat catre Consiliul Judetean o adresa prin care informeaza institutia de necazul ce s-a abatut asupra unor locuitori din cauza acumularilor de gaz din sol. In luna decembrie a anului trecut, la Zemes s-a produs o explozie din cauza acumularilor de gaze, ce a dus la ranirea a trei persoane si

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Ziarul de Bacau ]

Sase familii din Zemes risca sa fie stamutate intr-o alta zona a comunei

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 02:00

Sase familii din Zemes risca sa fie stamutate intr-o alta zona a comuneiSpecialistii in petrol si gaze sunt de parere ca zacamantul nu poate fi exploatat si locuitorii sunt in pericol. Momentan, familiile sinistrate locuiesc intro anexa a stadionului Gloria Zemes si asteapa banii promiti de Consiliul Judetean si Prefectura, scrie Adevarul.

Cele sase familii din comuna Zemes nu se pot intoarce la casele lor. Aceasta deoarece specialistii Institutului National de Petrol si Gaze din Ploiesti au descoperit, dupa primele cercetari in zona, ca zacamantul nu poate fi exploatat si emanatiile de gaze vor continua ani buni.

Din aceasta cauza niciun specialist din Romania in petrol nu poate garanta 100% ca zona este sigura si ca oamenii se pot intoarce linistiti in propriile gospodarii. Cercetarile petrolistilor continua si in urmatoarea perioada insa, cea mai probabila varianta este stramutatea oamenilor intro alta parte a comunei.

"Problema a inceput in urma cu 18 ani, cand o suprafata de 500 de metri lungime, doi kilometri latime si grosime de 15 centimetri sa deplasat. Practic, un deal intreg a luato la vale. Pe acea suprafata de teren erau mai multe sonde active, care au fost avariate si zacamintul sa raspandit", a explicat Mihail Batistatu, Conf. Univ. la Institutul National de Petrol si Gaze din Ploiesti care, in ultima perioada, a cercetat zona Zemes.

De frica emanatiilor de gaze si a unor posibile explozii, primarul Selaru a decis sa cumpere un explozimetru (n.r. un aparat cu care se masoara volumul si concentratia gazelor). Costul ...

Actualitate / stiri Actualitate291 vizite[ Evenimentul Regional al Moldovei ]

Comisie de ancheta in cazul exploziei de la Zemes

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 00:59

Comisie de ancheta in cazul exploziei de la ZemesSituatia din comuna Zemes a devenit una "exploziva". Punga de gaz acumulata creeaza probleme mult mai mari decat s-a crezut initial. In zona a ajuns ieri si prefectul Bacaului, Constantin Scripat, care a solicitat o echipa de specialisti de la E.ON Gaz Moldova, centrul Petrom Bucuresti si de la Institutul de Petrol si Gaze Ploiesti pentru a gasi solutiile cele mai bune indepartarii pericolului.

"Mai intai au verificat specialistii locali daca explozia s-a produs din cauza conductelor de distributie. A durat ceva, dar ne-am convins ca explozia s-a produs, asa cum banuiam, din cauza acelei pungi de gaz. Am solicitat aducerea in zona a mai multor reprezentanti de la diferite institutii de profil. Vor sosi vineri la prima ora.

Intre timp, cei 23 de localnici evacuati sunt cazati ori la rude ori la centrul pregatit de noi. Casele din zona cu pricina sunt sigilate si pazite de jandarmi. De asemenea, efective ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si SMURD se afla la fata locului gata de interventie. Si Spitalul din Moinesti este alertat pentru orice situatie ce ar putea aparea", a declarat joi seara prefectul Scripat.

"Este foarte greu sa intervenim. Concentratiile de gaz emise cresc exponential de la ora la ora. In mai multe locatii s-au depistat astfel de emanatii, ceea ce ne determina sa credem ca punga de gaz este mult mai mare decat am anticipat initial.

Zona respectiva a fost afectata in 1992 de alunecari de teren care au ingropat practic 45 de sonde de ..

Actualitate / jandarmi346 vizite[ Desteptarea.ro ]


Cele mai citite stiri
Primaria va asfalta doar doua strazi in 2021. Viziteu: "Pentru restul de strazi, vor fi doar proiecte anul acesta"
Primarul Bacaului si-a propus ca in acest an sa modernizeze doar doua strazi din municipiul Bacau. ...
Unde vor functiona cele sase centre de vaccinare anti-COVID din municipiul Bacau
Primaria Bacau a pregatit mai multe locatii pentru derularea operatiunii de vaccinare anti-Covid 19 ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor