Războiul din Ucraina, parodiat la un spectacol din județul Bacău. Mascații au defilat cu „tancuri”, „bomba atomică”, „Putin” și „Zelenski” VIDEO

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 08:33
3956 citiri
Războiul din Ucraina, parodiat la un spectacol din județul Bacău. Mascații au defilat cu „tancuri”, „bomba atomică”, „Putin” și „Zelenski” VIDEO
Războiul din Ucraina a fost parodiat într-o paradă a mascaților din Berzunți, județul Bacău FOTO Libertatea

Războiul din Ucraina a fost parodiat într-o paradă a mascaților din Berzunți, județul Bacău. Potrivit Libertatea, actorii de ocazie au defilat cu „tancuri” inscripționate cu Z-ul rusesc, iar „Putin” și-a îndemnat soldații la viol, stârnind amuzamentul unora dintre participanți.

Potrivit Libertatea, clipurile filmate de localnici din diverse unghiuri arată o paradă în care o parte din săteni s-au îmbrăcat în soldați ruși, mașinile au inscripționate „Z”-ul rusesc, iar tractoarele au fost acoperite cu prelate pentru a imita tancurile.

Pe mașini sunt rachete de jucărie sau cutii pe care scrie „bomba atomică”, iar portretul președintelui rus Vladimir Putin este lipit pe uși.

Potrivit Libertatea, într-un alt clip, postat de Bacău TV, apare și dialogul între două personaje ce se vor a fi Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

„De prin munți și de prin văi, să vină toți rușii mei, cu câte-o bombă la ei! Câte-o bombă, o cătușă, să nu stea ca proștii la ușă! Dărâmați tot ce vedeți, violați tot ce prindeți! Cotropiți în goana mare să mutăm din nou hotare”, spune „Putin”, stârnind hazul unora dintre participanți.

Mai mulți oameni care au văzut filmările pe internet s-au declarat indignați, spunând că „dacă tradiție înseamnă să defilezi cu însemne rusești și utilaje transformate în mașinării de război… înseamnă că s-a dus dracu țara asta”.

„În fiecare an, există o ceată de tineri dintr-o zonă a satului care face scenete adaptate la situația din țară sau din zonă. Nici n-am ce discuta dacă e cineva care critică. Ei joacă roluri. Sunt măscărici. Înger, diavol…”, a spus primarul comunei Berzunți, pentru Libertatea.

#bacau, #razboi Ucraina, #Rusia, #traditii , #cultura romaneasca