Aproape 6.500 de petarde, confiscate de politisti

   

Peste 6400 de petarde din calsa a II- a, detinute fara drept si destinate comercializarii, au fost confiscate in ultimele doua zile de catre politistii bacauani, in cadrul activitatilor desfasurate in cadrul actiunii "FOC DE ARTIFICII"

Politisti bacauani desfasoara in aceasta perioada o serie de actiuni pentru prevenirea, identificarea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice.
Astfel, la data de 21 decembrie a.c. in cadrul verificarilor desfasurate intr-un centru comercial din municipiul Bacau, politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase au depistat-o pe S. Corina, de 47 de ani, care detinea 2500 petarde din clasa a II-a, cu scopul de a le comercializa, fara a fi autorizata in acest sens.
De asemenea, in comuna Magura, politistii au identificat un minor de 17 ani, care oferea spre comercializare petarde. De la locuinta acestuia politistii au ridicat 2850 de petarde, clasa a II-a, destinate comercializarii. Celor in cauza lle-au fost intocmite dosare penale, sub aspectul sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare de operatiuni cu articole pirotehnice, fara drept.

La data de 22 decembrie a.c., in comuna Pancesti, politistii l-au depistat pe C. Constantin , de 39 ani, din comuna Zemes, care detinea 1063 petarde din clasa a II-a, cu scopul de a le comercializa, fara a fi autorizat in acest sens. Bunurile au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar in cauza politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare de operatiuni cu articole pirotehnice, fara drept.
Amintim ca in conformitate cu prevederile legale articolele pirotehnice din categoriile 1 si P1 comercializate catre persoanele cu varsta sub limita prevazuta de lege, respectiv 16 ani, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an.
Retineti: In categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distractie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Stelute; Lumanari scanteietoare; Jerbe cu scantei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliti etc.).
Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an.
Marti, 24 Decembrie 2013, ora 00:59
Sursa: Desteptarea.ro
Cele mai citite stiri
Un jurnalist din Bacau a castigat la CEDO un proces cu statul roman, pentru nerespectarea libertatii de exprimare
Bloggerul bacauan "Aghiuta" - jurnalistul Florin Popescu (Ziarul de Bacau) - a castigat un proces cu ...
Avarie! Mai multe orase si comune din judetul Bacau raman fara apa
CRAB anunta o interventie pe una dintre conductele de aductiune, in urma careia mai multe orase si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor