FOTO/VIDEO Explozie de proportii la Asau. Trei victime

   

* Sefa UPU-SMURD Iasi, prof.dr. Diana Cimpoesu, a declarat ca muncitorul de 28 de ani ajuns deja la Iasi este in stare extrem de grava, dupa ce a suferit mai multe leziuni * acestuia i-au fost amputate ambele maini si are si plagi de artera femurala * Tanarul de 26 de ani care urmeaza sa fie dus cu elicopterul la Bacau este, potrivit aceleiasi surse, constient si stabil.

Un muncitor a murit si doi au fost raniti dupa ce un un proiectil a explodat la o exploatare forestiera din comuna Asau, judetul Bacau.

Purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu, a declarat ca muncitorii faceau lucrari in momentul exploziei la exploatarea forestiera din zona Ciobanesti, comuna Asau. Din primele date se pare ca unul dintre muncitori a lovit elementul de munitie cu un ciocan si din acest motiv s-a produs explozia. "Echipele medicale sunt acolo si stim doar ca un muncitor a murit si alti doi au suferit rani grave", a spus purtatorul de cuvant al ISU Bacau.

"Cei doi raniti au fost dusi pe stadionul din Asau, pentru a fi preluati de elicopterul SMURD. Avem la fata locului echipa pirotehnica a Inspectoratului, pentru a vedea in ce imprejurari s-a produs acest incident tragic", a spus Andrei Grecu.

Din primele date a reiesit ca proiectilul este din timpul unuia dintre razboaiele mondiale. Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat ca au fost trimise doua elicoptere SMURD pentru cele doua persoane ranite, luni seara, in urma exploziei.

"Din pacate este vorba despre un decedat, alte doua persoane au fost ranite in aceasta explozie. Nu stim cu exactitate starea in care se afla cele doua persoane. Am trimis doua elicoptere SMURD, unul dintre ele a si ajuns deja. Cel mai probabil cele doua persoane vor fi transportate fie la Iasi, fie la Galati", a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat ca au fost trimise doua elicoptere SMURD pentru cele doua persoane ranite in urma exploziei unui proiectil in judetul Bacau. "Din pacate este vorba despre un decedat, alte doua persoane au fost ranite in aceasta explozie. Nu stim cu exactitate starea in care se afla cele doua persoane. Am trimis doua elicoptere SMURD, unul dintre ele a si ajuns deja", a explicat Raed Arafat.

Teona SOARE
Luni, 28 Mai 2018, ora 19:54
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor