Garsoniere pentru sinistratii din Zemes

   

Compania OVM Petrom a transferat Primariei Zemes un imobil cu 40 de garsoniere cu titlu gratuit, in contul activitatilor de forare si exploatare a zacamintelor din zona. Administratia locala a facut rost de bani si a inceput sa modernizeze locuintele. Lucrarile costa 2,6 milioane de lei, 85 la suta din suma fiind alocata de catre Ministerul Dezvoltarii regionale si Administratiei Publice, restul fiind alocatii bugetare locale. O parte din garsoniere vor fi repartizate sinistratilor din decembrie 2010, care au fost evacuati din case in urma unei explozii produse de emanatiile de gaze de sonda. "Contractul de reabilitare bloc locuinte sociale si de necesitate consta in amenajarea a 40 de garsoniere, pe doua scari. Vom face o sedinta de Consiliu Local si, in urma deciziei, vom da cate o garsoniera fiecarei familii care a avut de suferit in urma exploziilor produse in 2010", a spus primarul Costel Dudau. Restul de garsoniere se vor da tinerilor cu probleme sociale sau in caz de necesitate.
Banii sunt la minister

Lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul anului, altfel fondurile puse la dispozitie de minister vor fi pierdute. Chiar principalul criteriu stabilit in procedura de licitatie a fost capacitatea firmei de a executa lucrarea in 90 de zile. Chiar daca Primaria nu are banii in cont, autoritatile sustin ca acestia exista. "Banii sunt valabili pana la sfarsitul anului", a subliniaza primarul Costel Dudau. "Firma care a castigat licitatia trebuie sa execute aceasta lucrare in trei luni. Va depune devizul de lucrari si, in functie de cum se demareaza lucrarile, noi trimitem situatia la Ministerul Dezvoltarii, ne trimit banii si noi platim firmei. Banii nu sunt in contul nostru. Sunt in contul Ministerului Dezvoltarii", a explicat primarul.

Citeste si: Anca Sigartau: "Nu plec, raman pana la capat!"

Ionut SERBAN

Garsonierele au o suprafata de aproximativ 38 de metri patrati. Au bucatarie, baie, sistem individual de incalzire pe gaze naturale, parchet, gresie, usi metalice, tamplarie termopan. Lucrarile includ si refacerea fatadei blocului, inlocuirea acoperisului si izolarea termica a cladirii.
Marti, 13 Octombrie 2015, ora 10:18
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
O tanara de 31 de ani din Bacau a murit intr-un tragic accident pe E85
Joi, seara, la ora 20:55, pe E85, langa Tisita in judetul Vrancea, a avut loc un grav accident ...
Tragedie la Tisita! O femeie din Bacau a murit intr-un teribil accident de circulatie
O femeie din Bacau a murit aseara, intr-un cumplit accident de circulatie petrecut in judetul ...
A murit Costel Sava, director adjunct la CSS Bacau. Avea numai 58 de ani!
Federatia Romana de Atletism anunta decesul profesorului Costel Sava, director adjunct al Clubului ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor