Intrarea in Teatrul Bacovia, blocata de pompieri

   

Pompierii bacauani impreuna cu politistii locali au decis blocarea intrarii principale in Teatrul Municipal Bacovia dupa ce bucati de tencuiala au cazut de pe fatada cladirii, scrie Adevarul. Imobilul este de patrimoniu iar militarii nu au putut interveni pentru indepartarea bucatilor de ciment care stau sa cada. "Potrivit legii, la astfel de cladirii nu ai voie sa actionezi fara niste avize speciale. Am izolat zona si cam atat", nea spus Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Deasupra institutiei de cultura se afla fostul Hotel Central, lasat in paragina de un proprietar din Bacau care nu este de gasit de autoritati si care nu poate fi tras la raspundere.

"Probleme cu acest imobil avem de vreo doi ani cand la fel a inceput sa cada tencuiala si am intocmit o comisie la care a participat si un reprezentat al societatii care detine hotelul. Au venit, au pus plasele de protectie si nau mai facut nimic. Cladirea este un focar de infectie. Sunt multe tevi sparte iar atunci cand ploua apa se infiltreaza in peretii teatrului. Acum am blocat intrarea in teatru si la agentia de bilete pentru ca nu putem risca, dar ne afecteaza", nea declarat Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Bacovia. Asa se face ca acum accesul in teatru se face numai pe usa din spate.

Directia de Patrimoniu ameninta cu dosar penal

Cazul a fost preluat de Politia Locala (PL) Bacau care a incercat sa ajunga la proprietar. "Firma care detine hotelul a intrat in insolventa, iar noi acum ne vom adresa lichidatorului cu o amenda de 1.400 de lei pentru neasigurarea masurilor de protectie. Daca preia imobilul va trebui sa rezolve problema", nea declarat Florin Podoleanu, purtatorul de cuvant al PL Bacau.

Si cei de la Directia Judeteana de Cultura si Patrimoniu (DJCP) Bacau au dat amenzi administratorului pe care lau gasit in evidenta Registrului Comertului iar acum se judeca in instanta. "Leam dat o sanctiune de 8.000 de lei, in 2009, pentru ca imobilul este in stare de degradare, nu este intretinut si nu se asigura conservare, asa cum prevede legea. Au contestat in instanta si ne judecam. Cel mai probabil vom intocmi un dosar penal pentru ca altfel nu se rezolva", nea declarat Victor Munteanu, din cadrul DJCP Bacau.

Tot pe proprietar il cauta si cei de la Inspectoratul de Stat in Constructii. "Am facut adrese la Politie si Primprie sa reusim sa dam de detinator ca sa putem lua masuri. Cert este ca imobilul trebuie expertizat de urgenta ca sa stim cat este de periculos", a explicat Romulus Strugaru, directorul ISC Bacau.
Luni, 30 Mai 2011, ora 02:01
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV! Ce spun ultimele sondaje electorale pe municipiul Bacau, efectuate inainte de alegerile locale din 27 septembrie
Ziarul de Bacau a obtinut pe surse mai multe sondaje efectuate de principalele forte politice din ...
Cel mai mare spargator de bancomate a fost arestat. Este un barbat din Bacau
Dupa o ancheta care a durat peste 2 ani, politistii irlandezi au reusit sa-l aresteze pe cel mai ...
Elvis Chiriac, cel mai tare spargator de bancomate, a fost arestat! Este din Bacau si a terorizat Irlanda
Dupa o ancheta care a durat mai bine de doi ani, politistii din Irlanda au reusit sa puna mana pe ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor