Moldova, amenintata de inundatii

   

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atentionare Cod galben de inundatii, valabila pe durata zilei de marti, in bazine hidrografice din regiunea Moldovei.
Conform prognozei, marti, intre orele 6:00 - 00:00, se vor inregistra viituri rapide, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe raurile din bazinele hidrografice: Moldova - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Gura Humorului, Bistrita - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Straja (judetele Suceava, Neamt, Iasi si Bacau), Barlad - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati), afluentii mici ai Siretului aferenti sectorului aval SH Hutani - amonte S.H. Adjudul Vechi (judetele: Botosani, Suceava, Iasi, Neamt si Bacau) si Jijia - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Botosani si Iasi).

Atentionarea vizeaza, in principal, fenomene hidrologice importante, care se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Bacau, Iasi si Vaslui.
Luni, 28 Septembrie 2020, ora 15:01
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
Tragedie la Bacau. Doua femei au fost taiate de tren
O dubla tragedie a avut loc in cursul serii de luni, la Bacau, in zona Parcului Gheraiesti, atunci ...
Liberalii au depus listele pentru alegerile parlamentare. "PNL a demonstrat ca stie sa guverneze si sa duca Romania inainte!"
PNL Bacau a depus, miercuri, listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor