Pompierii au intervenit in medie la 15 evenimente pe zi anul trecut

   

Dupa politisti, si pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau au iesit la raport. In prezenta oficialitatilor locale si a colaboratorilor, oamenii care se lupta cu focul si-au prezentat activitatea desfasurata in anul care s-a incheiat.

Pompierii bacauani au iesit si ei la raport. Activitatea militarilor, aflati in prima linie si supusi riscului la majoritatea interventiilor, a fost prezentata joi dupa amiaza in cadrul unei sedinte de bilant. A fost un an in care s-a pus accent pe prevenire si in acest sens s-au desfasurat peste 1.100 de controale pe linia prevenirii si stingerii incendiilor. In urma acestor verificari s-au constatat aproape 1.400 de deficiente, in urma carora s-au aplicat peste 500 de sanctiuni, in valoare de aproape 400.000 de lei. Cu toate acestea, evenimentele nu au lipsit si au fost aproape 15 interventii pe zi. "Dupa tipul interventiei ne-am confruntat cu 508 incendii, peste 300 de arderi necontrolate si incendii fara pagube, peste 200 de interventii pentru asistenta persoanelor, 190 de alerte false si peste 3.000 de interventii SMURD. Si in acest an, majoritatea incendiilor s-au datorat focului deschis in spatii deschise, urmate de cele cauzate de cosurile de fum defecte sau necuratate si instalatii electrice defecte", a spus lt. col. Ioan Braga, din cadrul ISUJ Bacau. Din totalul de peste 800 de incendii si arderi necontrolate, peste 87% s-au pordus pe fondul neglijentei cetatenilor.

Implicati si in Comitetul Judetean

Militarii au trebuit insa sa se imparta intre activitatea lor si cea de la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau care anul trecut s-a reunit in patru sedinte in care s-au trasat probleme legate de explozia de la Zemes, a apei potabile din municipiu si altele care au necesitat implicarea urgenta a autoritatilor. "S-a discutat si situatia aparuta in cartierul Gheraiesti acolo unde au aparut infiltratii de gaze in sol. De asemenea, in anul 2011 a fost urmarit modul de executare a lucrarilor de prevenire, diminuare si inlaturarea efectelor produse de inundatiile din anul 2010, respectiv de realizare a lucrarilor de indiguire pe malul drept si stang a raului Siret, stadiul reconstructiei caselor distruse de inundatii si amenajarea albiei raiului Negel", a exemplificat col. Catalin Felegeanu, inspectorul sef adjunct al ISUJ Bacau. Alaturi de pompieri in Comitetul Judetean s-au implicat si politistii, jandarmii, cei de la Consiliul Judetean, de la Oficiul Judetean de Telecomunicatii Speciale, Administratia Bazinala, Sectia de Drumuri Nationale, Directia de Sanatate Publica, Directia Silvica si Garda de Mediu.

Geta Panaite
Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 06:04
Sursa: Desteptarea.ro
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor