Protectia Civila a implinit 80 de ani

   

Ziua Protectiei civile in Romania a fost marcata de pompierii bacauani la Teatrul Municipal Bacovia, in compania invitatilor de la alte forte armate, a oficialitatilor si angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

Dupa un scurt istoric al acesti zile si a rolului si atributiilor Serviciului de protectie civila, invitatii au ascultat mesajele oficialitatilor din ministere, dar si ale celor locale. "Le urez sa isi faca treaba cu responsabilitatea cu care ne-au invatat. Institutia Prefectului este un partener pentru ei si sa speram ca vom avea cat mai putine situatii de urgenta, de calamitati", a declarat prefectul Claudiu Serban, prefectul Bacaului.

Din punct de vedere al riscurilor la care este expusa, tara noastra se claseaza pe locul al patrulea in Europa, mai mult de 50 la suta din populatia tarii noastre fiind expusa aproape in permanenta la un risc de calamitate. Evenimentele recente in care pompierii au intervenit sunt valurile de inundatii din 2008 si 2010 si exploziile care au avut loc in 2011, in comuna Zemes si in municipiul Bacau.

"Ne dorim o dotare cat mai buna, o pregatire de exceptie a personalului propriu pentru a veni cat mai eficient in sprijinul cetatenilor judetului Bacau", a declarat gen. de brigada Mihai Simionescu, seful ISU Bacau. Din anul 2004, Protectia civila s-a unificat cu pompierii, sub titulatura unei structuri specializate pentru interventia in situatii de urgenta.
Vineri, 01 Martie 2013, ora 06:15
Sursa: Desteptarea.ro
Cele mai citite stiri
S-a scumpit apa! Vezi noile tarife practicate de Compania Regionala de Apa Bacau de la 1 ianuarie
CRAB a majorat tariful la apa potabila si canalizare, incepand cu 1 ianuarie 2021. Cresterile de ...
Cum s-a trezit un roman cu restante in Biroul de credite, desi nu avea nicio datorie la banci
Un barbat din judetul Sibiu care a incercat sa contracteze un credit la BCR a constatat cu stupoare ...
FOTO: Incaierare in fata magazinului Cora din Bacau. Politistii locali au folosit gaze lacrimogene
Politistii locali din Bacau au intervenit, marti, la un caz de ulburare grava a ordinii si linistii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor