Riscul de explozie persista in Zemes

   

Detasamentul de Pompieri Moinesti a fost solicitat din nou sa intervina in comuna Zemes pentru continuarea asigurarii masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, de protectie civila si inlaturare a oricaror situatii de urgenta ce pot aparea in urma unor infiltratii de gaze in sol.

"In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca nivelul concentratiei de gaz este ridicat in sol si exista in continuare pericolul producerii unei explozii", a declarat locotenent Andrei Grecu, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau. Zona ramane in continuare sub monitorizare permanenta, iar masurile luate inca din decembrie 2010, cand pe fondul acumularilor de gaze o casa a sarit in aer, au ramas aceleasi.

Pentru ca laboratorul mobil a determinat concentrari mari de gaz, in zona nu mai locuieste nimeni, 9 case au fost evacuate, la fel si Scoala cu clasele I-IV Zemes. Acum, elevii unitatii scolare invata intr-o noua locatie, respectiv Scoala "Stefan cel Mare" din satul Zemes, iar sinistratii locuiesc la rude sau intr-un imobi pus la dispozitie de primarie. (R. Neagu)
Miercuri, 30 Martie 2011, ora 10:04
Sursa: Desteptarea.ro
Cele mai citite stiri
O tanara de 31 de ani din Bacau a murit intr-un tragic accident pe E85
Joi, seara, la ora 20:55, pe E85, langa Tisita in judetul Vrancea, a avut loc un grav accident ...
Tragedie la Tisita! O femeie din Bacau a murit intr-un teribil accident de circulatie
O femeie din Bacau a murit aseara, intr-un cumplit accident de circulatie petrecut in judetul ...
A murit Costel Sava, director adjunct la CSS Bacau. Avea numai 58 de ani!
Federatia Romana de Atletism anunta decesul profesorului Costel Sava, director adjunct al Clubului ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor