ULTIMA ORA: Cod portocaliu de inundatii in Bacau, Harghita si Covasna

   

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, duminica seara, o atentionare Cod portocaliu de inundatii si depasiri ale Cotelor de atentie, pe raurile din judetele Bacau, Harghita si Covasna.
Potrivit hidrologilor, pana la ora 24:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Trotus - afluentii de dreapta aferenti sectorului aval S.H. Goioasa - amonte S.H. Targu Ocna, judetele Bacau, Harghita si Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinele hidrografice: Dofteana - bazin superior si mijlociu, Slanic - bazin superior si mijlociu.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Avertizarea a fost transmisa catre: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Siret, Sistemele de Gospodarire a Apelor: Bacau, Harghita, Covasna.
Duminica, 28 Iunie 2020, ora 20:48
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
VIDEO | S-a deschis Insula de Agrement. Cum arata si ce se poate face aici
Insula de Agrement a fost deschisa publicului vineri, 3 iulie, odata cu inceperea sezonului de ...
DEDEMAN a incheiat cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania
"Fratii Dedeman", Adrian si Dragos Paval, au finalizat cea mai mare tranzactie de pe piata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor