Bacteria ucigașă din fructele de mare. Un bărbat a murit după ce a consumat stridii la restaurantul unde a lucrat Johnny Depp

Joi, 18 August 2022, ora 20:06
3633 citiri
Bacteria ucigașă din fructele de mare. Un bărbat a murit după ce a consumat stridii la restaurantul unde a lucrat Johnny Depp
Stridii FOTO: Daily Mail.com

Fructele de mare sunt extrem de delicioase și sănătoase, însă unele ascund un pericol fatal pentru cei care le consumă. O bacterie periculoasă dintr-o stridie l-a ucis pe un bărbat în câteva zile după ce a consumat-o într-un restaurant în care, în tinerețe, actorul Johnny Depp a lucrat o scurtă perioadă ca picolo.

Este vorba vibrio, o bacterie contactată de obicei din consumul de fructe de mare crude sau insuficient gătite, care poate ucide până la o treime din persoanele pe care le infectează, scrie Daily Mail.

Incidentul a avut loc la localul Rustic Inn Crabhouse din Florida, foarte cunoscut și apreciat de consumatorii împătimiți de pește și fructe de mare. Victima lucrase în urmă cu două decenii ca picolo în acel restaurant. Avea încredere în preparatele care se făceau acolo și de aceea venise să mănânce stridii.

Din păcate, la scurt timp după ce a consumat fructele de mare a început să se simtă rău și a ajuns la spital. Medicii au confirmat ulterior că a fost infectat cu vibrio.

După decesul clientului, autoritățile au făcut un control în restaurant, însă nu a găsit nimic în neregulă. Astfel că acesta funcționează din nou.

Stridiile servite aici provin din zona golfului Louisiana și până acum nu au fost probleme cu acestea.

Acesta este al doilea deces în Florida anul acesta, după ce un alt bărbat din comitatul Pensacola a murit din cauza unei infecții bacteriene, după ce a mâncat o stridie crudă pe care o cumpărase de la o piață.

Cum se manifestă vibrio, bacteria care se poate găsi în fructele de mare insuficient gătite

Pacienții suferă în mod normal de diaree apoasă, crampe abdominale, greață și vărsături în primele 24 de ore de la ingerarea bacteriei - simptomele durând trei zile.

Formele severe sunt „rare”, susțin Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cu excepția cazului în care cineva are un sistem imunitar slăbit.

Tratamentul nu este necesar în cazurile ușoare, deși în cazuri mai severe pot fi utilizate antibiotice.

Aproximativ 100 de oameni mor din cauza unei infecții cu astfel de bacterii în Statele Unite în fiecare an, sugerează statisticile.

Infecțiile cu vibrio legate de fructele de mare sunt mai frecvente în lunile de vară - mai până în octombrie - din cauza apelor mai calde.

Johnny Depp, picolo în restaurant

Celebrități, inclusiv LeBron James și Blac Chyna, au frecventat Rustic Inn înainte de a dornici să încerce faimosul său crab cu usturoi. Se pretinde, de asemenea, la nivel local că Johnny Depp a lucrat cândva acolo ca picolo, potrivit venice.com.

Chiar și Frank Sinatra ar fi frecventat acest local, unde bea câteva pahare.

Citește și:
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...
Chichița legislativă prin care PSD-PNL lasă în mod cinic fără primar peste 50 de localități
Chichița legislativă prin care PSD-PNL lasă în mod cinic fără primar peste 50 de localități
La doi ani de la alegerile locale, zeci de comune și orașe din România au rămas fără primar din varii motive cum ar fi decesul edilului, probleme în justiție ori demisii. În ciuda...