Badantă din Italia, sechestrată și amenințată cu pistolul în casa femeii de care avea grijă

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 11:52
2634 citiri
Badantă din Italia, sechestrată și amenințată cu pistolul în casa femeii de care avea grijă
Badantă sechestrată și amenințată cu pistolul în casa femeii de care avea grijă FOTO trevisotoday.it

Cele două femei au fost surprinse în casă, în plină zi, de un tâlhar înarmat cu un pistol, care le-a legat și le-a jefuit de toate obiectele de valoare, bijuterii, bani și ceasuri scumpe.

Minute de coșmar pentru Rosanna Vitale, în vârstă de 81 de ani și pentru badanta care locuiește împreună cu ea și cu soțul ei, Nicola Vitale. Pensionarul nu era în casă în momentul în care a avut loc jaful. Atacul a avut loc în Treviso.

În timp ce Nicola Vitale, fost avocat, a ieșit să cumpere ziarul și să facă o scurtă plimbare, în locuința sa a pătruns pe o fereastră care dă spre grădină un tânăr atletic de aproximativ 1,70 m înălțime, îmbrăcat în haine închise la culoare și cu un pistol în mână.

Prima persoană ieșită în calea infractorului a fost badanta, care se afla la parterul casei. Bărbatul a amenințat-o cu pistolul și a legat-o cu ajutorul unei benzi din plastic.

A venit apoi rândul bătrânei de 81 de ani, surprinsă la primul etaj și legată la încheieturi și glezne cu bandă adezivă.

În ciuda șocului, bătrâna a reacționat în mod conștient și a fost de acord cu cererile banditului care o întreba insistent „unde sunt banii?”. Pensionara i-a indicat unde se afla geanta și unde erau bijuteriile și alte obiecte prețioase, potrivit rotalianul.ro

Între timp, Nicola Vitale s-a întors acasă, a sunat la intrare și a devenit bănuitor pentru faptul că nimeni nu venea să-i deschidă ușa. Intrând prin spatele casei, a găsit-o imediat pe îngrijitoarea legată, în timp ce tâlharul fugea din casă pe ușa principală.

La etaj soția, legată și ea, a reușit între timp să se elibereze și să-și sune fiul pentru a-l avertiza de prezența hoțului. Sossio Vitale, fiul celor doi pensionari, a apelat 113, raportând incidentul.

Polițiștii au început imediat căutarea hoțului. Înainte de a părăsi casa, el a lăsat pe pat pistolul care s-a dovedit a fi unul de jucărie, obiect care va fi analizat pentru a se verifica prezența unor eventuale amprente.

Polițiștii din Treviso continuă cercetările.

#badanta, #Treviso, #sechestrare, #amenintare pistol, #Italia , #Italia