Mesajul mișcător primit de o româncă de la fiul unei bătrâne pe care a îngrijit-o în Italia: ”Dacă aș fi avut o soră, mi-ar fi plăcut să fii tu”

Duminica, 15 Ianuarie 2023, ora 17:59
5089 citiri
Mesajul mișcător primit de o româncă de la fiul unei bătrâne pe care a îngrijit-o în Italia: ”Dacă aș fi avut o soră, mi-ar fi plăcut să fii tu”
Italianul i-a mulțumit româncei pentru implicarea sa FOTO Pixabay

O româncă din Italia care a avut grijă de o bătrână a primit un mesaj emoționant de la fiul ei, după ce aceasta a murit.

Mesajul de apreciere, făcut public de rețelele de socializare de o prietenă a româncei, s-a viralizat.

”Dragă Maria, nu am cuvinte să îți mulțumesc pentru ceea ce ai făcut pentru ea și pentru noi. Dacă ți-aș cunoaște limba, aș putea să o fac mai bine, dar suntem popoare înfrățite și cred că ne vom înțelege oricum. Ți-ai depășit cu mult îndatoririle de muncă și, dacă aș fi avut o soră, mi-ar fi plăcut să fii tu. Ai făcut foarte multe lucruri pe care nu le voi uita și pentru asta îți spun MULȚUMESC. Crăciun fericit ție și tuturor celor dragi!,” i-a scris româncei fiul bătrânei, potrivit stiridiaspora.ro

Postarea a stârnit emoțiile femeilor care au aceeași meserie în Italia

”Ca să ajungi la astfel de mesaj și mai ales simțăminte trebuie îndeplinite două condiții! Prima ar fi ca badanta să fie trup și suflet pentru persoana care ajunge sa o îngrijească. Iar cea de a doua la fel de importantă sau poate și mai importantă decât prima: ca familia să vadă și să priceapă că, deși plătesc o sumă de bani, implicarea sufletească, sacrificiul unei femei, este neprețuit. Badanta trăiește viața bătrânului, îi dăruiește practic viața ei acelui om!”, a scris o femeie în comentarii.

”Felicitări, suntem multe care suntem prețuite, păcat de cele care nu își fac treaba cum trebuie și de familiile care se comportă urât cu noi!”, este un alt mesaj.

”Am avut si eu parte de o familie superbă. Bătrânii au murit de trei ani, dar și în ziua de azi ne auzim la telefon cu nepoata lor. Ei n-au avut copii”, a scris o altă româncă.

”Eu la prima familie am stat 12 ani și la a doua șase luni. Ambele familii îmi mulțumeau mereu”, a povestit o altă femeie.

#badanta, #romanca Italia, #mesaj multumire, #fiu, #batrana , #stiri diaspora