Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.976 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Catalin Chereches se gindeste sa candideze pentru presedinte la PSD Maramures

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 13:45

Un nou tandem in PSD Maramures. Parlamentarii partidului au strins rindurile si se gindesc sa actioneze impreuna pe toate fronturile. Pe cel politic, in interiorul PSD. Dar si la nivel parlamentar. Simbata a fost prima conferinta de presa, impreuna, a celor doi. Si credem ca nu va fi ultima."Ma gindesc la modul cel mai serios sa candidez la presedintia organizatiei judetene a PSD Maramures", a precizat deputatul Catalin Chereches, vicepresedinte PSD Maramures. Tinta senatorului Sorin Bota este alta. Acesta nu este interesat de sefia organizatiei judetene, el dorind sa isi depuna candidatura pentru un rol executiv la nivel central, tinta lui fiind obtinerea unui post in coordonarea organizatiilor din nord-vestul tarii.

Personalitati / Catalin Chereches699 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Pietele agroalimentare din Baia Mare trebuie urgent modernizate

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 10:48

Cu aceasta idee este de acord toata lumea, dar probleme apar la punerea in practica. Adiel FLORIAN, administratorul privat al pietelor Izvoarele, Bilascu si Albina, ne spune ca a pregatita suma de 50.000 lei si mai poate aloca 50.000 lei din credite bancare, bani cu care in acest an 2010 va repara platformele betonate, acoperisurile, mesele, canalizarile din cele trei piete si closetul din piata mare. Taxele de inchiriere pentru producatorii agricoli nu vor fi deloc marite, raminind 4 lei/loc la masa/zi sau 175 lei pe loc la masa si luna. Un loc la masa este de un metru patrat.

Business / credit662 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Azi - Sarbatoarea Bobotezei

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 10:46

Azi, dupa Sfinta Liturghie, savirsita de preoti in biserici, urmeaza slujbele de sfintire a apei pentru Aghiasma Mare, care se pastreaza tot anul in biserici si in locuintele enoriasilor. Credinciosii iau fiecare din aceasta aghiasma si o duc la familie si vecini spre trebuinta pentru intregul an in situatii de necazuri. Aghiasma se pastreaza nealterata. Sfintirea aghiasmei se face, de regula, in curtea bisericii, in recipienti mici, precum galeti cumparate pentru asa ceva, dar si mari, butoaie sau cazi uriase, din care este luata de cei prezenti la slujba de sfintire.

Actualitate / biserica576 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Sectia de box a CSM Baia Mare: 15 medalii in 2009

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:07

4 medalii de aur, 5 de argint si 6 de bronz au cucerit pugilistii de la CSM Baia Mare. In 2008 acestea au fost in numar de 18. Ca de obicei, in fiecare an trecem in revista cele mai bune rezultate obtinute:
Raluca Chis, senioara: medalie de bronz la Campionatul European; medalie de aur la Campionatul National; medalie de aur la Cupa Romaniei.
Diana Gherghel, senioara: medalie de argint la Campionatul National; medalie de argint la Cupa Romaniei.
Mihaela Lupan-Marcut, senioara: medalie de argint la Cupa Romaniei.
Alice Bretan, junioara: medalie de aur la Cupa Romaniei.
Daiana Ujeniuc, junioara: medalie de argint la Campionatul National; medalie de argint la Cupa Romaniei.
Adriana Hosu, senioara: medalie de aur la Campionatul National.
Marius Lolos, tineret: medalie de bronz la Campionatul National.
Mihaela Purdea, tineret: medalie de bronz la Campionatul National; medalie de bronz la Cupa Romaniei.
Alexandra Peter, senioara: medalie de bronz la Campionatul National; medalie de bronz la Cupa Romaniei.
Antrenori: Gheorghe Man - antrenor emerit; Ionica Zelujer, Nicolaie Kasza.
Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fara sprijinul DSJ Maramures (director Cornel Savoiu), CSM Baia Mare (director Sorin Ovidiu Andrei), Fundatiei "Prietenii Boxului Maramuresean" Maramures (presedinte Ioan Rosca), precum si a sponsorilor: SC Azur TC SA, Statia CFR Calatori Baia Mare (Eugen Farcasan, sef statie), SC Provaleg SRL (Liviu Mihalca), dl. Claudiu Filip, arbitru AIBA si SC Marchis Calatori ...

Personalitati / Cupa Romaniei830 vizite[ Graiul Maramuresului ]

CS Electro Sistem/ Cei mai buni sportivi 2009

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:07

Orientare
Feminin: 1. Monica Auer, 2. Andreea Danila, 3. Cristina Brezian.
Masculin: 1. Vasile Hreniuc, 2. Ionut Indrecan, 3. Cristian Brezian.
Atletism
Feminin: 1. Monica Auer, 2. Teodora Roman, 3. Cristina Brezian.
Masculin: 1. Emil Hecko si Vasile Hreniuc, 2. Stefan Libotean si Luca Libotean.
Schi
Feminin: 1. Teodora Roman si Monica Auer, 2. Cristina Brezian.
Masculin: 1. Vasile Hreniuc, 2. Ionut Indrecan, 3. Cristian Brezian.
Clasament general
Feminin: 1. Monica Auer, 2. Cristina Brezian, 3. Andreea Danila si Teodora Roman, 4. Anca Tetisan si Ancuta Motica.
Masculin: 1. Vasile Hreniuc, 2. Ionut Indrecan, 3. Cristian Brezian, 4. Stefan Libotean, 5. Emil Hecko si Catalin Farte.

Sport / atletism652 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Cina crestina de Craciun la Fundatia "Sfintul Anton de Padua"

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

De 10 ani o traditie crestina se  pastreaza cu sfintenie la Fundatia "Sfintul Anton de Padua" din Ulmeni: concertul de colinde "Iata, vin colindatorii", de la sediul Fundatiei din Ulmeni, urmat de o cina crestina, care simbolizeaza, cu ceva timp mai devreme decit Seara Sfinta a Nasterii Mintuitorului, masa festiva familiala din seara de Craciun. De ce aceasta? Pentru ca Fundatia Sfintul Anton de Padua din Ulmeni este o familie. O familie formata in jurul persoanei care ii uneste, ca o mama, pe toti: doamna profesoara Aurora Puscas, un eminent dascal, un excelent pedagog, presedintele Fundatiei. Familia dinsei este mare, formata din dascalii celor sapte licee particulare, din judetele Maramures si Satu Mare, din elevii acestor licee, din cei care dau o mina de ajutor pentru ca lucrurile sa mearga foarte bine. Si ca o mama, are grija permanenta de fiii sai. Adica de elevii celor sapte Licee Particulare "George Pop de Basesti", a carui nepoata este si-i duce faima numelui mai departe.
Are grija permanenta de fiii sai prin conditiile asigurate pentru desfasurarea procesului de invatamint, cu o baza materiala foarte buna, prin felul cum are grija de cei cu posibilitati materiale scazute, carora le da bursa de studii, prin felul cum stie sa-i adune in jurul dinsei cadrele didactice, care socializeaza intr-un mod aparte, singular as spune, incit cred ca este singura unitate de invatamint din tara in care nu exista "bisericute". Si prin multe altele. In vacante, doamna Aurora Puscas ..

Life Show / cor1191 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Dr. Alexandru Deac, revocat din functie la CAS, pina la organizarea concursului pe post

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

Ordinul in baza caruia dr. Alexandru Deac, presedintele-Director al CAS Maramures, a fost revocat din functie, alaturi de toti ceilalti presedinti ai caselor judetene de asigurari de sanatate din tara, s-a bazat pe un act normativ emis de fostul presedinte al CNAS, dr. Irinel Popescu. Acest ordin avea in vedere modificarea indicatorilor de performanta care au stat la baza incheierii contractului de management intre presedintele Director General al CAS Maramures si CNAS. Astfel, odata cu transmiterea respectivului ordin, incepind cu data de 15 decembrie 2009, a incetat mandatul presedintelui director general, dr. Alexandru Deac. Cu aceeeasi data au incetat toate mandatele presedintilor directori generali ai CAS din intreaga tara, conducerea fiind preluata, cu delegatie, de unul dintre directorii executivi, pina la organizarea concursului. La CAS Maramures conducerea va fi asigurata interminar de catre directorul executiv Relatii cu Furnizorii, ec. Carmen Prodan.
Ordinul de modificare a indicatorilor de management nr. 982/30 noiembrie 2009 este semnat de fostul presedinte al CNAS, dr. Irinel Popescu.
Claudia Ganea, purtatorul de cuvint al CAS Maramures: "Precizam ca modificarea indicatorilor in proportie de peste 50% reprezinta o clauza contractuala din cauza careia inceteaza contractul de management al presedintilor directori generali. Data organizarii unui nou concurs s-ar putea sa fie in aproximativ doua saptamini".
Dr. Alexandru Deac declara ca intentioneaza sa se prezinte ...

Personalitati / Alexandru Deac676 vizite[ Graiul Maramuresului ]

In Maramures - inca doua cazuri de gripa confirmate

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

Un barbat de 46 ani din Baia Mare si fiul acestuia, in virsta de 6 ani au fost de asemenea infectati cu virusul gripal H1N1. Ambii pacienti sint izolati in spital pentru tratament de specialitate.
Pina in prezent, in Maramures sint confirmate 25 cazuri de gripa porcina, din care doua decese.  Medicii recomanda in continuare vaccinarea populatiei.

Personalitati / IBM568 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Remember - revolutia din Baia Mare

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

Ieri, la Prefectura judetului Maramures, a avut loc o rememorare a principalelor momente din revolutia baimareana din 21 decembrie 1989. Au participat revolutionari care au activat la Palatul Administrativ din Baia Mare, fiecare amintindu-si momente semnificative din zilele si noptile fierbinti ale acelui decembrie, politisti, jandarmi, urmasi ai revolutionarilor decedati in tara in decembrie 1989, functionari din Palat, presa, Fanfara Municipala.
Un grup de preoti compus din pr. dr. Vasile Augustin, vicar administrativ al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, pr. Fabian Coroian, protopop de Baia Mare, si pr. militar Petru Pop, au oficiat slujba de pomenire a mortilor maramureseni cazuti in revolutie, ai caror apartinatori erau prezenti, si au ridicat paos spre vesnica pomenire in ceruri.
Rememorarea evenimentelor  a fost facuta de cei care au fost activi in acele zile: Calin Matei, azi vicepresedinte al Consiliului Judetean, col. r. Dumitru Tarta, fost comandant al Divizionului 612 din Garnizoana Baia Mare, Gheorghe Vasile Tatar, secretarul Asociatiei "22 Decembrie" din Baia Mare, Dan Dumitru, traitor in Franta, care a adus pentru a dona Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu" cartea in limba franceza "La mort de Ceausescu" de Catherine Durandin, care are capitolul 10 dedicat revolutiei din Baia Mare, col. r. Gheorghe Tocu, presedintele ANCMMR din MapN, si Teodor Ardelean, fost senator si vicepresedinte al Senatului Romaniei, directorul Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu" din ...

Personalitati / Calin Matei1342 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Generalul faptelor bune si-a lansat cartea la Baia Mare

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

Intr-un cadru aproape intim, dat fiind faptul ca studentimea nu s-a inghesuit a fi martora, a avut loc recent lansarea cartii "De la management la guvernare prin risc" a conf. univ. dr. ing. Gheorghe Ilie - director Grup Firme UTI - Bucuresti. Alaturi de el au fost referent conf. univ. dr. Liviu Gavrilescu - de la Universitatea de Nord si Firita Carp - directorul editurii "Detectiv". In bancutele Amfiteatrului A59 au stat cuminti doar senatorul Gheorghe Mihai Barlea, un student de la filosofie si doi reprezentanti ai presei.
"Lucrarea domnului profesor Gheorghe Ilie reprezinta un interes deosebit, fiind utila atit pentru dezvoltarea managementului general, dar mai ales, managementului schimbarii, de tip  criza, al carui obiectiv principal ar trebui sa fie pregatirea managerilor si guvernantilor pentru  a analiza incertitudinea si a depasi turbulentele (...) Lucrarea este importanta si din perspectiva descoperirii si pune in valoare cele mai importante resurse. (...) Ca si analiza a valorii lucrarii domnului Gheorghe Ilie, lucrarea a fost elaborata prin patru capitole, de 323 de pagini. Cuprinde o cercetare stiintifica privind  metode si tehnici manageriale in situatii de criza, aducind clarificari si viziuni manageriale in situatii de criza, lucrarea intregului precum si tezele elaborate sint sprijinite puternic de o bogata ilustratie grafica", dupa cum a subliniat referent conf. univ. dr. Liviu Gavrilescu. Cu o puternica bibliografie, cartea  slujeste astfel ...

Personalitati / Gheorghe Mihai873 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Programul turistic "Craciun in Maramures", lansat in cadrul unui tirg traditional

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

Ieri, in cadrul unui Tirg de Craciun cu produse alimentare traditionale, mesteri populari si colindatori, a fost lansat oficial programul turistic "Craciun in Maramures", care va cuprinde, timp de doua saptamini, peste 100 de evenimente. Organizatorii evenimentului (petrecut la Muzeul Satului) au fost Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures si Centrul Judetean de Informare Turistica MaramuresInfo Turism din cadrul Consiliului Judetean.
Obiceiurile
de Ignat, reproduse
in Muzeul Satului
Lansarea programului "Craciun in Maramures" (www.craciuninmaramures.ro), desfasurat in colaborare cu Ministerul Turismului, ar fi trebuit sa o aiba ca invitata si pe fosta si viitoarea ministresa Elena Udrea, insa aceasta, prinsa cu treburi la Bucuresti, si-a aminat vizita in judetul nostru. "Scopul acestui program este de a creste vizibilitatea destinatiei turistice Maramures in contextul destinatiilor turistice interne, de a atrage mai multi turisti in judetul nostru si, de asemenea, de de a promova traditiile de iarna maramuresene, acest lucru atragind si turisti in zona", a precizat Ioana Tripon, directorul MaramuresInfo Turism. Lansarea programului a avut loc, in prezenta oficialitatilor locale si judetene, in cadrul Tirgului de Craciun, care a adus in Muzeul Satului atmosfera specifica sarbatorilor de iarna. Sateni din patru localitati - Coruia, Coroieni, Grosii Tiblesului si Sarasau - au adus cite un porc, care a fost sacrificat si preparat in mod traditional, astfel ...

Personalitati / Elena Udrea710 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Ne-au colindat coconii din Desesti

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

Vibratia colindelor care au rasunat ieri in noul sediu al redactiei noastre ne-au umplut inimile de bucurie, vestindu-ne inca o data apropierea Craciunului. Nu ne-au uitat nici in acest an coconii din Desesti, care ne-au colindat dar si prezentat un fragment din Viflaim, piesa folclorica care vesteste Nasterea Domnului. Le-a multumit pentru colinde si urarile de bine in anul ce vine, Gheorghe Parja, redactorul nostru sef si consateanul copiilor. Insotiti de doamnele lor profesoare Marcela Olaru si Angela Dunca, copiii din Desesti au mai trecut ieri pragul Prefecturii, cel al Banc Post si al Caminului de batrani din Baia Sprie.
Text si foto: Emil

Life Show / colindatori735 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Concertul anual de colinde de la Seini

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 11:06

In orasul Seini, colinda a fost din nou asezata pe vocile copiilor care alcatuiesc corul "Seinelul", aducand la restaurantul "Still" (unde de mai multi ani Gabriela si Sorin Tulbure sunt gazde bune), bucuria sarbatorii ce vine la usile noastre. Corul este dirijat de inimosul profesor Mircea Patovan, care a preluat stafeta, incepand cu editia a III-a, de la casa de cultura (initiatoarea concertului anual), alintand publicul seinean de fiecare data, alaturi de invitati de marca din Baia Mare, cu colinde in aranjament modern, tineresc si nu numai. Concertul din acest an (ajuns la editia a XI-a),  l-a avut alaturi pentru al doilea an pe dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu", care a prezentat publicului, in caracteristicul sau stil cuceritor, documentat si vioi, date despre termenul de Craciun, despre sarbatoare, in general, de la noi si in tarile apusene. Au fost alaturi de el reprezentanti ai primariei, consilieri locali, preoti si scriitoarea Elisabeta Kirchmajer-Donca. Un moment deosebit a fost cel in care Codruta Crisan, profesoara de limba si literatura romana  la Scoala nr. 1, a prezentat performanta fostului ei elev, Vlad Craciun, care, la doar 17 ani, semneaza prima sa carte, "Bocitoarele", proaspat aparuta la editura Nifarom.
Dan

Life Show / colindatori878 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Volei. Divizia A1. Masculin./"U" Explorari Baia Mare - VCM Piatra Neamt

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:03

In ultima etapa a turului, sub cupola salii polivalente, se vor intilni "U" Explorari Baia Mare si VCM Piatra Neamt. Miza meciului este mare. Baimarenii sint constienti ca nu vor avea parte de o partida usoara cu Piatra Neamt. Este unul dintre derbiurile etapei care poate da un verdict in ierarhia primelor patru echipe la sfirsitul turului.
In jocul restanta, disputat miercuri in compania echipei Remat Zalau, dupa o evolutie foarte buna, "U" Explorari a obtinut o victorie pretioasa, cu 3-0.

Personalitati / Marius Botea602 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Fotbal. Juniori. Turneu Suceava/ Junii de la Salina Ocna Sugatag au plecat la Suceava

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:03

Va spuneam mai zilele trecute ca exista posibilitatea ca juniorii Grupei de 1998 de la Salina Ocna Sugatag sa faca deplasarea la Turneul dotat cu Cupa "Mos Craciun" de la Suceava. Am discutat cu Stavar Burlibasa, cel care tine in viata fotbalul de la Ocna, si domnia sa ne-a spus ca micii fotbalisti ai Salinei vor face deplasarea la Suceava, turneu la care au participat si

Sport / stiri Sport667 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Handbal. Cei mai buni sportivi - Stiinta HCM Baia Mare/ Geiger, cea mai buna in 2009

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:02

Conducerea clubului Stiinta HCM a desemnat-o pe Melinda Geiger cea mai buna jucatoare a echipei in anul 2009. Pe locurile urmatoare s-au situat, in ordine, Camelia Balint-Hotea (locul 2), Claudia Cetateanu (locul 3), Jenica Rudics (locul 4) si Magdalena Kovacs (locul 5). Melinda Geiger a castigat

Personalitati / Camelia Balint Hotea970 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Traditie in familia rugby-ului maramuresan (IV)

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:02

Reluam serialul privitor la familiile care au aratat, din generatie in generatie, ca in Maramures rugby-ul este o traditie, ce se mosteneste in familie. Intre timp, rugbystii baimareni au cucerit titlul de campioni in sezonul 2008-2009. Daca in primele episoade v-am vorbit despre familiile Popovici (Florin si Razvan), Radoi (Paraschiv si Andrei), Sugar (Ovidiu si Andrei), a venit vremea sa va prezentam:
FAMILIA ZUPCSEK
Dan ZUPCSEK. S-a nascut in data de 20 martie 1970 in Baia Mare. Clasele

Sport / rugby847 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Cei mai buni sportivi ai anului

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:02

CSM Baia Mare - sectia rugby
Antrenorii CSM Baia Mare (director Sorin Andrei), Adrian Manolache si Cristian Balan au decis asupra celor mai buni sportivi in anul 2009. Reamintim ca CSM are echipe inscrise in campionatul regional Transilvania atit la "Under 18" cit si la "Under 16", cu sanse mari de calificare la turneele finale.
"Under 18"
1. Patrik KERESTESI, Ioan DANILA, Vasile DRAGOS, Vlad BERINDE
2. Alexandru BOCA, Florin CHESA, Bogdan AFTAN, Radu GHEDUT
3. Andrei ANDREICIUC, Razvan

Sport / volei626 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Ioan Ionel Pop, cetatean de onoare la Satulung

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:02

Vineri, 18 decembrie 2009, Consiliul Local Satulung i-a acordat titlul de Cetatean de Onoare lui Ioan Ionel Pop, component al echipei de rugby CSM Stiinta Baia Mare. Aceasta la propunerea primarului Augustin Panici, care a dorit astfel sa evidentieze rezultatele obtinute

Sport / csm stiinta baia mare751 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Ultimele actiuni sportive la FC Prietenia pe 2009 / Calin Matei - omul anului pentru gruparea baimareana

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:02

Pe 18 decembrie 2009, in Sala Polivalenta din Baia Mare a avut loc o noua actiune sportiva, penultima pe 2009, a echipei FC PRIETENIA Baia Mare. "Ca o traditie a fiecarui final de an, clubul nostru a organizat o intilnire a membrilor jucatori si nejucatori, prilej cu care membrii jucatori se vor intrece intr-o partida interesanta de fotbal in sala, iar nejucatorii au ciocnit un pahar in cinstea lor" ne-a precizat Octavian Cioltea, liderul gruparii baimarene. "Tot cu acest prilej au fost

Personalitati / Calin Matei1009 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Raportul Directiei Agricole Maramures cu fermierii

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:01

In anul 2009, au ramas neinsamintate 7.627 ha de teren arabil. (Asa rezulta din "rapoartele" intocmite de inginerii agricoli de la primarii!)
Au fost semanate 95 ha cu griu de primavara, 4.761 ha cu ovaz, 307 ha cu orzoaica de primavara, 19.289 ha cu porumb, 994 ha cu floarea-soarelui, 0 (zero) ha cu soia, 78 ha cu fasole, 14.548 ha cu cartof, 1.998 ha cu legume, 8.258 ha cu furaje.
Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures a platit subventii de 4,5 milioane lei: 1 leu/l de

Business / fermieri637 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul medical

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:01

"Dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii economice prin calificarea si recalificarea angajatilor din sectorul medical" este titlul Proiectului lansat de catre Federatia SANITAS din Romania si se desfasoara in 42 de judete ale tarii, inclusiv in Maramures. Acesta este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in Oameni!"
Mircea Ciocan, liderul SANITAS Maramures a informat ca este vorba despre

Personalitati / Mircea Ciocan617 vizite[ Graiul Maramuresului ]

20 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:00

In holul Palatului Administrativ se va desfasura astazi, de la ora 10,00, o manifestare dedicata implinirii a 20 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989. Fanfara municipala va intona Imnul de Stat al Romaniei, iar un grup de preoti vor oficia o slujba de evocare a eroilor martiri maramureseni ai Revolutiei din Decembrie 1989.
Despre evenimentele care s-au derulat in urma cu 20 de ani, in municipiul Baia Mare, vor vorbi cadre militare in rezerva si retragere si persoane civile care au

Personalitati / Sandu Pocol549 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Cina festiva pentru 100 de copii, oferita de Rotary Sighet

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:00

In cadrul programului "Daruieste un zambet" initiat de Rotary International, in  Districtul 2241 Romania- Republica Moldova actiunea
s-a desfasurat pe 17 decembrie.
La Sighetu Marmatiei, bunaoara, Clubul Rotary a pus la bataie circa 70 milioane lei vechi, oferind nu numai o cina festiva de Craciun, dar si cadouri consistente unui numar de 100  de copii cu diverse probleme sociale identificati cu sprijinul conducerilor din scolile generale ale municipiului.
Presedintele Clubului, prof. Ionica

Actualitate / fundatii656 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Autobuzul lui Mos Craciun

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 11:01

Este pus la dispozitia copiilor de catre S.C. URBIS S.A. Baia Mare si circula pana in 24 decembrie, inclusiv, pe urmatorul traseu: E.P. Sasar (str. Victoriei) - Unic - str. Victoriei - b-dul Republicii - Spitalul judetean - Meda - Semiluna - Gara C.F.R. - b-dul Traian - Sala Sporturilor - b-dul Unirii - strada

Actualitate / stiri Actualitate570 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Volei. Divizia A1. Masculin / Cadou de Craciun - o victorie superba

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 11:41

"U" Explorari Baia Mare-Remat Zalau 3-0 (25-18; 25-16; 32-30)
Sala polivalenta. Spectatori, aproximativ 200. Durata jocului: 74 minute. Setul I: 23; II: 21; III: 30. Servicii gresite: 9-7. Puncte realizate din serviciu: 3-0. • "U" Explorari: Vinatoru, Teusan, Pastean, Lazarev, Socaciu, Tutea, Batin • Antrenori: Marius Botea (principal), Sorin Pop II (secund) • Remat: Ciortea, Pereu, Iosifov, Lamb, Ivkovic, Pascan, Feher, Aflvarei, Maries, Borota • Antrenori: Dragan Djorajevic (principal),

Sport / challenge cup675 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Stadionul "Dealul Florilor" poarta numele de "Viorel Mateianu"

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 11:41

La punctul 14 pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local Baia Mare de ieri a fost Proiectul de hotarire privind atribuirea denumirii de VIOREL MATEIANU pentru stadionului "Dealul Florilor" din Municipiul Baia Mare. Dupa ce in cele doua comisii de specialitate proiectul a primit aviz favorabil, ieri consilierii locali

Sport / stadionul viorel mateianu704 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Handbal. Feminin/ Debut cu infringere pentru Stiinta HCM la Trofeul "Maramures

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 11:41

Stiinta HCM Baia Mare - Hodmezovasarhely 23-25 (14-13)
Ieri a inceput a VIII-a editie a Trofeului "Maramures, competitie la care participa echipele maghiare Hodmezovasarhely si Bekescsaba, campioana Romaniei - Oltchim Rm. Valcea si formatia organizatoare - Stiinta HCM Baia Mare. Meciul de debut s-a consumat intre echipa noastra si Hodmezovasarhely, baimarencele fiind invinse cu 23-25, dupa ce la pauza au condus la limita, scor 14-13. Din pacate, doua jucatoare din trupa lui Baban s-au

Sport / stiinta hcm baia mare687 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Ultimele actiuni sportive la FC Prietenia pe final de an

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 11:41

Astazi, 18 decembrie 2009, de la ora 19.30, in Sala Polivalenta din Baia Mare va avea loc o noua actiune sportiva, penultima pe 2009, a echipei FC PRIETENIA Baia Mare. "Ca o traditie a fiecarui final de an, clubul nostru organizeaza o intilnire a membrilor jucatori si nejucatori, prilej cu care membrii jucatori se vor intrece intr-o partida interesanta de fotbal in sala, iar nejucatorii vor ciocni un pahar in cinstea lor" ne-a precizat Octavian Cioltea, liderul gruparii baimarene. "Tot cu acest

Personalitati / Cristi Balaj711 vizite[ Graiul Maramuresului ]

Sase familii din Casa Degenfeld refuza mutarea in garsoniere

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 11:40

Comunistii au nationalizat Casa Degenfeld din Centrul Vechi al Baii Mari.
De-atunci, in apartamentele casei au locuit cu chirie la stat mai multi locatari. Dupa 1990, casa a fost retrocedata lui Paul Degenfeld, care locuieste in Germania. Proprietarul si-a vizitat casa si a avut dialoguri cu actualii locatari, fata de care a dovedit intelegere, in sensul ca-i va mentine chiriasi pina cind isi vor rezolva alte locuinte. Unele familii s-au mutat, acum mai sint sase. Aceste sase familii au primit

Actualitate / stiri Actualitate653 vizite[ Graiul Maramuresului ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Baia Mare a primit girul pentru construirea unui complex sportiv
Un numar de 14 noi amplasamente sportive se adauga Listei - sinteza a obiectivelor de investitii din ...
Premierul Ludovic Orban vine in vizita la Tg. Lapus si Cicarlau
Azi, in jurul orei 16.00, prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, se va afla in Tg. Lapus, la Grupul ...
APIA a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de plata
Vesti bune pentru maramuresenii care vor sa depuna cereri de sprijin in agricultura la Agentia de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor