Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.469 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Logodite cu ratarile * HCM Baia Mare a irosit trei aruncari de la 7 metri in ultimele minute cu Hypo, scor 20-23

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 08:51

Logodite cu ratarile * HCM Baia Mare a irosit trei aruncari de la 7 metri in ultimele minute cu Hypo, scor 20-23Vicecampioana Romaniei nu a reusit un rezultat bun la Viena, irosind trei aruncari de la 7 metri in ultimele minute si alte situatii incredibile, singure cu portarul.

HCM Baia Mare a trecut aseara pe linga un rezultat mare, la Viena.

A jucat crispat o repriza, cu frica, dar mult mai dezinvolt in partea a doua. A revenit de la minus 7 goluri pe tabela, pina la minus unu. Acolo insa, mingea a tremurat in mina romancelor, care nu au reusit sa faca pasul decisiv.

9 situatii de unu la unu ratate
In prima repriza, Timea Tatar, Jenica Rudics, Ada Nechita, Ana Maria Tanasie sau Luciana Marin au facut-o mare pe brazilianca Arenhardt, portarul campioanei Austriei. Noua situatii singure fata in fata cu goal-keeperul sud-american au ratat maramuresencele. Si daca HCM a ratat, Hypo a marcat! Vienezele au pus un ecart de sase goluri pe tabela in primele 30 de minute, 16-10, dar au condus si cu 15-8!

In repriza a doua, Paula Ungureanu a facut minuni intre buturi. A copiat-o pe Arenhardt din prima repriza si Baia Mare a prins viata. Echipa braziliana a celor de la Hypo, cu cele 7 jucatoare din "nationala" cariocas, se facea din ce in ce mai mica. Baia Mare era ca un bulgare care crestea din ce in ce mai mare. Mai erau 10 minute de joc si Hypo mai avea doar un gol pe tabela: 20-19!

Blestematele aruncari de la 7 metri
Cu elan venit si de la cei 300 de suporteri sositi de la Baia Mare, romancele au luptat eroic in aparare, au alergat la repliere cit pentru doua partide, dar ...

Sport / sportivi386 vizite[ Stiri Maramures ]

Baia Mare a fost saptamana trecuta capitala astronomiei romanesti.

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 08:02

Baia Mare a fost saptamana trecuta capitala astronomiei romanesti.Astronomi cunoscuti, lectori in mitologii stelare astronomice, sunt in aceste zile la Baia Mare pentru a discuta despre constelatiile romanesti traditionale in cadrul conferintei Cerul romanesc si comparatia cu alte mitologii stelare. Printre acestia Abdula Gulten Nazare, Gyozo Zsigmond, Haritina Mogosanu, Maria Olenici, Dan Uza. Proiectul este realizat de Muzeul de Mineralogie Baia Mare si finantat de Administratia Fondului Cultural National. In cadrul conferintei va fi vernisata si o expozitie tematica de astro-fotografie, cu fotografii realizate de Alex Conu si vor fi lansate si alte lucrari, printre care: o brosura de popularizare a constelatiilor romanesti,

un film documentar, o planisfera si o varianta personalizata a cunoscutului program cu caracter de planetariu virtual "Stellarium o televiziune educationala online, iar vocea acestui proiect s-a "auzit" cel mai bine prin site-ul dedicat www.crt.ro.com si prin pagina de facebook a proiectului.

Actualitate / stiri Actualitate405 vizite[ Stiri Maramures ]

Oficialii echipei de handbal HCM Baia Mare resping acuzatiile germanilor: "Muller fabuleaza!"

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 07:38

Oficialii echipei de handbal HCM Baia Mare resping acuzatiile germanilor: "Muller fabuleaza!"Antrenor al lui Thuringer, Herbert Muller sugereaza ca oficialii gruparii din Baia Mare ar fi mituit brigada slovena Krstici/ Ljubici. Romanii sustin ca sunt fabulatii!

Presa germana e plina de acuzele antrenorului german Herbert Muller, nascut la Timisoara, care afirma ca arbitrii meciului Baia Mare - Thuringer (20-19, sambata, grupa A, Liga Campionilor), slovenii Nenad Krstici (46 de ani) si Peter Ljubici (45 de ani), ar fi fost mituiti de romani!

Thuringer a protestat la federatia

Sport / sportivi405 vizite[ Stiri Maramures ]

Jandarmeria Maramures in misiune

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 10:46

Jandarmeria Maramures in misiuneJandarmeria Maramures va executa in perioada 15-17 noiembrie a.c., misiuni specifice de asigurare si mentinere a unui climat de ordine si siguranta publica la manifestarile organizate pe raza judetului nostru.

Astfel, in data de 16 noiembrie, cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures vor fi prezente in zona Salii Polivalente "Lascar Pana" din municipiul Baia Mare pentru asigurarea masurilor de ordine publica pe timpul desfasurarii meciului de volei dintre Stiinta Explorari Baia Mare si Unirea Dej, meci disputat incepand cu ora 17.00.

De asemenea, jandarmii maramureseni vor avea in atentie competitia ce se desfasoara la Sala Polivalenta "Lascar Pana" in perioada 14 -17 noiembrie a.c., Cupa Romaniei la Taekwon -Do ITF.

Jandarmii se vor afla cu precadere in zonele si arterele intens circulate, urmarind identificarea si monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cersetori, hoti din buzunare etc.) care sunt prezente obisnuite in locurile unde se concentreaza un public numeros, precum si monitorizarea si descurajarea grupurilor de persoane care tulbura ordinea si linistea publica.

In acelasi timp, jandarmii montani din cadrul posturilor montane Cavnic, Mogosa - Suior, Izvoare si Borsa vor executa misiuni de ordine publica in zona posturilor montane, atat pentru mentinerea linistii, cat si pentru prevenirea infractiunilor si indrumarea turistilor aflati pe traseele montane. In cazul in care situatia o va impune, jandarmii montani vor actiona si in ..

Actualitate / jandarmi418 vizite[ Stiri Maramures ]

LANSARE DE CARTE LA MUZEUL DE MINERALOGIE

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 13:31

LANSARE DE CARTE LA MUZEUL DE MINERALOGIEVineri, 15 noiembrie 2013, la ora 15.00, in sala de conferinte a Muzeului de Mineralogie Baia Mare, din Bulevardul Traian, nr.8 - va avea loc lansarea cartii "Localitati miniere din Transilvania, Banat si Maramures, intr-un atlas din secolul al XVII-lea", aparuta la editura Honterus, o lucrare semnata de Traian Popescu si Volker Wollmann.

Exista putine regiuni la nivel european, in care mineritul sa aiba o vechime atat de mare, ca cele aflate in Transilvania si Banat. Traditia multimilenara a mineritului, ilustrata cu destule dovezi documentare este cu atat mai bogata incepand cu secolul al XVII-lea, prin hartile miniere, documente cartografice care au facilitat urmarirea filoanelor bogate mai ales in continut auro-argentifer la adancimi tot mai mari.
Multe harti referitoare la exploatarile miniere din Transilvania, Banat si Maramures sunt pastrate in arhive din strainatate si putine astfel de documente cartografice au intrat in circuitul stiintific.

In Biblioteca Nationala a Moraviei din Brno, fondata in anul 1817, se pastreaza o colectie cartografica cu peste 20.000 de asemenea documente - harti si planuri - alcatuita de diplomatul german Bernhard Paul Moll (1697 - 1760), care contine un material documentar inedit pentru istoria mineritului de pe actualul teritoriu al Romaniei.

Aceasta lucrare este expresia dorintei autorilor de a face accesibile aceste harti unui numar cat mai mare de specialisti in domeniul topografiei miniere, geologiei, geografiei economice si ..

Life Show / carte429 vizite[ Stiri Maramures ]

"JANDARMERIA PE INTELESUL TUTUROR!"

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 10:22

"JANDARMERIA PE INTELESUL TUTUROR!"Miercuri, 13 noiembrie a.c., Jandarmeria Maramures a desfasurat activitati preventiv - educative in cadrul Colegiului Tehnic George Baritiu Baia Mare, activitati in cadrul campaniei de informare initiata de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane "Jandarmeria pe intelesul tuturor!"

Cadre ale Jandarmeriei Maramures au raspuns solicitarii conducerii institutiei de invatamant de a veni in mijlocul elevilor pentru a oferi informatii legate de misiunile pe care Jandarmeria le indeplineste pentru siguranta si in folosul cetatenilor.

Astfel, ofiterii prezenti la activitate, pe langa informatiile legate de prevenirea violentei in mediul scolar, cat si in afara acestuia, notiunile referitoare la consecintele savarsirii faptelor antisociale asociate violentei, au discutat prevederile Hotararii Consiliului Judetean Maramures nr. 38/2003 privind stabilirea faptelor care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, dar care tulbura grav activitatea educativa, ordinea publica in scolile si liceele de pe raza judetului Maramures cu accent pe problematica absenteismului scolar.

Actualitate / jandarmi432 vizite[ Stiri Maramures ]

Reprezentantii Shapir dau asigurari ca din 2014 vor demara lucrarile de reabilitare pe DN 18

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 07:59

Reprezentantii Shapir dau asigurari ca din 2014 vor demara lucrarile de reabilitare pe DN 18Prefectul judetului Maramures Anton Rohian a avut ieri o intalnire cu reprezentantii firmei Shapir Structures.

La discutii a luat parte Directorul sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare, Mircea Pop, iar din partea firmei Shapir au fost prezenti directorul Avraham Morgestern si inginerul sef Starosta Julien.
Reprezentantii Shapir au ridicat problema lipsei finantarii pentru reabilitarea DN 18, pe tronsonul Moisei-Iacobeni, subliniind ca acesta este motivul principal al neinceperii lucrarilor in zona.

In ultima perioada, au purtat mai multe discutii cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, in acest sens, insa fara rezultate favorabile. De mentionat ca in luna iunie a acestui an a fost semnat un act aditional la contracte, prin care, din lipsa de fonduri, cele trei firme ce executa lucrari de reabilitare pe drumurile nationale din Maramures s-au angajat sa efectueze lucrari cu asigurarea finantarii din fonduri proprii, urmand ca banii aferenti sa fie primiti in cursul anului viitor. Cu toate acestea, firma Shapir nu a demarat nicio lucrare pe tronsonul Moisei - Iacobeni.
Prefectul le-a cerut reprezentantilor firmei Shapir sa fie pregatiti pentru actiunea de deszapezire pe acest tronson, iar din primavara sa inceapa lucrarile de reabilitare. " Daca pe 2013 bugetul pentru aceste lucrari a fost zero, sunt sigur ca in 2014 veti primii banii necesari. Am sa fac tot ce pot atat pe langa domnul ministru delegat pentru proiecte de infrastructura ..

Actualitate / stiri Actualitate597 vizite[ Stiri Maramures ]

Primaria Baia Mare nu intentioneaza sa majoreze impozitele cu 20%

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 07:26

Primaria Baia Mare nu intentioneaza sa majoreze impozitele cu 20%Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a declarat marti ca administratia locala nu intentioneaza sa majoreze impozitele decat in cazul in care Guvernul obliga prin lege acest lucru.

'Aplicarea detine doua componente diferite; o componenta pe care Guvernul prin modificarile la Codul Fiscal o introduce ca obligativitate de majorare, respectiv cota de inflatie, dupa care trebuie majorat impozitul si apoi o alta componenta este o cota de pana la 20% cu care fiecare autoritate locala poate sa mareasca impozitele. Inflatia si cel mult 20%, asta era formula propusa de Guvern.

Anul trecut n-am majorat impozitele pentru ca nu exista obligativitatea majorarii. Daca vor obliga autoritatile locale sa majoreze impozitele cu inflatia vom respecta legea, dar nu ne dorim sa se intample lucrul acesta, sa se mareasca impozitele cu rata inflatiei. In schimb, nu vom majora cu acei 20% impozitele pentru ca nu consideram necesar, nu cred ca asa trebuie consolidat bugetul local prin majorarea de impozite, ci prin largirea bazei de impozitare prin generare de constructii care sa aduca venituri, prin mariri ale cotei de venituri pe impozitul global si alte maniere', a spus Catalin Chereches.

El a spus ca administratia locala are in vedere chiar o reducere a impozitului pe bunuri mobile si imobile aplicate treptat agentilor economici.

'Dorim sa intervenim cu o scadere a cotei de impozitare a agentilor economici de la 1,5 la 1,3% - cota de impozitare a bunurilor mobile si ...

Business / stiri Business447 vizite[ Stiri Maramures ]

Patru carti traduse din limba araba, lansate la Biblioteca Judeteana

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 07:11

Patru carti traduse din limba araba, lansate la Biblioteca JudeteanaUn punct important al vizitei Excelentei Sale Omar Karim Berzinji, ambasadorul Irakului in Romania, s-a derulat la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" din Baia Mare, unde sub genericul "Punte intre sentimente" a avut loc lansarea a patru volume din colectia "Biblioteca Araba" - editate de Editurii Proema - Baia Mare. Preocuparea editurii baimarene de a pune in valoare cultura irakiana, de a edita o colectie speciala dedicata autorilor arabi, este cunoscuta. Emanuel Peterliceanu - absolvent al Facultatii de Istorie a Universitatii

din Bagdad este cel care a facut posibila aceasta punte intre culturile celor doua tari.

Cartile lansate marti, 12 noiembrie, sunt: "Punte intre sentimente" - traducerea, antologare si note - ambasador prof. Dumitru Chican, Mic Lexicon al Orientului Mijlociu - autor ambasador prof. Dumitru Chican, Primavara Araba - de acelasi autor si Isus, Fiul Omului - autor Gibran Khalil Gibran. La eveniment au participat, alaturi de ambasadorul Irakului la Bucuresti, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, prefectul judetului Maramures Anton Rohian, directorul Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu", dr. Teodor Ardelean si un mare numar de oameni de cultura maramureseni. Excelenta Sa a fost bucuros sa le vorbeasca invitatilor despre istoria tarii sale, despre religia, cultura, trecutul si prezentul Irakului, dar si despre dorinta de dezvoltare si de reconstructie a tarii.

In cuvantul sau, presedintele Zamfir Ciceu a precizat: "Eu privesc ...

Life Show / carte493 vizite[ Stiri Maramures ]

Fostul primar de Baia Mare, "reactivat" politic pe filiera Satu Mare

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 07:07

Fostul primar de Baia Mare, "reactivat" politic pe filiera Satu MareOdata cu schimbarea de garda in cadrul PNL Maramures prin dizolvarea Biroului Politic Judetean si numirea ca presedinte interimar al primarului de Sighet, Ovidiu Nemes, fostul edil al Municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, va fi "reactivat" politic.

Surse din cadrul formatiunii politice au precizat ca acest va fi numit secretar coordonator al filialei judetene a PNL.

"Depinde de presedintele organizatiei pentru ca, potrivit statului nostru, presedintele isi numeste secretarul coordonator. Discutii au fost pe tema asta, a fost chiar o recomandare din partea secretarului general Hellvig la o sedinta la Baia Mare

catre fostul presedinte al PNL Maramures, domnul Radu Stef, sa faca acest pas si nu s-a facut. Acuma astept sa vad", a precizat Cristian Anghel.

Intrebat daca mai face parte din structurile PNL, pentru ca si-a pierdut aceasta calitate in urma condamnarii din 2010, Anghel a precizat: "Sunt membru PNL la Satu Mare. Daca trebuie, o sa-mi fac un transfer, pentru ca se poate face transfer intre o organizatie si cealalta, numai sa vrea biroul".

Cristian Anghel este in prezent consilier personal al presedintelui Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef.

http://transilvaniareporter.ro/politica/fostul-primar-de-baia-mare-reactivat-politic/

Actualitate / stiri Actualitate502 vizite[ Stiri Maramures ]

Dans de lasatu' secului

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 00:10

Dans de lasatu' seculuiIn fiecare an, inainte de intrarea in postul Craciunului, Asociatia "Traditii Maramuresene" din Baia Mare, organizeaza un bal, ocazie cu care, tinerii din cadrul asociatiei, alaturi de parinti si invitati, participa la dans.

La fel s-a intamplat si vineri 8 noiembrie 2013, in sala Cercului Militar din Baia Mare, acolo unde isi desfasoara si activitatea membrii Ansamblului Traditii Maramuresene, cand cu mic cu mare au inceput evenimentul cu "parada cosercilor", pe care le-au asezat in fata scenei sa le admire toti participantii. Evenimentul a inceput cu evolutia unor grupe de dansatori, pregatiti de coregrafii Amalia si Alexandru Chioran, care au prezentat dansuri traditionale din toate subzonele Maramuresului: Maramures Istoric, Lapus, Chioar, Codru.

La evenimentul de anul acesta au fost invitati si copii de la Ansamblul "Cetatea Chioarului" din Remetea Chioarului si cei de la Ansamblul "Ciresarii" din Coruia, tineri pregatiti dealtfel tot de sotii Chioran.
Dupa evolutia lor, cu mic cu mare au servit din bucatele pregatite de gospodine in cosercile frumos aranjate, nu inainte de a fi premiata cea mai frumoasa stergura de cosarca, iar apoi s-a incins jocul in compania formatiei "Traditional" condusa de profesor Marcel Bot.
Intr-o atmosfera de cantec, joc si voie buna, toti participantii au avut parte de o dupamasa de sarbatoare minunata.
Cu siguranta asociatia Traditii Maramuresene va continua seria evenimentelor traditionale de pe parcursul anului, drept pentru care ...

Life Show / stiri Life Show499 vizite[ Stiri Maramures ]

Jandarmii Maramureseni - ocrotitorii celor 12 copii din cadrul Casei de tip familial nr. 2 Baia Mare

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 08:38

Jandarmii Maramureseni - ocrotitorii celor 12 copii din cadrul Casei de tip familial nr. 2 Baia MareAstfel, asa cum Jandarmeria Romana i-a ales drept patroni spirituali pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, personalul Jandarmeriei Maramures a hotarat sa devina ocrotitorii copiilor din cadrul Casei de tip familial nr. 2 Baia Mare, participand la o serie de actiuni de binefacere organizate in sprijinul lor.

Prima intalnire cu copii a fost joi, 07 noiembrie a.c., cand acestia au primit articole de imbracaminte. Vineri copiii au fost asteptati la sediul Jandarmeriei Maramures prezentandu-le un exercitiu demonstrativ efectuat de catre jandarmii din cadrul Detasamentului Mobil de jandarmi precum si un exercitiu cu cainii din dotarea unitatii.

De asemenea copii au avut parte de o ora de recreere la locul de joaca "Clubul Magic" din incinta complexului baimarean, urmat fiind de servirea mesei iar incepand cu ora 13.15, copii au vizionat un film special pentru cei de varsta lor la cinematograful Cinema City.
Jandarmeria Maramures multumeste celor ce au raspuns solicitarii de a participa la actiunea de caritate initiata de oamenii legii. Astfel, in actiunea lor jandarmii au fost sprijiniti de Cinema City Baia Mare, Clubul Magic, de societatea StitchArt Baia Mare precum si de Hotelul Carpati Baia Mare.

Actualitate / copii519 vizite[ Stiri Maramures ]

LIGA IV - Programul, arbitrii si observatorii meciurilor din etapa din 9 noiembrie

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 08:10

LIGA IV - Programul, arbitrii si observatorii meciurilor din etapa din 9 noiembrieSeria Sud a Ligii a IV-a, azi se joaca:
Lapusul Targu Lapus - Progresul Somcuta Mare (Arbitri: A. Antal - F. Mihali, Z. Szekely jr. Observator: D. Marchis. Orele 12+14),
Minerul Cavnic - Spicul Ardusat (Arbitri: - I. Sava, S. Negrea. Observator: I. Pop. Orele 12+14),
Speranta CSS 2 Coltau - CS Seini (Arbitri: C. Oanea - D. Lar, N. Maticu. Observator: I. Medvecz. Orele 12+14),

Unirea Sisesti - Vectrix Satulung (Arbitri: R. Necrici - D. Balaj, P. Ilies. Observator: M. Mihalca. Orele 12+14. Terenul din Copalnic Manastur).

Duminica, 10 noiembrie, se vor disputa:
FC Municipal 2 Baia Mare - CS Farcasa (Arbitri: D. Cocis - F. Bumb, A. Rus. Observator: I. Dan. Orele 12+14)
Viitorul Ulmeni - AS Comuna Recea (Arbitri: M. Barbus - R. Despa, A. David. Observator: I. Marchis. Orele 12+14), Bradul Grosii Tiblesului sta.

In Seria Nord, azi se disputa partidele:
Avantul Barsana - Foresta Campulung la Tisa. Arbitri: A. Pop - O. Ardelean, D. Pojar. Observator: S. Palagi. Orele 12+14.

Duminica, 10 noiembrie se joaca celelalte partide din Seria Nord:
Brisca Sarasau - Dumiart Bogdan Voda. Arbitri: A. Hotico - F. Mihali, C. Vaida. Observator: I. Cauni. Orele 12+14.
AS Remeti - Salina Ocna sugatag. Arbitri: C. tiplea - M. Maghear, R. Nechita. Observator: C. Limban. Orele 12+14.
Recolta Salistea de Sus - CSM Sighetu Marmatiei. Arbitri: A. Bela - M. Bumb, B. Muresan. Observator: V. Pintean. Orele 12+14.
Iza Dragomiresti - Luceafarul Stramtura. Arbitri: D. Gheighis - R. Gyorfi, ...

Sport / stiri Sport422 vizite[ Stiri Maramures ]

Volei european si national. StiinTa Explorari - Stroitel Minsk 1-3

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 00:00

Volei european si national. StiinTa Explorari - Stroitel Minsk 1-3Pe seturi: Stiinta Explorari Baia Mare - Stroitel Minsk 1-3 (20, -12, -20, -19)
Explorari: Veber, Suson, Pastean, Socaciu, Raileanu, Esutea, Tofan (libero). Au mai jucat: Cuciureanu, Moisa, Negrean si Nagy. Antrenori: Marius Botea si Sorin Pop II

Stroitel: Rdziuk, Goas, Busel, Liaschynskas, Akulich, Mikanovich, Likharad (libero). Antrenori: Aleksandr Sinhayevski si Viktor Fando
Au arbitrat: Sonja Simonovska (Muntenegru) si Michail Kotsoulas (Grecia). Observator: Viorel Manole
Evolutia scorului:
Setul I: 7-7, 14-11, 15-15, 21-16, 22-19, 25-20
Setul II: 2-6, 6-8, 8-14, 9-17, 11-22, 12-25
Setul III: 0-6, 2-9, 7-9, 9-10, 14-14, 15-18, 19-20, 20-25
Setul IV: 3-3, 6-8, 6-11, 7-13, 10-13, 12-17, 15-23, 19-25
Meciul a inceput insa bine pentru baimareni care au dominat primul set. Esutea si Suson au fost extrem de eficienti, si gazdele s-au impus cu 25-20. Echipa din Belarus a aratat o alta fata in setul 2, pe care l-a castigat clar cu 25-12. Setul 3 parea sa se desfasoare dupa acelasi tipar, oaspetii conducand din start cu 6-0. Impulsionati de Vlad Negrean, Explorari a revenit in joc si a egalat la 14. Echilibrul s-a mentinut pana la scorul de 19-20, dupa care Stroitel s-a impus cu 25-20. Setul 4 a fost din nou la discretia formatiei din Minsk, care si-a adjudecat ultimul act al intalnirii cu 25-19. Returul este programat pe 26 noiembrie, la Minsk.
Declaratii la finalul meciului Stiinta Explorari - Stroitel Minsk 1-3:
Edgardo Goas Garcia (Stroitel Minsk): Am inceput slab ..

Sport / volei411 vizite[ Stiri Maramures ]

SEARA DE OBSERVATII ASTRONOMICE LA PLANETARIUL BAIA MARE

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 06:51

SEARA DE OBSERVATII ASTRONOMICE LA PLANETARIUL BAIA MAREPlanetariul Baia Mare, de pe strada George Cosbuc, nr.16, va asteapta la o seara de observatii astronomice, Sambata - 9 noiembrie 2013 - intre orele 20.00 - 00.05, pentru a realiza impreuna un sondaj astronomic asupra cerului Baii Mari.

Conditiile meteo par sa fie incerte, insa prin aceasta sesiune de observatii astronomice, dorim sa multumim publicului pentru interesul fata de aceasta stiinta fascinanta!

Vedetele serii sunt Vega, Altair, Aldebaran, Capella, Uranus si - desigur, Luna! Daca starea vremii o permite ... vom accesa si banca de date a galaxiilor! Intrarea libera.

Va reamintim ca foarte curand va fi repus in functiune si observatorul astronomic, in turnul caruia veti putea vizita o expozitie despre obiecte Messier si care - prin telescopul ce va fi instalat - va deveni o baza permanenta pentru calatoriile printre astri.

Planetariul Baia Mare

Life Show / cultura423 vizite[ Stiri Maramures ]

Bomba ecologica Iazul Central

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 06:23

Bomba ecologica Iazul CentralIazul Central este in momentul de fata principala sursa de poluare a Baii Mari cu pulberi pline metale grele. De pe iaz, vantul matura praf cu un continut mare de metale grele si diversi compusi chimici folositi in activitatea miniera.

Zeci de ani de acumulari de steril de flotatie se regasesc in acest iaz, ca de altfel si in celelalte iazuri de decantare din judet. Cand au fost construite aceste iazuri, nu se stia nimic despre modul in care mediul va fi afectat. Nu se stia si nici nu a interesat pe nimeni. Iazul Central inmagazineaza 10 milioane tone de steril, rezultat din activitatea Uzinei de Preparare "Flotatia Centrala".

Sterilul provine din prelucrarea minereurilor complexe si aurifere de la minele Suior, Cavnic, Herja si Turt. Depozitarea sterilului pe Iazul Central s-a facut incepand cu anul 1962 si a fost sistata in anul 1976. Din acel an se afla in conservare.

Iazul Central este o constructie supraterana, construit direct pe sol, fara masuri speciale de impermeabilizare a cuvetei. Singura etansare a cuvetei iazului este cea oferita de straturile naturale de sol argilos, mai putin permeabile. Anterior, in perioada activa a Iazului Central, nu au fost construite instalatii de tratare a apelor pluviale si a apelor tehnologice acumulate pe platforma superioara a iazului, ambele categorii de ape fiind evacuate, prin diverse amenajari (canale, drenuri, conducte), in paraul Racos. Un parau supravietuitor ce a transportat toate apele otravite in raul Sasar. In ...

Business / stiri Business871 vizite[ Stiri Maramures ]

Sedinta de cooperare in vederea organizarii masurilor de siguranta pentru meciul H.C. Municipal Baia Mare si H.C. Thuringer Germania

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 00:26

Sedinta de cooperare in vederea organizarii masurilor de siguranta pentru meciul H.C. Municipal Baia Mare si H.C. Thuringer GermaniaJoi, 07 octombrie a.c., incepand cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures s-a desfasurat sedinta de cooperare cu reprezentantii institutiilor/structurilor care au atributii in organizarea masurilor de ordine si siguranta cu ocazia meciului de handbal feminin din cadrul Ligii Campionilor dintre echipele H.C. Municipal Baia Mare si H.C. Thuringer Germania care se va disputa dumnica, 10 noiembrie a.c., incepand cu ora 18.00. La sedinta au participat reprezentanti ai clubului H.C. Municipal Baia Mare, ai Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, ai Directiei Politiei Locala Baia Mare, si S.C. Quick Security.

La sedinta organizata s-a avut in vedere urmatoarele:
-evaluarea situatiei operative pe plan local in scopul identificarii zonelor generatoare de risc la adresa ordinii si sigurantei publice si a fortelor de ordine;
-identificarea zonelor de risc si stabilirea responsabilitatilor pentru contracararea unor eventuale riscuri;
-informarea reciproca cu privire la datele si informatiile detinute legate de persoane sau grupuri de persoane care pot initia actiuni spontane cu intentie clara de a produce acte de tulburare a ordinii publice ori actiuni violente indreptate impotriva persoanelor, bunurilor acestora sau a fortelor de ordine;
-stabilirea unor masuri pentru evitarea producerii unor blocari ale cailor de circulatie din zona Salii Polivalente "Lascar Pana";
-evaluarea ..

Sport / stiri Sport375 vizite[ Stiri Maramures ]

Tudor Gheorghe revine pe scena baimareana

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 07:30

Tudor Gheorghe revine pe scena baimareanaCunoscutul interpret Tudor Gheorghe va urca din nou pe scena baimareana duminica, 10 noiembrie.

Astfel, incepand cu ora 19.00, la Teatrul Municipal din Baia Mare, va avea loc spectacolul "Pelerini din tara nimanui". Concertul care se va desfasura in Baia Mare face parte dintr-un turneu national care se desfasoara in perioada 8 octombrie - 3 decembrie.

Biletele pentru spectacol se pot achizitiona de la agentia de bilete a Teatrului Municipal, telefon 0730-270.927. Pretul unui bilet de intrare este de 100 de lei.

Life Show / concert396 vizite[ Stiri Maramures ]

Consilierii judeteni ii vor verifica pe drumari la iarna

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 07:24

Consilierii judeteni ii vor verifica pe drumari la iarnaCum iarna bate la usa si Maramuresul este unul dintre judetele cu probleme mari la acest capitol, consilierii judeteni au decis sa faca o noua comisie pentru a supraveghea situatiile de urgenta la deszapezire. Cel care a venit cu propunerea a fost consilierul Florian Gui (PDL), care a fost desemnat responsabilui acestei comisii.

"Este vorba despre o comisie de monitorizare a situatiilor de urgente la deszapezire. Propun vizite in cele opt locatii din judet unde sunt amplasate statii de comanda pentru a verifica modul in care se realizeaza deszapezirea. In cazul in care carburantul achizitionat din banul Consiliului Judetean este folosit pentru deszapezire este OK, dar daca din acesta se plimba cineva la nunti atunci nu este OK", a precizat Florian Gui.

"Scopul acestei comisii este de a face economie la bugetul judetului. Daca materialul antiderapant ajunge pe drum nu este nicio problema dar daca ajunge doar in hartii acolo, atunci avem o problema", a mai adaugat acesta.

Consilierii au fost de acord cu propunerea facuta de acesta si urmeaza sa fie pusa la punct structura si atributiile exacte ale comisiei.

In acest moment, SC Drumuri Judetene SA, societatea care se ocupa de deszapezire are achizitionat stocul complet de materiale antiderapante si utilejele pregatite pentru a interveni in cazul in care este nevoie.

Actualitate / stiri Actualitate415 vizite[ Stiri Maramures ]

COMERT ILICIT LA BAIA MARE

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 10:47

COMERT ILICIT LA BAIA MAREIn dupa amiaza zilei de 04 noiembrie a.c., un echipaj de jandarmerie ce actiona pe raza municipiului Baia Mare a sanctionat doua persoane care efectuau acte de comert ilicit in parcarea unui supermarchet baimarean.

Astfel, in timpul misiunii de mentinere a ordinii publice pe raza municipiului Baia Mare, patrula de ordine publica a identificat in parcarea magazinului baimarean doi tineri ce ofereau spre vanzare telefoane mobile.

Jandarmii au legitimate persoanele in cauza,

solicitandu-le documentele de provenienta a bunurilor. Dupa legitimare, Vasile B. in varsta de 21 ani si G. B. in varsta 15 ani, ambii cu domiciliul in Galati au fost sanctionati cu amenda contraventionala in valoare de 1000 de lei, respectiv avertisment scris iar bunurile gasite asupra lor in valoare de 260 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

De asemenea, in dupa amiaza zilei de 05 noiembrie, jandarmii baimareni au identificat doua persoane de 24 respectiv 32 de ani, din Dej, care ofereau spre vanzare 12 seturi de uz casnic, persoanele fiind sanctionate cu avertismente scrise iar bunurile ridicate in vederea confiscarii.

Actualitate / stiri Actualitate424 vizite[ Stiri Maramures ]

Anuala de Arhitectura Nord-Vest 2013

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 09:50

Anuala de Arhitectura Nord-Vest 2013Acest eveniment se adreseaza in egala masura locuitorilor si reprezentantilor institutiilor din municipiul Baia Mare, fiind o sansa inedita de implicare in formarea unei noi viziuni privind valorile arhitecturale si urbanistice propuse de specialistii in domeniu.

Expozitia ''Anuala de Arhitectura Nord-Vest 2013'', eveniment cultural al OAR NV, va cuprinde doua sectiuni: lucrari realizate si proiecte. Lucrarile prezentate sunt create de membrii filialei si cuprind o varietate de teme functionale: rezidential, educational, birouri, turism, agrement, amenajari interioare.

Noutatea acestei editii consta in faptul ca, pe langa juriul desemnat la nivelul filialei OAR NV sa evalueze lucrarile, si publicul participant va avea posibilitatea sa aprecieze proiectele expuse.

Vernisajul expozitiei ''Anuala de Arhitectura Nord-Vest 2013'' va avea loc in data de 12 noiembrie, la Galeria de Arta Baia Mare (bd.Bucuresti, nr. 6), incepand cu ora 18.00, iar lucrarile vor putea fi vizionate pana in data de 26 noiembrie.
Evenimentul este organizat de Filiala Nord-Vest a Ordinul Arhitectilor din Romania, in colaborare cu Filiala Uniunii Artistilor Plastici Baia Mare, asociatii care si-au propus sa rasplateasca performanta in arhitectura si sa aduca in fata opiniei publice proiecte reprezentative pentru comunitatea locala.

Speram sa acceptati invitatia transmisa.
Va asteptam!

Life Show / expozitie480 vizite[ Stiri Maramures ]

Clubului Studentilor Liberali (CSL) Maramures

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 07:51

Clubului Studentilor Liberali (CSL) MaramuresO delegatia a Clubului Studentilor Liberali (CSL) Maramures, a participat duminica, 3 noiembrie 2013, la inchiderea primei editii a Scolii Liberale de Economie "Friedrich Hayek", care a avut tema "Liberalism si antreprenoriat". Evenimentul, desfasurat la Sinaia, timp de 4 zile, a fost organizat de Cluburile Studentesti Liberale, in parteneriat cu Fundatia "Friedrich Naumann".

La sesiunea de inchidere a Scolii liberale de economie "Friedrich Hayek", care a avut loc in "Sala Ferdinand", din incinta Cazinoului din Sinaia, au participat: Crin Antonescu, presedinte PNL, Eduard Hellvig, secretar general, Relu Fenechiu, deputat, vicepresedinte PNL, Mihai Voicu, vicepresedinte PNL, Ministru pentru Relatia cu parlamentul, Florin-Alexandru Alexe, vicepresedinte PNL, presedinte TNL si gazdele intregului eveniment Claudia Benchescu, presedinte CSL, Mircea Rosca, deputat, presedinte PNL Prahova, Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia, Flavian Stoica, presedinte CSL Prahova.

Pe perioada evenimentului, au mai fost alaturi de studentii liberali: ministrul Cristian David, secretarul de stat Valentin Soneriu, presedintele CJ Ilfov Marian Petrache, deputatii PNL de Prahova: Gratiela Gavrilescu, Virgil Guran, Paul Dumbravanu, vicepresedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, senatoarea PNL Doina Tudor, deputatii PNL: Laurentiu Esigaeru, Alina Gorghiu, Ionut Stroe, Radu Surugiu, Costel Alexe, secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache, directorul Fundatiei Friedrich Naumann Daniel ...

Personalitati / PNL560 vizite[ Stiri Maramures ]

Primarul din Giulesti a pierdut procesul cu ANI

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 05:42

Primarul din Giulesti a pierdut procesul cu ANIDeclarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate, Gheorghe Vraja, primarul localitatii Giulesti, spune ca nu va demisiona.

"Am pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Cluj. Astept pronuntarea si voi face contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu demisionez, pentru ca nu ma consider vinovat. Am doua rapoarte ale ANI. In primul, sunt declarat nevinovat, in al doilea, scrie ca am incalcat legea", declara edilul.

Primarul a precizat ca "toate verificarile ANI se fac in urma unor sesizari. Prima data nu mi-au gasit nicio neregula si a doua oara au spus ca am incalcat legea. Setea de putere probabil i-a impins pe unii sa-mi caute nereguli", a spus Gheorghe Vraja.

Primarul localitatii Giulesti se afla la primul mandat si, potrivit ANI, este in stare de incompatibilitate incepand cu data de 10 mai 2012, intrucat acesta nu si-a incetat raporturile de serviciu din functia de secretar al comunei Giulesti, pe perioada participarii la alegerile locale din comuna Giulesti pentru functia de primar al comunei.

Astfel, acesta a incalcat dispozitiile legale potrivit carora "functionarii publici de conducere pot fi numiti in functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu. Functionarii publici de conducere pot candida pentru functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu".

Actualitate / primaria755 vizite[ Stiri Maramures ]

Premiile Festivalului "Alina-te, dor alina", Cicirlau 2013, editia a XXII-a

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 07:14

Premiile Festivalului "Alina-te, dor alina", Cicirlau 2013, editia a XXII-aJuriul format din: Alin Pop (presedinte), Angela Buciu, Leontina Dorca, Gheorghe Parja, Pamfil Biltiu, George Stanca, Avram Florin a decernat urmatoarele premii.

Solisti vocali

Marele premiu: Popescu Anisoara - Olt,
Premiul I: Ratiu Sonia - Baia Sprie,
Premiul II: Vaida Alexandru - Cluj,
Premiul III: Botis Roxana Andreia - Ulmeni (foto)
Premiul special: Filimon Ramona - Remecioara acordat de Fundatia Culturala "Vatra" (Angela Buciu).
Premiul special: Vlad Cristina Ioana - Salistea de Sus. Premiul special: Florescu Alexandru - Satu Mare.
Premiul Special Radio Romania Cluj: Pop Livia - Cicirlau.
Premiul special "George Stanca": Botisan Bianca - Baia Mare.

Premiul special al familiei Biltiu: Mihut Anca - Timis.
Premiul special: Neamtu Ramona - Gilau - jud. Cluj.

Solisti instrumentisti

Premiul I: Silaghi Emanuel - Satu Mare.
Premiul II: Sabadis Razvan - Baia Sprie.
Premiul III: Odaianu Denisa - Olt. Odaianu Andreia - Olt.
Premiul special: Burzo Teodor - Suciu de Sus.
Premiul special: Daraban Ionut - Satu Mare.

Felicitari marelui cantaret Nicolae Sabau pentru o noua editie reusita a festivalului, care a adus bucurie in sufletul maramuresenilor!

Life Show / stiri Life Show685 vizite[ Stiri Maramures ]

Stiinta Explorari Baia Mare joaca sambata, in direct la Digi Sport 2

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 09:05

Stiinta Explorari Baia Mare joaca sambata, in direct la Digi Sport 2Stiinta Explorari va juca in etapa a IV-a a campionatului, in deplasare cu Universitatea Cluj Napoca. Partida se va disputa sambata 2 noiembrie, de la ora 15,oo si va fi transmisa in direct de postul de televiziune Digi Sport 2.

Intalnirea va fi arbitrata de zalauanii Marius Lazar si Nicolae Sarb, care vor fi supervizati de presedintele FRV Gheorghe Visan. Succes echipei pregatite de Marius Botea si Sorin Pop II!

Sport / stiri Sport373 vizite[ Stiri Maramures ]

AAAS solicita interventia Corpului de Control al Prim-Ministrului in cazul Remin

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 00:21

AAAS solicita interventia Corpului de Control al Prim-Ministrului in cazul ReminAutoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a solicitat astazi Corpului de Control al Prim-Ministrului efectuarea unui control la CNMPN Remin S.A., unde detine, incepand cu luna mai, calitatea de creditor majoritar, potrivit unui comunicat de presa.

Demersul survine constrangerilor impuse de Legea insolventei, care permite creditorilor sa se manifeste doar in cadrul Adunarii, respectiv al Comitetului Creditorilor, exclusiv in baza documentelor si informatiilor puse la dispozitie de debitor si de administratorul judiciar.

"Pe baza informatiilor precare existente la nivelul opiniei publice, in ultima perioada au fost exprimate opinii nesustinute, care induc ideea ca AAAS nu urmareste reorganizarea si iesirea din insolventa a REMIN.

Autoritatea actioneaza permanent nu numai pentru mentinerea si reinsertia activitatilor viabile ale societatii, dar si pentru maximizarea nivelului de recuperare a creantelor statului, in conditii de eficienta si transparenta", se mai arata in comunicat.
Astfel, cu sprijinul si cu sustinerea directa a AAAS si a Guvernului, REMIN Baia Mare a lansat oferta publica pentru identificarea potentialilor investitori, care sa contribuie la elaborarea posibilitatilor de reluare a activitatii miniere.
Potrivit sursei citate, in solicitarea sa, AAAS urmareste verificarea modalitatii de intrare in insolventa a societatii si identificarea aspectelor care au impiedicat propunerea si adoptarea unui plan de reorganizare viabil si care au ...

Business / afaceri497 vizite[ Stiri Maramures ]

DISPOZITIE privind convocarea Consiliului judetean Maramures in sedinta ordinara

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 00:18

DISPOZITIE privind convocarea Consiliului judetean Maramures in sedinta ordinaraAvand in vedere prevederile art. 94 alin. (1) si (3) si art.106 din Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
Presedintele Consiliului judetean Maramures emite prezenta

Art.1. Se convoaca in sedinta ordinara Consiliul judetean Maramures, in data de 30 octombrie 2013, ora 12.30 avand urmatorul proiect al ordinii de zi:

Proiect de hotarare privind incetarea mandatului domnului Hoban Paul Andrei si declararea ca vacant a locului de consilier judetean;

Proiect de hotarare privind incheierea Contractului de credit de investitii, a Contractului de ipoteca asupra creantelor rezultate din veniturile bugetare ale autoritatii administratiei publice locale precum si a Contractului de ipoteca mobiliara intre CEC Bank Sa si Judetul Maramures;
Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al judetului pe anul 2013;
Proiect de hotarare pentru aprobarea repartizarii sumelor din cota de 20% calculata din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2013;
Proiect de hotarare privind aprobarea tabloului cuprinzand impozitele si taxele locale pentru anul 2014;
Proiect de hotarare privind aprobarea includerii in domeniul public al judetului Maramures a unui imobil achizitionat de Muzeul de Mineralogie Baia Mare;
Proiect ...

Business / stiri Business460 vizite[ Stiri Maramures ]

Presedintele UNPR Viseu de Sus a demisionat

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 07:40

Presedintele UNPR Viseu de Sus a demisionatPresedintele UNPR Viseu de Sus, Cezar Jurci, dar si alti doi consilieri locali au demisionat in semn de protest. Acestia sunt nemultumiti si acuza conducerea partidului de la Baia Mare ca a cedat presiunilor facute de actualul viceprimar din oras.

"Demisia mea a venit in urma unor masuri luate de catre Presedintele Ambrus Emil si Corin Chereches la presiunile lui Adrian Filip. Imi pare rau doar ca m-am implicat din tot sufletul si am ridicat aceasta organizatie in termen de 2 luni pana la alegerile de primari cu rezultate de trei consilieri locali inclusiv un viceprimar, si am muncit cu toti membrii sa facem auzit UNPR-ul la nivel de Viseu de Sus.

Dictatura de partid in slujba unora care isi urmaresc interesele proprii pe mine ma dezgusta si nu agreez asa ceva, daca ei sunt obisnuiti cu astfel de masuri nu au decat sa procedeze dupa cat au invatat priviind munca in echipa. Domnul Ciolpan Grigore si Domnul Sabau Ioan consilierii locali si-au dat si ei demisia in semn de protest deoarece nu poti sa lucrezi intr-un consiliu local cu oameni care isi urmaresc interesele in loc sa fie in slujba cetateanului de rand", a declarat Cezar Jurci.

Actualitate / autoritati475 vizite[ Stiri Maramures ]

Padurea de langa Aeroportul Baia Mare nu trebuie taiata

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 07:37

Padurea de langa Aeroportul Baia Mare nu trebuie taiataSolicitarile facute de Prefectura Maramures catre Ministerul Apelor, Padurilor si Piscicultura, de a elabora o Hotarare de Guvern prin care sa se permita defrisarea unei portiuni de padure pe o suprafata de 19,5 ha de padure, care se afla pe domeniul public al orasului Tautii Magheraus, si care reprezinta un obstacol natural pentru traficul aerian, creaza vii controverse in Maramures.

Astfel, senatorul PSD Sorin Bota sustine ca defrisarea, pe langa ca este ilegala, este si inutila.

"Asa cum am mai precizat, padurea din apropierea Aeroportului International Baia Mare nu trebuie taiata. Acest lucru a fost confirmat de catre directorul Autoritatii Aeronautice Civile din Romania, Armand Petrescu, in prezenta directorului Aeroportului International Baia Mare, sambata, cu ocazia inaugurarii noii piste de aterizare-decolare a Aeroportului International Cluj-Napoca, unde au fost prezenti amandoi si am abordat acest subiect controversat, avand in vedere discutiile din spatiul public cu privire la taierea padurii", a subliniat senatorul.

Potrivit acestuia, ar fi vorba doar de toaletarea unei fasii pe o latime de 10 metri, pentru arborii care depasesc inaltimea de 6-8 m. "In nici un caz nu trebuie taiat vreun copac. Prin urmare, tin sa va aduc din nou in atentie acest subiect deoarece padurea respectiva este o perdea de protectie atat pentru aeroport, cat si pentru orasul Tautii Magheraus. Oricine insista si doreste sa faca o afacere din taierea acestei paduri incalca ...

Actualitate / autoritati512 vizite[ Stiri Maramures ]

Stiinta Explorari revine sambata in sala polivalenta, cu ocazia meciului cu VCM LPS Piatra Neamt

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 06:17

Stiinta Explorari revine sambata in sala polivalenta, cu ocazia meciului cu VCM LPS Piatra NeamtSambata de la ora 17, Stiinta Explorari va juca pe teren propriu cu VCM LPS Piatra Neamt, in etapa a 3-a a campionatului. Partida se va disputa in sala polivalenta Lascar Pana si va fi arbitrata de clujenii Tudor Pop si Nicolae Cristea, in timp ce observator FRV va fi Vasile Dusa din Zalau.

Cele doua echipe au avut un start identic in acest sezon, reusind sa castige meciul de pe teren propriu cu 3-0, dar pierzand jocul din deplasare cu acelasi scor. Astfel, dupa primele doua etape, Baia Mare si Piatra Neamt sunt vecine de clasament, ocupand locurile 5 si 6, cu 3 puncte.
VCM Piatra Neamt a mai disputat doua partide oficiale, reusind sa elimine din Cupa Romaniei, in optimi, pe Phoenix Simleu Silvaniei (3-1 si 1-3, 16-14 in setul de aur).
De altfel, in sferturile de finala ale competitiei, VCM LPS Piatra Neamt se va intalni din nou cu Stiinta Explorari, pe 26 februarie si 5 martie 2014, returul urmand sa se joace in Baia Mare.
In meciul de sambata din campionat, baimareanul Vlad Moisa va juca pentru prima data impotriva fostei sale echipe, el venind la Explorari in aceasta vara de la VCM LPS Piatra Neamt.
Programul etapei a 3-a (sambata, 26 octombrie):
- Unirea Dej - Tomis Constanta (ora 17)
- Phoenix Simleu Silvaniei - Universitatea Cluj Napoca (ora 18)
- Stiinta Explorari - VCM LPS Piatra Neamt (ora 17)
- CSVM Zalau - Dinamo Bucuresti (ora 18)
- SCMU Craiova - CSM Bucuresti (ora 18.30)
- Arcada Galati sta.

Sport / stiri Sport364 vizite[ Stiri Maramures ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Podul vechi din Tg. Lapus s-a reabilitat
Vesti bune pentru cetatenii din Tara Lapusului. Dupa zeci de ani de cand s-a aflat ca vechiul si ...
Podul vechi din Tg. Lapus s-a reabilitat
Vesti bune pentru cetatenii din Tara Lapusului. Dupa zeci de ani de cand s-a aflat ca vechiul si ...
APIA a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de plata
Vesti bune pentru maramuresenii care vor sa depuna cereri de sprijin in agricultura la Agentia de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor