Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

4 metode pentru a te bucura de mai mult spațiu într-o baie de mici dimensiuni

Advertorial
Marti, 02 Mai 2023, ora 18:19
2638 citiri
4 metode pentru a te bucura de mai mult spațiu într-o baie de mici dimensiuni
FOTO: shutterstock.com

În timp ce o baie de mari dimensiuni îți oferă mai multe oportunități de amenajare, într-o baie mică ești constrâns în mai multe privințe. Fiecare obiect trebuie gândit astfel încât să se potrivească și să nu încarce spațiul. Dacă îți dorești să afli cum transformi o baie mică într-un spațiu bine organizat, descoperă în acest articol câteva sfaturi care să te ajute.

1. Optează pentru nuanțe deschise

În cazul în care nu ți-ai propus să faci o amenajare totală a băii pentru a avea mai mult spațiu, prin înlocuirea faianței sau gresiei, atunci mizează pe celelalte obiecte. Alege întotdeauna nuanțele deschise într-o baie mică, pornind de la corpurile sanitare până la celelalte piese.

Iată câteva sfaturi care să te ajute la acest capitol:

Folosește-te de principiul 70% - 30%: poți combina oricare trei culori, dar culoarea dominantă să fie într-o nuanță deschisă, 20% cea neutră, iar 10% una de contrast;

Verdele-mentă și bleu oferă senzația de spațiu larg și încăpător. Alege mobilierul în aceste nuanțe sau celelalte obiecte de decor;

Albul este alegerea potrivită pentru a crea un spațiu vizual mai mare, pe care îl poți folosi atât în alegerea gresiei și faianței, dar și pentru obiectele de mobilier și celelalte accesorii;

Maroul și cremul oferă senzația de dilatare a spațiului, combinația de nuanțe fiind potrivită pentru orice încăpere mică, în special la baie;

Combinația dintre gri și galben creează senzația de spațiu luminat și colorat.

2. Organizează eficient spațiul

Organizarea spațiului este o reală provocare, pentru că ești limitat în a păstra lucrurile cu adevărat necesare și a le arunca pe cele pe care nu le folosești neapărat. De unde ar trebui să începi:

Pentru eficientizare, montează o cabină de duș în locul căzii. Există numeroase cabine de dus potrivite cu orice stil de amenajare și de dimensiuni diferite;

Adaugă polițe în locul dulapurilor: pentru obiectele care pot fi lăsate la vedere, cum ar fi produsele cosmetice, mutarea lor pe polițe te ajută să câștigi spațiu;

Alege o oglindă mare pentru a crea senzația de spațiu mai mare sau montează un dulăpior deasupra chiuvetei, cu oglindă;

Montează un singur dulap, până în tavan, cu lățime redusă, pentru a depozita toate obiectele de care ai neapărată nevoie.

3. Iluminează corect camera

Lumina este extrem de importantă pentru orice încăpere de mici dimensiuni. Astfel, în baia ta trebuie să profiți la maximum de fiecare sursă de iluminare.

În funcție de designul băii, alege corpurile de iluminat care să aducă valoare și să se integreze în întreg peisajul. Pentru un design modern, se potrivesc spoturile încastrate pentru că ocupă puțin spațiu și oferă senzația de lumină naturală. Variantele clasice pot fi aplicele de perete sau plafonierele. Orice ai alege, nu te opri doar la o singură sursă de lumină.

4. Alege mobilierul suspendat

Mobilierul suspendat vine cu un dublu beneficiu: te bucuri de un spațiu bine organizat de depozitare, dar și o optimizare a suprafețelor.

Poți găsi mobilier suspendat cu mai multe sertare, tocmai pentru a te ajuta să depozitezi cât mai multe lucruri. Spațiul de dedesubt poate fi folosit pentru depozitare, în special pentru accesoriile care nu încarcă vizual, cum ar fi cântarul.

Optează și pentru un vas de toaletă suspendat, pentru că ocupă semnificativ mai puțin spațiu decât cele clasice și, în schimb, oferă un design modern băii tale.

Există, bineînțeles, mai multe metode prin care poți ajunge la un spațiu compact și vizibil mai mare pentru baia ta, dacă gândești utilitatea fiecărui obiect în parte. Cele prezentate mai sus sunt doar câteva idei care te vor ajuta să obții ceea ce îți dorești: un spațiu organizat și suficient pentru nevoile tale, într-o baie mică.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#baie, #amenajare baie, #baie mica , #baie