Cea mai vândută stațiune pentru vacanța de 1 Mai nu mai e Mamaia. Cât de mult au explodat prețurile

Autor: Dan Stan
Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 13:20
5640 citiri
Cea mai vândută stațiune pentru vacanța de 1 Mai nu mai e Mamaia. Cât de mult au explodat prețurile
Delia Matache, captură din clipul „A lu\' Mamaia" + imagine Unsplash / Colaj Ziare.com

Mamaia Nord, cea mai controversată stațiune din România, se pare că a pierdut o mulțime de turiști, din cauza prețurilor prohibitive prestate în ultimii ani. Noua „vedetă" pentru minivacanța de 1 Mai și Paște e o mare surpriză.

Nici măcar unele festivaluri care făceau furori în anii precedenți nu se mai organizează în Mamaia Nord, din cauza interesului mai scăzut al turiștilor pentru această stațiune. De turiști străini nici nu se pune problema. Niciodată nu au prea existat pe litoralul românesc. Astfel, noua „vedetă" a lunii mai este Băile Felix (Bihor).

Pe locul al doilea se află Mamaia, iar pe poziția a treia, Călimănești-Căciulata (Vâlcea), a transmis vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Adrian Voican.

Prețurile au crescut puternic față de anul trecut.

„Preţul mediu al biletelor rezervate de 1 Mai a crescut (…) cam cu 20%. Preţurile variază de la 300 – 400 de lei, să zicem 500 de lei, pentru un sejur simplu în mai multe staţiuni, cu cazare şi eventual cu mic dejun, dar poate să ajungă până la 3.000 – 4.000 de lei dacă este cu mese festive, cu evenimente, cu cazare de calitate la patru sau cinci stele. Aşa că preţuri sunt pentru toate buzunarele. Ca grad de ocupare, Vama Veche este aproape de 100%, dar aici nu sunt aşa de multe locuri de cazare”, a precizat Voican.

De ce merg românii la Băile Felix. Vacanță în vest, în loc de est

Băile Felix este o localitate-stațiune balneo-climatică din județul Bihor, localizată la 8 km de municipiul Oradea. Băile Felix e administrată ca parte din comuna Sînmartin.

Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Baile Felix, #statiuni, #preturi 1 mai, #vacanta Paste, #statiunea Mamaia , #Preturi